Яскраве домашнє ласощі можна приготувати з гарбуза звичайної. Апетитні солодкі цукати підходять для десерту. Також вони чудово прикрасять інші кулінарні рішення. Беріть на замітку добірку з 8 рецептів з фото і покроковим описом.
Домашні цукати з гарбуза в духовці
Хочете здивувати своїх домашніх смачним та натуральним ласощами? Приготуйте цукати з гарбуза. Частування чудово замінить цукерки і порадує своєю насиченістю. Беріть на замітку захоплюючий рецепт.
Інгредієнти на
8 порц.
- Гарбуз 1 кг
- Цукор-пісок 800 гр.
- Лимонна кислота 5 гр.
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
- Цукати з гарбуза можна легко приготувати в домашніх умовах. Гарбуз очищаємо і нарізаємо його невеликими кубиками. Засипаємо продукт половиною цукру і залишаємо його на ніч в холодильнику або іншому прохолодному місці.
- Через час переставляємо гарбуз на плиту. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо вмісту охолонути.
- В окрему миску зливаємо сік з каструлі. Додаємо цукор, що залишився і лимонну кислоту. Варимо на плиті до повного розчинення сухих інгредієнтів.
- Заливаємо сиропом гарбуз. Варимо до готовності близько 5 хвилин.
- Відкидаємо шматочки гарбуза на друшляк, а після викладаємо її на деко з пергаментом. Готуємо 3 години в прочиненими духовці. Відповідна температура – 100 градусів.
- Гаряче частування обвалюємо в цукровій пудрі.
- Смачні цукати з гарбуза готові. Пробуйте!
Як зробити цукати з гарбуза в сушарці для овочів?
Простий і швидкий спосіб приготувати цукати з гарбуза — в спеціальній сушарці для овочів. Техніка зробить весь основний процес за вас. Готове частування можна подавати на десерт або ж використовувати в якості прикраси для інших солодощів.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 6 годин
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Гарбуз очищена – 2 кг
- Цукор – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 2 шт.
- Кориця – 2 палички.
- Корінь імбиру – 0,5 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Кардамон – 8 шт.
- Пудра цукрова – для подачі.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Промиту і очищену гарбуз ріжемо кубиками. Кладемо в каструлю, доповнюємо спеціями, цитрусової цедрою, отриманими з соком цитрусових і засипаємо цукром. Залишаємо на кілька годин до виділення соку.
3. Далі заготівлю кип’ятимо і варимо на слабкому вогні від 25 до 50 хвилин (залежить від сорту гарбуза). Після відкидаємо заготовку на друшляк.
4. Розкладаємо шматочки гарбуза в сушарці, дотримуючись відстань. Сушимо їх близько 4-6 годин.
5. Готове частування обвалюємо в цукровій пудрі і подаємо до столу.
Смачні і корисні цукати з гарбуза без цукру
Смачні гарбузове цукати можна приготувати без додавання цукру. Так продукт вийде корисним і не зашкодить фігурі. Використовуйте для цього простий і перевірений рецепт.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 6 годин
Порцій – 4
Склад:
- Гарбуз – 450 гр.
- Вода – 300 мл
- Лимон – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Цукрозамінник – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо інгредієнти. Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння.
2. Далі плід розбираємо на невеликі кубики.
3. Перекладаємо продукт в каструлю, доповнюємо його цукрозамінником, корицею і лимонною цедрою. Заливаємо водою і кип’ятити 10 хвилин.
4. Цукати відокремлюємо від води і перекладаємо в миску. Ставимо на ніч у холодильник.
5. Далі продукт перекладаємо в електросушарки і готуємо його близько 4-6 годин.
6. Смачні і корисні цукати з гарбуза готові!
Солодкі гарбузове цукати з цукром
Процес приготування цукатів з гарбуза досить тривалий, але не надто складний. Використовуйте домашній рецепт з цукром. Так ви отримаєте яскраве і апетитний десерт для вашого столу.
Час готування: 1 добу
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування.
2. Гарбуз промиваємо і ділимо на дві частини для зручності. Акуратно знімаємо шкірку і виймаємо насіння.
3. Залишився плід ділимо на невеликі шматочки.
4. Перекладаємо інгредієнт в каструлю, засипаємо його цукром і залишаємо на 10 годин.
5. За цей час продукт дасть сік. Його обережно зливаємо в іншу каструлю і кип’ятимо.
6. Заливаємо гарячим сиропом шматочки гарбуза. Повторюємо процедуру зі зливом рідини і кип’ятінням ще три рази.
