Трайфлы – 10 рецептів в стаканчиках в домашніх умовах з покроковими фото

Десерти в стаканчиках, або, кажучи по-іншому – трайфлы, прийшли до нас з Англії і досить швидко набрали популярність, що і зовсім не дивно. Адже цей десерт являє собою шари ніжного бісквітного тіста в просочуванні, повітряний крем і різні начинки (наприклад, ягідні конфі, горіхи, шоколад та багато іншого). Це блюдо дуже практично і зручно подавати для великих компаній, адже дуже легко можна розрахувати кількість порцій.

Трайфл «Снікерс» в стаканчиках

Десерти в стаканчиках – трайфлы – це ідеальне рішення для великих торжеств, особливо, таких як ювілеї та весілля. Тістечка подаються порційно і являють собою листковий десерт зі смаком «снікерс», який сподобається і дорослим, і дітям.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 260 гр.
  • Цукор-пісок 280 гр.
  • Какао-порошок 60 гр.
  • Сода харчова 10 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Сіль 2 гр.
  • Молоко коров’яче 150 мл
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Оцет 20 мл
  • Для крему:
  • Вершки 33% 900 гр.
  • Цукрова пудра 240 гр.
  • Какао-порошок 30 гр.
  • Масло вершкове 300 гр. розм’якшене
  • Для трайфлов:
  • Карамель солона 300 гр.
  • Шоколадний сироп 150 мл
  • Арахіс 300 гр.
  • Полуниця 300 гр.
  • Темний шоколад 50 гр.
  • Чорниця 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати трайфлы в стаканчиках в домашніх умовах? Для бісквітних коржів в чашу міксера розбиваємо яйця і засипаємо цукровим піском.
  2. Додаємо розм’якшене вершкове масло (рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери, приблизно за 2 години).
  3. Молоко змішуємо з олією і переливаємо в чашу.
  4. Для приготування сухої суміші в окрему ємність просіваємо борошно пшеничне, змішуємо з содою і какао-порошком – ретельно перемішуємо і засипаємо іншим компонентам.
  5. Збиваємо міксером до однорідності (приблизно 3 хвилини), вливаємо оцет і знову розмішуємо.
  6. Форму для запікання з високими бортами промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин розігрітий до температури 180 градусів. Готовий бісквіт злегка остуджуємо і ріжемо на 3 коржа, однакової товщини.
  7. Пластикові стаканчики для десерту розставляємо поруч один з одним на столі, для максимальної зручності і швидкості дій. У разі якщо пластикової тари немає, то її можна замінити скляними кухлями або склянками.
  8. Займемося кремом. У чашу міксера перешкодимо всі компоненти для крему, крім какао-порошку – гарненько перемішуємо, перекладаємо в кондитерський мішок ½ частину маси і, надягаємо фігурну насадку.
  9. залишився крем засипаємо какао-порошок, розмішуємо і кладемо у другій кондитерський мішок з насадкою.
  10. Пластмасовим склянкою для тістечок вирізаємо кола з бісквіту (кількість повинна рівнятися порціях), а залишки коржів перетворюємо в крихту.
  11. Для насиченості аромату, арахіс обсмажуємо на сухій сковороді і даємо трохи часу остудитися.
  12. Світлим кремом починаємо наповнювати склянки: видавлюємо акуратні квіточки однакового розміру. Зовнішній вигляд дуже важливий, так як бічні стінки будуть проглядатися.
  13. Зверху посипаємо бісквітної крихтою. Робимо це таким чином, щоб крихта повністю перекривала крем.
  14. Наступним шаром йде шоколадний сироп – він просочить бісквіт і готовий десерт буде вологим.
  15. Далі, іде крем з какао-порошком – видавлюємо у формі троянди.
  16. Солону карамель перекладаємо в кондитерський мішок, обрізаємо кут і рівномірно розподіляємо карамель поверх темного крему.
  17. Горіхи відправляємо в пакет і проходимся качалкою для дроблення, після – засипаємо подрібнений арахіс в кожен стаканчик.
  18. Закриваємо десерт попередньо вирізаними гуртками бісквіта.
  19. Знову просочуємо корж сиропом, заливаємо карамеллю і посипаємо горіхами.
  20. Останнім шаром йде білий крем – робимо гарні трояндочки за допомогою фігурної насадки. На цьому етапі стаканчики вже повинні бути наповнені практично до самого краю.
  21. Декоруємо кожну порцію свіжими ягодами, посипаємо шоколадом, натертим на дрібній тертці, і за бажанням посипаємо подрібненими горіхами. Приємного апетиту!

