Десерти в стаканчиках, або, кажучи по-іншому – трайфлы, прийшли до нас з Англії і досить швидко набрали популярність, що і зовсім не дивно. Адже цей десерт являє собою шари ніжного бісквітного тіста в просочуванні, повітряний крем і різні начинки (наприклад, ягідні конфі, горіхи, шоколад та багато іншого). Це блюдо дуже практично і зручно подавати для великих компаній, адже дуже легко можна розрахувати кількість порцій.
Трайфл «Снікерс» в стаканчиках
Десерти в стаканчиках – трайфлы – це ідеальне рішення для великих торжеств, особливо, таких як ювілеї та весілля. Тістечка подаються порційно і являють собою листковий десерт зі смаком «снікерс», який сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти на
20 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно 260 гр.
- Цукор-пісок 280 гр.
- Какао-порошок 60 гр.
- Сода харчова 10 гр.
- Масло рослинне 60 мл
- Сіль 2 гр.
- Молоко коров’яче 150 мл
- Масло вершкове 60 гр.
- Оцет 20 мл
- Для крему:
- Вершки 33% 900 гр.
- Цукрова пудра 240 гр.
- Какао-порошок 30 гр.
- Масло вершкове 300 гр. розм’якшене
- Для трайфлов:
- Карамель солона 300 гр.
- Шоколадний сироп 150 мл
- Арахіс 300 гр.
- Полуниця 300 гр.
- Темний шоколад 50 гр.
- Чорниця 50 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати трайфлы в стаканчиках в домашніх умовах? Для бісквітних коржів в чашу міксера розбиваємо яйця і засипаємо цукровим піском.
- Додаємо розм’якшене вершкове масло (рекомендується заздалегідь дістати з холодильної камери, приблизно за 2 години).
- Молоко змішуємо з олією і переливаємо в чашу.
- Для приготування сухої суміші в окрему ємність просіваємо борошно пшеничне, змішуємо з содою і какао-порошком – ретельно перемішуємо і засипаємо іншим компонентам.
- Збиваємо міксером до однорідності (приблизно 3 хвилини), вливаємо оцет і знову розмішуємо.
- Форму для запікання з високими бортами промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо в духовку на 40 хвилин розігрітий до температури 180 градусів. Готовий бісквіт злегка остуджуємо і ріжемо на 3 коржа, однакової товщини.
- Пластикові стаканчики для десерту розставляємо поруч один з одним на столі, для максимальної зручності і швидкості дій. У разі якщо пластикової тари немає, то її можна замінити скляними кухлями або склянками.
- Займемося кремом. У чашу міксера перешкодимо всі компоненти для крему, крім какао-порошку – гарненько перемішуємо, перекладаємо в кондитерський мішок ½ частину маси і, надягаємо фігурну насадку.
- залишився крем засипаємо какао-порошок, розмішуємо і кладемо у другій кондитерський мішок з насадкою.
- Пластмасовим склянкою для тістечок вирізаємо кола з бісквіту (кількість повинна рівнятися порціях), а залишки коржів перетворюємо в крихту.
- Для насиченості аромату, арахіс обсмажуємо на сухій сковороді і даємо трохи часу остудитися.
- Світлим кремом починаємо наповнювати склянки: видавлюємо акуратні квіточки однакового розміру. Зовнішній вигляд дуже важливий, так як бічні стінки будуть проглядатися.
- Зверху посипаємо бісквітної крихтою. Робимо це таким чином, щоб крихта повністю перекривала крем.
- Наступним шаром йде шоколадний сироп – він просочить бісквіт і готовий десерт буде вологим.
- Далі, іде крем з какао-порошком – видавлюємо у формі троянди.
- Солону карамель перекладаємо в кондитерський мішок, обрізаємо кут і рівномірно розподіляємо карамель поверх темного крему.
- Горіхи відправляємо в пакет і проходимся качалкою для дроблення, після – засипаємо подрібнений арахіс в кожен стаканчик.
- Закриваємо десерт попередньо вирізаними гуртками бісквіта.
- Знову просочуємо корж сиропом, заливаємо карамеллю і посипаємо горіхами.
