Тріска з цибулею і морквою
Тріска з цибулею і морквою – це класичне поєднання продуктів, яке улюблене всіма, що й не дивно, адже при спільній термічній обробці, овочі і риба максимально просочують один одного своїми соками і ароматами. За рахунок чого, страва виходить дуже соковитим і тане в роті.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушка тріски – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Перець болгарський – ¼ шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно для панірування.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода гаряча – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Розморожені тушки чистимо і зрізаємо плавники і голови, при необхідності.
Крок 2. Розрізаємо тріску на порційні шматки.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо сіль з борошном і улюбленими приправами.
Крок 4. В сухої суміші обвалюємо рибну нарізку.
Крок 5. На сильному вогні розігріваємо олію і смажимо рибу до золотистої скоринки.
Крок 6. Рум’яні шматочки викладаємо на тарілку.
Крок 7. Паралельно очищаємо і подрібнюємо овочі.
Крок 8. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилася тріска, підливаємо масло і пасеруємо моркву і цибулю.
Крок 9. Соковиті помідори натираємо на тертці, а солодкий перець дрібно нарізаємо.
Крок 10. Засмажку доповнюємо залишилися овочами, томатною пастою, жменею борошна і склянкою гарячої води – перемішуємо.
Крок 11. Тушкуємо соус ще близько 10 хвилин.
Крок 12. Частина підливи прибираємо зі сковороди і на решту шар поміщаємо рибку.
Крок 13. Зверху викладаємо відкладений соус і прогріваємо страву протягом 7 хвилин.
Крок 14. Розкладаємо соковите блюдо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!