Трайфлы «Червоний оксамит» в домашніх умовах

Ніжне і вологе ласощі, ідеально підходить для великих компаній – трайфлы, начинок безліч, але сьогодні ми поговоримо про червоному оксамиті. Яскраві бісквітні коржі, просочені повітряним кремом – це шалено смачно і красиво.

Час готування – 3 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 40 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Борошно – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Кефір – 180 мл
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 2/3 ч. ложки
  • Розпушувач тіста – 2/3 ч. ложки
  • Какао-порошок – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 1 ч. л.
  • Барвник червоного кольору (гелієвий) – 1 тюбик.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Полуниця – 1 кг
  • Вершки – 500 мл
  • Сир «Маскарпоне» — 350 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо бісквіт. В кефірі розводимо харчову соду разом з розпушувачем, вливаємо олію і гарненько перемішуємо. Важливо: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

2. В окремій ємності змішуємо яйця, цукровий пісок – збиваємо міксером до повного розчинення солодких кристалів. Коли маса придбає білий відтінок, додаємо ванільний цукор і 1 чайну ложку барвника – знову заважаємо і за необхідності додаємо ще барвник для досягнення потрібного кольору.

3. Борошно просіваємо і змішуємо з какао-порошком. Після, приступаємо до змішування всіх компонентів для бісквіта, але робимо це поступово для максимально якісного змішування. Спочатку до червоної масі сиплемо 1/3 частину борошна і вливаємо кефір із содою, розмішуємо і повторюємо до того моменту, поки всі компоненти не будуть в одній тарі і перемішуємо до однорідності.

4. Готове тісто переливаємо в силіконову форму для запікання, попередньо змащену рослинним маслом і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність легко перевірити за допомогою зубочистки.

5. Поки коржі печуться – готуємо конфітюр. Заморожену або свіжу полуницю доводимо до закипання в сотейнику, засипаємо крохмаль, розведений у воді, перемішуємо і варимо рівно 60 секунд. Знімаємо з плити і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

6. Займемося вершковим кремом. Холодні вершки збиваємо міксером і поступово вводимо цукрову пудру, не припиняючи заважати. Коли солодка маса почне ставати більш густий, не поспішаючи додаємо сир невеликими частинами.

7. Приступимо до складання десертів. З бісквіта вирізаємо кола за допомогою склянок, у яких і буде збирати ласощі. Вирізаємо 12 однакових гуртків.

8. На дно стаканчика видавлюємо трохи крему, укладаємо гурток червоного коржа і знову шар сирного крему. Далі йде конфітюр полуничний крем і бісквіт, який слід трохи «втопити» у попередньому шарі. Декоруємо кожну порцію червоними крихтами бісквіта і залишаємо в холодильній камері на 20-30 хвилин для максимальної абсорбції. Приємного апетиту!

Шоколадні трайфлы в стаканчиках

Шоколадні десерти в стаканчиках, приготовані з насиченого шоколадного бісквіта, просочені конфітюром з стиглої вишні – це саме те ласощі, яке, напевно, сподобається всім, хто тільки його встигне спробувати. Саме «встигне», тому що вишнево-шоколадні трайфлы першими «відлітають» зі столу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Кави (натуральний) – 200 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Вишня – 250 гр.
  • Крохмаль (кукурудзяний) – 15 гр.
  • Сир сирний – 180 гр.
  • Вершки (не менше 33%) – 100 мл
  • цукрова Пудра – 50 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо компоненти за списком: першим ділом будемо готувати бісквіт, складові для його приготування повинні бути кімнатної температури все, крім 100 мілілітрів каву, він повинен бути гарячим. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів, а форму для запікання устеляємо пергаментним папером.