- Останнім шаром йде білий крем – робимо гарні трояндочки за допомогою фігурної насадки. На цьому етапі стаканчики вже повинні бути наповнені практично до самого краю.
- Декоруємо кожну порцію свіжими ягодами, посипаємо шоколадом, натертим на дрібній тертці, і за бажанням посипаємо подрібненими горіхами. Приємного апетиту!
Трайфлы «Червоний оксамит» в домашніх умовах
Ніжне і вологе ласощі, ідеально підходить для великих компаній – трайфлы, начинок безліч, але сьогодні ми поговоримо про червоному оксамиті. Яскраві бісквітні коржі, просочені повітряним кремом – це шалено смачно і красиво.
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч. 40 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Борошно – 220 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Кефір – 180 мл
- Масло рослинне – 120 мл
- Яйця – 2 шт.
- Сода – 2/3 ч. ложки
- Розпушувач тіста – 2/3 ч. ложки
- Какао-порошок – 1 ч. л.
- Цукор-пісок ванільний – 1 ч. л.
- Барвник червоного кольору (гелієвий) – 1 тюбик.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Полуниця – 1 кг
- Вершки – 500 мл
- Сир «Маскарпоне» — 350 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо бісквіт. В кефірі розводимо харчову соду разом з розпушувачем, вливаємо олію і гарненько перемішуємо. Важливо: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
2. В окремій ємності змішуємо яйця, цукровий пісок – збиваємо міксером до повного розчинення солодких кристалів. Коли маса придбає білий відтінок, додаємо ванільний цукор і 1 чайну ложку барвника – знову заважаємо і за необхідності додаємо ще барвник для досягнення потрібного кольору.
3. Борошно просіваємо і змішуємо з какао-порошком. Після, приступаємо до змішування всіх компонентів для бісквіта, але робимо це поступово для максимально якісного змішування. Спочатку до червоної масі сиплемо 1/3 частину борошна і вливаємо кефір із содою, розмішуємо і повторюємо до того моменту, поки всі компоненти не будуть в одній тарі і перемішуємо до однорідності.
4. Готове тісто переливаємо в силіконову форму для запікання, попередньо змащену рослинним маслом і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність легко перевірити за допомогою зубочистки.
5. Поки коржі печуться – готуємо конфітюр. Заморожену або свіжу полуницю доводимо до закипання в сотейнику, засипаємо крохмаль, розведений у воді, перемішуємо і варимо рівно 60 секунд. Знімаємо з плити і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.
6. Займемося вершковим кремом. Холодні вершки збиваємо міксером і поступово вводимо цукрову пудру, не припиняючи заважати. Коли солодка маса почне ставати більш густий, не поспішаючи додаємо сир невеликими частинами.
7. Приступимо до складання десертів. З бісквіта вирізаємо кола за допомогою склянок, у яких і буде збирати ласощі. Вирізаємо 12 однакових гуртків.
8. На дно стаканчика видавлюємо трохи крему, укладаємо гурток червоного коржа і знову шар сирного крему. Далі йде конфітюр полуничний крем і бісквіт, який слід трохи «втопити» у попередньому шарі. Декоруємо кожну порцію червоними крихтами бісквіта і залишаємо в холодильній камері на 20-30 хвилин для максимальної абсорбції. Приємного апетиту!
Шоколадні трайфлы в стаканчиках
Шоколадні десерти в стаканчиках, приготовані з насиченого шоколадного бісквіта, просочені конфітюром з стиглої вишні – це саме те ласощі, яке, напевно, сподобається всім, хто тільки його встигне спробувати. Саме «встигне», тому що вишнево-шоколадні трайфлы першими «відлітають» зі столу.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Кефір – 100 мл
- Какао-порошок – 30 гр.
- Кави (натуральний) – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Вишня – 250 гр.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 15 гр.
- Сир сирний – 180 гр.
- Вершки (не менше 33%) – 100 мл
- цукрова Пудра – 50 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо компоненти за списком: першим ділом будемо готувати бісквіт, складові для його приготування повинні бути кімнатної температури все, крім 100 мілілітрів каву, він повинен бути гарячим. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів, а форму для запікання устеляємо пергаментним папером.
