Тріска на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тріска з цибулею і морквою

Тріска з цибулею і морквою – це класичне поєднання продуктів, яке улюблене всіма, що й не дивно, адже при спільній термічній обробці, овочі і риба максимально просочують один одного своїми соками і ароматами. За рахунок чого, страва виходить дуже соковитим і тане в роті.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушка тріски – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – ¼ шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно для панірування.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода гаряча – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені тушки чистимо і зрізаємо плавники і голови, при необхідності.

Крок 2. Розрізаємо тріску на порційні шматки.

Крок 3. В окремому посуді змішуємо сіль з борошном і улюбленими приправами.

Крок 4. В сухої суміші обвалюємо рибну нарізку.

Крок 5. На сильному вогні розігріваємо олію і смажимо рибу до золотистої скоринки.

Крок 6. Рум’яні шматочки викладаємо на тарілку.

Крок 7. Паралельно очищаємо і подрібнюємо овочі.

Крок 8. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилася тріска, підливаємо масло і пасеруємо моркву і цибулю.

Крок 9. Соковиті помідори натираємо на тертці, а солодкий перець дрібно нарізаємо.

Крок 10. Засмажку доповнюємо залишилися овочами, томатною пастою, жменею борошна і склянкою гарячої води – перемішуємо.

Крок 11. Тушкуємо соус ще близько 10 хвилин.

Крок 12. Частина підливи прибираємо зі сковороди і на решту шар поміщаємо рибку.

Крок 13. Зверху викладаємо відкладений соус і прогріваємо страву протягом 7 хвилин.

Крок 14. Розкладаємо соковите блюдо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!