2. У глибокій тарі змішуємо яйця, цукровий пісок, рослинне масло, ванілін і кефір – перемішуємо до однорідності за допомогою віночка. Важливо: всі солодкі кристали повинні розчинитися.

3. В іншому посуді змішуємо борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль і соду ретельно розмішуємо сухі компоненти.

4. Поступово вводимо суху суміш в яєчну масу і вимішуємо до однорідної консистенції без жодної грудочки. Так само вливаємо 100 мл гарячої кави і перемішуємо. Тісто виливаємо у заздалегідь підготовлену форму і випікаємо близько 35-40 хвилин. Готовий бісквіт виймаємо, даємо охолонути 10 хвилин і тільки після цього акуратно витягаємо з форми.

5. Поки шоколадний бісквіт остигає – готуємо сироп. В піалі з’єднуємо 100 мл гарячого кава, коньяк і 50 грам цукрового піску. Складові ретельно перемішуємо і відправляємо на плиту, протягом 5 хвилин выпариваем алкоголь.

6. Займемося конфітюром. Для його приготування нам будуть потрібні ягоди, крохмаль і 50 грам цукрового піску.

7. З вишні виймаємо кісточки, перекладаємо в сотейник і засипаємо цукром – на помірному вогні даємо розчинитися солодким кристалам. Кукурудзяний крохмаль розводимо в трьох столових ложках чистої води і вливаємо до вишні – готуємо при постійному помішуванні до загусання. Як правило, цей процес займає 2-3 хвилини.

8. Для повітряного крему нам потрібні: жирні вершки і сирний сир. Ці два складових повинні бути холодними.

9. У тару перекладаємо сир і цукрову пудру – збиваємо до стану однорідної стабільної маси за допомогою міксера, поступово вводимо вершки, збільшуючи інтенсивність збивання.

10. Приступаємо збірці десертів. Шоколадний бісквіт розфарбовуємо руками і укладаємо на дно кожного стаканчика. Зверху присмачую бісквіт однією чайною ложкою кавового сиропу і однією чайною ложкою вишневого конф. Зверху закриваємо шари повітряним сирним кремом.

11. Шари дублюємо і завершальним шаром обов’язково повинен бути крем.

12. Декоруємо десерти по своєму смаку, однак, вони ідеально поєднуються зі свіжими ягодами і натертим шоколадом. Приємного апетиту!

ПП трайфл в домашніх умовах

Треба порадувати себе чимось дуже смачним і солодким, наприклад, трайфлами. Цей десерт поєднує в собі бісквітні коржі, повітряний крем і різні начинки: від ягід до горіхів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

Для бісквіта:

  • Сир м’який – 90 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно рисова (цільнозернові) – 60 гр.
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Какао-порошок – 8 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – ½ ч. л. (для смаження)

Для крему:

  • Сир сирний – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Для начинки і декору:

  • Манго – 170 гр.
  • Какао-порошок – 5 гр.

Процес приготування:

1. Готування починаємо з бісквіта і для його приготування, в глибокій тарі змішуємо всі інгредієнти, зазначені у графі «для бісквіта».

2. Випікаємо корж на сковороді, змащеній невеликою кількістю масла. Готуємо під закритою кришкою з двох сторін по 3-4 хвилини з кожного. Знімаємо з вогню й даємо трохи часу охолонути.

3. В цей час займемося кремом. З’єднуємо сирний сир, цукрозамінник, ванілін і молоко – гарненько перемішуємо. Манго нарізаємо шматочками, а остиглий бісквіт ріжемо невеликими кубиками.

4. Приступимо до складання. Формувати трайфлы можна як у пластикових стаканчиках, так і в креманках. На дно кожного стакана викладаємо кілька шматочків бісквітного коржа, заливаємо ніжним кремом і засипаємо фрукти. Повторюємо шари до самого верху посуду.

5. Верхівку десертів посипаємо какао-порошком для прикраси. Даємо ласощів трохи настоятися і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як приготувати домашній трайфл з полуницею?