2. У глибокій тарі змішуємо яйця, цукровий пісок, рослинне масло, ванілін і кефір – перемішуємо до однорідності за допомогою віночка. Важливо: всі солодкі кристали повинні розчинитися.
3. В іншому посуді змішуємо борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль і соду ретельно розмішуємо сухі компоненти.
4. Поступово вводимо суху суміш в яєчну масу і вимішуємо до однорідної консистенції без жодної грудочки. Так само вливаємо 100 мл гарячої кави і перемішуємо. Тісто виливаємо у заздалегідь підготовлену форму і випікаємо близько 35-40 хвилин. Готовий бісквіт виймаємо, даємо охолонути 10 хвилин і тільки після цього акуратно витягаємо з форми.
5. Поки шоколадний бісквіт остигає – готуємо сироп. В піалі з’єднуємо 100 мл гарячого кава, коньяк і 50 грам цукрового піску. Складові ретельно перемішуємо і відправляємо на плиту, протягом 5 хвилин выпариваем алкоголь.
6. Займемося конфітюром. Для його приготування нам будуть потрібні ягоди, крохмаль і 50 грам цукрового піску.
7. З вишні виймаємо кісточки, перекладаємо в сотейник і засипаємо цукром – на помірному вогні даємо розчинитися солодким кристалам. Кукурудзяний крохмаль розводимо в трьох столових ложках чистої води і вливаємо до вишні – готуємо при постійному помішуванні до загусання. Як правило, цей процес займає 2-3 хвилини.
8. Для повітряного крему нам потрібні: жирні вершки і сирний сир. Ці два складових повинні бути холодними.
9. У тару перекладаємо сир і цукрову пудру – збиваємо до стану однорідної стабільної маси за допомогою міксера, поступово вводимо вершки, збільшуючи інтенсивність збивання.
10. Приступаємо збірці десертів. Шоколадний бісквіт розфарбовуємо руками і укладаємо на дно кожного стаканчика. Зверху присмачую бісквіт однією чайною ложкою кавового сиропу і однією чайною ложкою вишневого конф. Зверху закриваємо шари повітряним сирним кремом.
11. Шари дублюємо і завершальним шаром обов’язково повинен бути крем.
12. Декоруємо десерти по своєму смаку, однак, вони ідеально поєднуються зі свіжими ягодами і натертим шоколадом. Приємного апетиту!
ПП трайфл в домашніх умовах
Треба порадувати себе чимось дуже смачним і солодким, наприклад, трайфлами. Цей десерт поєднує в собі бісквітні коржі, повітряний крем і різні начинки: від ягід до горіхів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
Для бісквіта:
- Сир м’який – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно рисова (цільнозернові) – 60 гр.
- Цукрозамінник – 5 гр.
- Какао-порошок – 8 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Масло рослинне – ½ ч. л. (для смаження)
Для крему:
- Сир сирний – 200 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цукрозамінник – 5 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
Для начинки і декору:
- Манго – 170 гр.
- Какао-порошок – 5 гр.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з бісквіта і для його приготування, в глибокій тарі змішуємо всі інгредієнти, зазначені у графі «для бісквіта».
2. Випікаємо корж на сковороді, змащеній невеликою кількістю масла. Готуємо під закритою кришкою з двох сторін по 3-4 хвилини з кожного. Знімаємо з вогню й даємо трохи часу охолонути.
3. В цей час займемося кремом. З’єднуємо сирний сир, цукрозамінник, ванілін і молоко – гарненько перемішуємо. Манго нарізаємо шматочками, а остиглий бісквіт ріжемо невеликими кубиками.
4. Приступимо до складання. Формувати трайфлы можна як у пластикових стаканчиках, так і в креманках. На дно кожного стакана викладаємо кілька шматочків бісквітного коржа, заливаємо ніжним кремом і засипаємо фрукти. Повторюємо шари до самого верху посуду.
5. Верхівку десертів посипаємо какао-порошком для прикраси. Даємо ласощів трохи настоятися і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати домашній трайфл з полуницею?
Готуємо ніжні ванільні трайфлы з полуницею – це неймовірно смачне ласощі, яке підкорить вас з першої ложечки. А готується таку страву дуже просто і досить швидко, що робить його ще привабливішим.