Готуємо ніжні ванільні трайфлы з полуницею – це неймовірно смачне ласощі, яке підкорить вас з першої ложечки. А готується таку страву дуже просто і досить швидко, що робить його ще привабливішим.

Час готування – 5 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 12.

Склад:

Для бісквіта (26 сантиметрів):

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно – 170 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Вершки 33% — 400 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Ванільний цукор або ванілін – за бажанням.

Начинка:

  • Свіжа або заморожена полуниця – 300 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукровий пісок – 3-4 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1-1,5 год..

Для сиропу:

  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готування починаємо з бісквіту. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів і устеляємо форму пергаментным листом для запікання. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Борошно просіваємо, тим самим, насичуючи її киснем. У білки додаємо трохи солі і починаємо збивати міксером, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. При утворенні твердих піків, починаємо вводити цукор, ванілін і продовжуємо збивання до консистенції меренги (5-7 хвилин).

2. Знижуємо швидкість і поступово додаємо жовтки – продовжуємо збивання. Далі, засипаємо сухі компонент і заважаємо все до однорідності за допомогою силіконової лопатки.

3. Тісто переливаємо форму і випікаємо протягом 25-30 хвилин. Перевірити на готовність дуже просто: протикаємо бісквіт зубочисткою, і якщо вона виходить чистою і сухою – виймаємо з духовки.

4. Гарячий бісквіт обережно виймаємо з форми і даємо трохи часу охолонути.

5. Поки корж остигає – готуємо начинку. Ягоди засипаємо половиною цукру і лимонкою, ставимо на вогонь, перебиваємо блендером до однорідності і варимо 60 секунд після закипання. Другу частину цукру змішуємо з крохмалем і засипаємо в полуницю – тримаємо ще хвилину. Для сиропу з’єднуємо в сотейнику воду і цукор. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння при періодичному помішуванні і кип’ятити 1 хвилину, після закінчення додаємо лимонний сік. Після чого сироп перелити в інший посуд, накриваємо тарілкою і залишаємо охолоджуватися.

6. Займемося кремом. Для його приготування необхідно заздалегідь охолодити віночок і посуд, в якій буде відбуватися збивання. У чаші міксера змішуємо сир, холодні вершки, ванільний цукор і цукрову пудру.

7. Збиваємо, поступово збільшуючи обороти, до загустіння.

8. Крем і полуничне конфі перекладаємо в два кондитерських мішка для зручності.

9. Бісквіт розрізаємо на три коржа однакової товщини і з них вирізаємо 24 гуртка: 12 діаметром, як низ стаканчика і 12 діаметром, як верхівка.

10. Приступаємо до збірки. На дно кожного стакана видавлюємо трохи білого крему.

11. Далі, коло з бісквіту меншого діаметру.

12. Просочуємо солодким сиропом.

13. Знову крем.

14. І шар полуничної начинки.

15. Ягідне конфі закриваємо сирним кремом.

16. Повторюємо з усіма стаканчиками.

17. На крем викладаємо бісквітний коло великого розміру і просочуємо сиропом.

18. Верхівку покриваємо кремом рівний шар або користуємося фігурною насадкою і відсаджуємо зірочки або квіти.

19. Декоруємо по своєму смаку і прибираємо в холодильну камеру просочуватися на 4-5 годин, а краще на ніч. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування трайфла з вишнею

Лише раз, приготувавши вишневий трайфл з шоколадними коржами, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. А все, тому що це неймовірно смачний рецепт, який досить простий у приготуванні, а з продуктів потрібні тільки доступні компоненти.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 90 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Молоко – 60 мл
  • Масло рослинне – 40 мл

Для крему:

  • Вершки 33% — 500 мл
  • Молоко згущене – 100 мл

Для начинки:

  • Вишня (без кісточки) – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Коньяк – 50 мл

Процес приготування:

1. Починаємо з бісквіту. І для його приготування в глибоку тару розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок і щіпку солі.

2. Перераховані вище компоненти збиваємо міксером до збільшення обсягу і ущільнення консистенції. Займе цей процес від 8 до 10 хвилин.

3. В окремому посуді змішуємо сухі складові: борошно, розпушувач тіста і какао-порошок.4. Просіваємо суху суміш через сито в яєчно-цукрову масу.

5. Туди ж вливаємо молоко і ще раз збиваємо на мінімальній швидкості міксера до однорідної і гладкої маси.

6. В останню чергу заливаємо рослинне масло і перемішуємо.

7. Форму для запікання або кулінарне кільце застеляємо листом пергаментного паперу.

8. Виливаємо тісто у форму і кілька разів стукаємо нею об стіл для того, щоб вийшли бульбашки кисню.

9. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, розрізаємо вздовж (на два коржа однакової товщини) і нарізаємо невеликими кубиками.

10. Займемося вишнею і сиропом. З ягід видаляємо кісточки і перекладаємо в сотейник, засипаємо цукром-піском і вливаємо коньяк.

11. Доводимо ягідну масу до кипіння на маленькому вогні і проварюємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Остуджуємо вишню і сироп до кімнатної температури.

12. Перед складанням трайфлов готуємо крем. Холодні жирні вершки збиваємо за допомогою міксера до стійких піків.

13. У густу вершкову масу наливаємо 100 мілілітрів холодної згущеного молока і збиваємо ще 4-5 хвилин.

14. Приступимо до формування десертів. На дно стаканчиків викладаємо 1-2 столові ложки повітряного крему.

15. Засипаємо кілька шматочків шоколадного бісквіта.

16. Викладаємо ложку ягід і просочуємо сиропом.

17. Повторюємо шари, поки весь стакан не буде заповнений, до самого верху. Важливо, щоб крайнім шаром був крем – декоруємо бісквітної крихтою і вишнею. Приємного апетиту!

Трайфл «Тірамісу в домашніх умовах

Не обов’язково бути кондитером і мати спеціальне обладнання, щоб радувати себе і свою сім’ю оригінальними десертами. Для приготування порційних ласощів – трайфлов, нам знадобиться лише бажання і трохи вільного часу.

Час готування – 4 год 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сир «Маскарпоне» — 500 гр.
  • Печиво «Дамські пальчики» — 16 шт.
  • цукрова Пудра – 80 гр.
  • Лікер – 20 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Кави «Еспресо» — 50-70 мл
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Готуємо ніжний крем. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білу складову яйця збиваємо з цукровою пудрою до білого.

2. Сир розминаємо ложкою або лопаткою до однорідності і перемішуємо з жовтками.

3. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо за допомогою міксера до стійких піків. Не поспішаючи вмішуємо білки в масу з сиру і жовтків.

4. Кава заливаємо крутим окропом, вливаємо трохи лікеру і розмішуємо.

5. Склянки, келихи, тарілки або креманки заповнюємо кремом на чверть від загального обсягу.

6. Печиво мачає в каву і викладаємо поверх крему. Вмочати печиво слід акуратно: воно не повинно сильно розмокнути, але в той же час, має пройнятися рідиною.

7. «Дамські пальчики» покриваємо другим шаром крему.

8. Верхівку щедро посипаємо какао-порошком.

9. Готовий десерт прибираємо в холодильну камеру мінімум на 4 години для максимальної просочення, і після подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний трайфл з печивом

Малиновий трайфл з печивом – це саме той десерт, рецепт якого у вас будуть дізнаватися всі, хто тільки спробує це ласощі. Процес приготування нескладний, тому впорається навіть недосвідчений кулінар, а результатом ви будете задоволені на 100%!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Печиво шоколадне – 200 гр.
  • Вершки (не менше 33%) – 200 мл
  • Малина (заморожена) – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Готуємо малинову карамель. Заморожені ягоди перекладаємо в сотейник або каструлю з товстим дном, заливаємо 50 мл води і доводимо до кипіння.

2. Гарячу малину перетираємо через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.

3. Сироп повертаємо в каструлю, засипаємо цукровим піском (50 грам).

4. Готуємо на вогні трохи менше середнього протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

5. Отриману «карамель» переливаємо в окрему піалу і даємо трохи часу повністю остудитися при кімнатній температурі.