Час готування – 5 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 12.
Склад:
Для бісквіта (26 сантиметрів):
- Яйця – 6 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно – 170 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для крему:
- Вершки 33% — 400 мл
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Сир маскарпоне – 250 гр.
- Ванільний цукор або ванілін – за бажанням.
Начинка:
- Свіжа або заморожена полуниця – 300 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Цукровий пісок – 3-4 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 1-1,5 год..
Для сиропу:
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сік лимона – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з бісквіту. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів і устеляємо форму пергаментным листом для запікання. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Борошно просіваємо, тим самим, насичуючи її киснем. У білки додаємо трохи солі і починаємо збивати міксером, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. При утворенні твердих піків, починаємо вводити цукор, ванілін і продовжуємо збивання до консистенції меренги (5-7 хвилин).
2. Знижуємо швидкість і поступово додаємо жовтки – продовжуємо збивання. Далі, засипаємо сухі компонент і заважаємо все до однорідності за допомогою силіконової лопатки.
3. Тісто переливаємо форму і випікаємо протягом 25-30 хвилин. Перевірити на готовність дуже просто: протикаємо бісквіт зубочисткою, і якщо вона виходить чистою і сухою – виймаємо з духовки.
4. Гарячий бісквіт обережно виймаємо з форми і даємо трохи часу охолонути.
5. Поки корж остигає – готуємо начинку. Ягоди засипаємо половиною цукру і лимонкою, ставимо на вогонь, перебиваємо блендером до однорідності і варимо 60 секунд після закипання. Другу частину цукру змішуємо з крохмалем і засипаємо в полуницю – тримаємо ще хвилину. Для сиропу з’єднуємо в сотейнику воду і цукор. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння при періодичному помішуванні і кип’ятити 1 хвилину, після закінчення додаємо лимонний сік. Після чого сироп перелити в інший посуд, накриваємо тарілкою і залишаємо охолоджуватися.
6. Займемося кремом. Для його приготування необхідно заздалегідь охолодити віночок і посуд, в якій буде відбуватися збивання. У чаші міксера змішуємо сир, холодні вершки, ванільний цукор і цукрову пудру.
7. Збиваємо, поступово збільшуючи обороти, до загустіння.
8. Крем і полуничне конфі перекладаємо в два кондитерських мішка для зручності.
9. Бісквіт розрізаємо на три коржа однакової товщини і з них вирізаємо 24 гуртка: 12 діаметром, як низ стаканчика і 12 діаметром, як верхівка.
10. Приступаємо до збірки. На дно кожного стакана видавлюємо трохи білого крему.
11. Далі, коло з бісквіту меншого діаметру.
12. Просочуємо солодким сиропом.
13. Знову крем.
14. І шар полуничної начинки.
15. Ягідне конфі закриваємо сирним кремом.
16. Повторюємо з усіма стаканчиками.
17. На крем викладаємо бісквітний коло великого розміру і просочуємо сиропом.
18. Верхівку покриваємо кремом рівний шар або користуємося фігурною насадкою і відсаджуємо зірочки або квіти.
19. Декоруємо по своєму смаку і прибираємо в холодильну камеру просочуватися на 4-5 годин, а краще на ніч. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування трайфла з вишнею
Лише раз, приготувавши вишневий трайфл з шоколадними коржами, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. А все, тому що це неймовірно смачний рецепт, який досить простий у приготуванні, а з продуктів потрібні тільки доступні компоненти.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно – 90 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Молоко – 60 мл
- Масло рослинне – 40 мл
Для крему:
- Вершки 33% — 500 мл
- Молоко згущене – 100 мл
Для начинки:
- Вишня (без кісточки) – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Коньяк – 50 мл
Процес приготування:
1. Починаємо з бісквіту. І для його приготування в глибоку тару розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок і щіпку солі.
2. Перераховані вище компоненти збиваємо міксером до збільшення обсягу і ущільнення консистенції. Займе цей процес від 8 до 10 хвилин.
3. В окремому посуді змішуємо сухі складові: борошно, розпушувач тіста і какао-порошок.4. Просіваємо суху суміш через сито в яєчно-цукрову масу.
5. Туди ж вливаємо молоко і ще раз збиваємо на мінімальній швидкості міксера до однорідної і гладкої маси.
6. В останню чергу заливаємо рослинне масло і перемішуємо.
7. Форму для запікання або кулінарне кільце застеляємо листом пергаментного паперу.
8. Виливаємо тісто у форму і кілька разів стукаємо нею об стіл для того, щоб вийшли бульбашки кисню.
9. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, розрізаємо вздовж (на два коржа однакової товщини) і нарізаємо невеликими кубиками.
10. Займемося вишнею і сиропом. З ягід видаляємо кісточки і перекладаємо в сотейник, засипаємо цукром-піском і вливаємо коньяк.
11. Доводимо ягідну масу до кипіння на маленькому вогні і проварюємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Остуджуємо вишню і сироп до кімнатної температури.
12. Перед складанням трайфлов готуємо крем. Холодні жирні вершки збиваємо за допомогою міксера до стійких піків.
13. У густу вершкову масу наливаємо 100 мілілітрів холодної згущеного молока і збиваємо ще 4-5 хвилин.
14. Приступимо до формування десертів. На дно стаканчиків викладаємо 1-2 столові ложки повітряного крему.
15. Засипаємо кілька шматочків шоколадного бісквіта.
16. Викладаємо ложку ягід і просочуємо сиропом.
17. Повторюємо шари, поки весь стакан не буде заповнений, до самого верху. Важливо, щоб крайнім шаром був крем – декоруємо бісквітної крихтою і вишнею. Приємного апетиту!
Трайфл «Тірамісу в домашніх умовах
Не обов’язково бути кондитером і мати спеціальне обладнання, щоб радувати себе і свою сім’ю оригінальними десертами. Для приготування порційних ласощів – трайфлов, нам знадобиться лише бажання і трохи вільного часу.
Час готування – 4 год 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сир «Маскарпоне» — 500 гр.
- Печиво «Дамські пальчики» — 16 шт.
- цукрова Пудра – 80 гр.
- Лікер – 20 мл
- Яйця – 4 шт.
- Кави «Еспресо» — 50-70 мл
- Какао-порошок – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Готуємо ніжний крем. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білу складову яйця збиваємо з цукровою пудрою до білого.
2. Сир розминаємо ложкою або лопаткою до однорідності і перемішуємо з жовтками.
3. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо за допомогою міксера до стійких піків. Не поспішаючи вмішуємо білки в масу з сиру і жовтків.
4. Кава заливаємо крутим окропом, вливаємо трохи лікеру і розмішуємо.
5. Склянки, келихи, тарілки або креманки заповнюємо кремом на чверть від загального обсягу.
6. Печиво мачає в каву і викладаємо поверх крему. Вмочати печиво слід акуратно: воно не повинно сильно розмокнути, але в той же час, має пройнятися рідиною.
7. «Дамські пальчики» покриваємо другим шаром крему.
8. Верхівку щедро посипаємо какао-порошком.
9. Готовий десерт прибираємо в холодильну камеру мінімум на 4 години для максимальної просочення, і після подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і дуже смачний трайфл з печивом
Малиновий трайфл з печивом – це саме той десерт, рецепт якого у вас будуть дізнаватися всі, хто тільки спробує це ласощі. Процес приготування нескладний, тому впорається навіть недосвідчений кулінар, а результатом ви будете задоволені на 100%!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Печиво шоколадне – 200 гр.
- Вершки (не менше 33%) – 200 мл
- Малина (заморожена) – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Готуємо малинову карамель. Заморожені ягоди перекладаємо в сотейник або каструлю з товстим дном, заливаємо 50 мл води і доводимо до кипіння.
2. Гарячу малину перетираємо через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.
3. Сироп повертаємо в каструлю, засипаємо цукровим піском (50 грам).
4. Готуємо на вогні трохи менше середнього протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
5. Отриману «карамель» переливаємо в окрему піалу і даємо трохи часу повністю остудитися при кімнатній температурі.
6. Будь шоколадне печиво подрібнюємо.