6. Будь шоколадне печиво подрібнюємо.

7. Вершки збиваємо до твердих піків і за хвилину до готовності засипаємо цукор, що залишився – ще раз гарненько перемішуємо.

8. В стаканчики викладаємо трохи вершкового крему (дно повинно бути повністю закрита).

9. Поливаємо малинової «карамеллю».

10. Викладаємо шар подрібненого печива, закриваємо кремом.

11. Далі, шар карамелі, печива, вершкового крему і знову карамель.

12. По верхівці водимо зубочисткою або шпажкою, роблячи кругові рухи, для «створення» біло-рожевого візерунка. Трайфлы прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години для повної просочення. Приємного апетиту!

Як зробити сирний трайфл в домашніх умовах?

Трайфл – це листковий десерт, який прийшов до нас з далекої Англії. Ласощі можна готувати і подавати по-різному, але сьогодні вашій увазі пропонується рецепт страви з сирним кремом, начинкою з вишні і згущеного молока.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Молоко згущене (з какао) – 200 мл
  • Вишня (без кісточки) – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Борошно – 75 гр.

Процес приготування:

1. Готування починаємо з приготування бісквіта. Готуємо потрібну кількість сипучих компонентів і приступаємо.

2. Яйця акуратно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукровим піском до білого і засипаємо борошно – гарненько перемішуємо.

3. У чаші міксера з’єднуємо білки і цукрову пудру – збиваємо до утворення піків.

4. Не поспішаючи вводимо збиті білки в тісто і розмішуємо.

5. Тісто виливаємо у форму для запікання з високими бортиками і випікаємо протягом півгодини при температурі 180 градусів. Після, охолоджуємо бісквіт до кімнатної температури.

6. Сир і згущене молоко поміщаємо в чашу міксера.

7. І ретельно перебиваємо до однорідної консистенції.

8. Готуємо чисту і суху скляну креманку або форму, а високий бісквіт розрізаємо на три коржі, однакової товщини.

9. Один корж розфарбовуємо руками і викладаємо на дно тари.

10. Зверху щедро промазуємо солодкої сирною масою.

11. І хаотично викладаємо ягоди.

12. Далі, знову бісквіт, сир і вишня.

13. Повторюємо шари тричі, таким чином, щоб завершувала композицію вишня.

14. Заповнену форму ставимо в холодильну камеру мінімум на дві години для повної просочення.

15. Після закінчення часу розкладаємо готовий десерт в порційні склянки або келихи і наші трайфлы готові. Приємного апетиту!

Ніжні і повітряні морквяні трайфлы

Приготувати ніжні, вологі повітряні трайфлы з морквяним бісквітом з начинки з вершків та кисломолочного сиру дуже просто, достатньо лише мати потрібні компоненти і трохи вільного часу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7 шт.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода – 2/3 ч. ложки
  • Горіх мускатний – ½ ч. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Морква – 250 гр.
  • Горіх волоський – 70 гр.

Для крему:

  • Вершки (не менше 33%) – 150 мл
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.

Для прикраси:

  • Ягоди/фрукти – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо з бісквіта і для його приготування в глибокій тарі з’єднуємо морква, подрібнену на дрібній тертці, яйця, цукровий пісок (попередньо збиваємо разом до білої пінки), рослинне масло, борошно, просіяне разом з розпушувачем, соду, трохи мускатного горіха, кориці і подрібнені ядра волоського горіха. Всі компоненти ретельно перемішуємо за допомогою лопатки.

2. Тісто переливаємо в дві форми однакового діаметра і відправляємо в духовку при температурі 160 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

3. Готові коржі охолодити і розламуємо руками або ж нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо по невеликій жменьці на дно кожного стаканчика.

4. Холодні жирні вершки змішуємо з сиром і цукром – збиваємо міксером кілька хвилин і перекладаємо в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Відсаджуємо трохи крему в склянки.5. Чергуємо шари крему до того моменту, поки посуд не буде повністю заповнена.

6. Верхівку прикрашаємо свіжими ягодами або шматочками фруктів, за бажанням можна посипати тертим шоколадом. Приємного апетиту!