7. Вершки збиваємо до твердих піків і за хвилину до готовності засипаємо цукор, що залишився – ще раз гарненько перемішуємо.
8. В стаканчики викладаємо трохи вершкового крему (дно повинно бути повністю закрита).
9. Поливаємо малинової «карамеллю».
10. Викладаємо шар подрібненого печива, закриваємо кремом.
11. Далі, шар карамелі, печива, вершкового крему і знову карамель.
12. По верхівці водимо зубочисткою або шпажкою, роблячи кругові рухи, для «створення» біло-рожевого візерунка. Трайфлы прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години для повної просочення. Приємного апетиту!
Як зробити сирний трайфл в домашніх умовах?
Трайфл – це листковий десерт, який прийшов до нас з далекої Англії. Ласощі можна готувати і подавати по-різному, але сьогодні вашій увазі пропонується рецепт страви з сирним кремом, начинкою з вишні і згущеного молока.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Молоко згущене (з какао) – 200 мл
- Вишня (без кісточки) – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Борошно – 75 гр.
Процес приготування:
1. Готування починаємо з приготування бісквіта. Готуємо потрібну кількість сипучих компонентів і приступаємо.
2. Яйця акуратно розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукровим піском до білого і засипаємо борошно – гарненько перемішуємо.
3. У чаші міксера з’єднуємо білки і цукрову пудру – збиваємо до утворення піків.
4. Не поспішаючи вводимо збиті білки в тісто і розмішуємо.
5. Тісто виливаємо у форму для запікання з високими бортиками і випікаємо протягом півгодини при температурі 180 градусів. Після, охолоджуємо бісквіт до кімнатної температури.
6. Сир і згущене молоко поміщаємо в чашу міксера.
7. І ретельно перебиваємо до однорідної консистенції.
8. Готуємо чисту і суху скляну креманку або форму, а високий бісквіт розрізаємо на три коржі, однакової товщини.
9. Один корж розфарбовуємо руками і викладаємо на дно тари.
10. Зверху щедро промазуємо солодкої сирною масою.
11. І хаотично викладаємо ягоди.
12. Далі, знову бісквіт, сир і вишня.
13. Повторюємо шари тричі, таким чином, щоб завершувала композицію вишня.
14. Заповнену форму ставимо в холодильну камеру мінімум на дві години для повної просочення.
15. Після закінчення часу розкладаємо готовий десерт в порційні склянки або келихи і наші трайфлы готові. Приємного апетиту!
Ніжні і повітряні морквяні трайфлы
Приготувати ніжні, вологі повітряні трайфлы з морквяним бісквітом з начинки з вершків та кисломолочного сиру дуже просто, достатньо лише мати потрібні компоненти і трохи вільного часу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-7 шт.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло рослинне – 180 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода – 2/3 ч. ложки
- Горіх мускатний – ½ ч. л.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Морква – 250 гр.
- Горіх волоський – 70 гр.
Для крему:
- Вершки (не менше 33%) – 150 мл
- Сир сирний – 200 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
Для прикраси:
- Ягоди/фрукти – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з бісквіта і для його приготування в глибокій тарі з’єднуємо морква, подрібнену на дрібній тертці, яйця, цукровий пісок (попередньо збиваємо разом до білої пінки), рослинне масло, борошно, просіяне разом з розпушувачем, соду, трохи мускатного горіха, кориці і подрібнені ядра волоського горіха. Всі компоненти ретельно перемішуємо за допомогою лопатки.
2. Тісто переливаємо в дві форми однакового діаметра і відправляємо в духовку при температурі 160 градусів приблизно на 25-30 хвилин.
3. Готові коржі охолодити і розламуємо руками або ж нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо по невеликій жменьці на дно кожного стаканчика.
4. Холодні жирні вершки змішуємо з сиром і цукром – збиваємо міксером кілька хвилин і перекладаємо в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Відсаджуємо трохи крему в склянки.5. Чергуємо шари крему до того моменту, поки посуд не буде повністю заповнена.
6. Верхівку прикрашаємо свіжими ягодами або шматочками фруктів, за бажанням можна посипати тертим шоколадом. Приємного апетиту!