7. Далі шматочки гарбуза акуратно відокремлюємо один від одного і викладаємо їх на деко. Посипаємо цукровою пудрою і підсушуємо в розігрітій до 50 градусів духовці 10-15 годин.
8. Апетитні солодкі цукати з гарбуза готові.
Простий і смачний рецепт цукатів з гарбуза з апельсином
Ароматні гарбузове цукати виходять з додаванням апельсина. Такі ласощі можна просто подавати до чаю або використовувати в приготуванні домашньої випічки. Беріть на замітку!
Час готування: 14 годин
Час приготування: 6 годин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
1. Гарбуз промиваємо під водою, очищаємо від шкірки і насіння. Після нарізаємо невеликими кубиками і засипаємо цукром.
2. Залишаємо заготовку на кілька годин до рясного виділення соку. Після його обережно зливаємо в іншу каструлю.
3. В цей час зрізаємо апельсинову шкірку і ділимо її на тонкі смуги. Кип’ятимо їх разом з соком близько 20 хвилин, сюди ж опускаємо кубики гарбуза і варимо ще 5 хвилин.
4. Перекладаємо гарбуза з апельсином в електросушарки з пергаментом. Сушимо 6 годин.
5. Солодкі домашні цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!
Покроковий рецепт приготування гарбузового цукатів з лимоном
Щоб домашні цукати з гарбуза порадували яскравим ароматом та легкою кислинкою, готуйте їх з додаванням лимона. Завдяки простому кулінарному рецептом ви отримаєте смачне ласощі, яке оцінять дорослі і діти.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 4 години
Порцій – 4
Склад:
- Гарбуз – 400 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Вода – 100 мл
- Пудра цукрова – для подачі.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо невеликими кубиками. Лимон запарюємо в окропі на кілька хвилин.
3. Далі кубики гарбуза кладемо в каструлю. Доповнюємо їх тонкими колами лимона, паличкою кориці і яблучної шкіркою.
4. Засипаємо цукром продукти.
5. Ставимо форму в холодильник на 4 години до виділення соку. Можна залишити і на ніч.
6. Вливаємо в каструлю трохи води і ставимо її на плиту. Кип’ятимо і варимо 5 хвилин.
7. Залишаємо продукт остигати на 4 години і повторюємо процедуру з кип’ятінням.
8. Повторюємо дії ще один раз.
9. По завершенню витягаємо продукти з сиропу з допомогою шумівки.
10. Викладаємо гарбуз з лимоном на тарілку. Даємо стекти залишкам сиропу.
11. Далі продукти кладемо на деко з пергаментом. Готуємо 4 години з відчиненими дверцятами духовки при температурі 90-100 градусів.
12. Обвалюємо частування в цукровій пудрі.
13. Готово, можна подавати до столу!
Дуже смачні гарбузове цукати з медом на десерт
Яскраві за смаком гарбузове цукати виходять з додаванням меду. Це відмінний натуральний десерт для всієї родини. Таке ласощі припаде до душі і дорослим, і дітям.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Гарбуз – 500 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Цукор – 120 гр.
- Гвоздика – 4 шт.
Процес приготування:
1. Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, а після нарізаємо акуратними кубиками.
2. Засипаємо продукт зазначеною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин. За цей час повинно виділитися велика кількість соку.
3. Гарбуз разом з соком кладемо в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні не більше 10 хвилин.
4. Гарбузове кубики викладаємо у форму для запікання. Заливаємо сиропом і медом. Доповнюємо гвоздикою для аромату і готуємо 4 години з відчиненими дверцятами при температурі 90 градусів.
5. Ніжні та ароматні цукати з гарбуза з медом готові. Пробуйте!
Ароматні цукати з гарбуза з корицею в домашніх умовах
Домашнє ласощі з яскравим пряним ароматом – гарбузове цукати з корицею. Оцініть простий і швидкий рецепт приготування. Такий продукт стане яскравим частуванням для всієї родини.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 4 години
Порцій – 16
Інгредієнти:
- Гарбуз – 2 кг
- Цукор – 2 склянки
- Кориця – 1 паличка.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Гарбуз старанно промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, після чого ріжемо акуратними кубиками.
2. У каструлі кип’ятимо воду з цукром, сіллю і паличкою кориці. Варимо, поки цукор не розчиниться повністю.
3. У гарячий сироп опускаємо кубики гарбуза. Варимо їх на слабкому вогні близько 30-45 хвилин.
4. Далі гарбуз витягуємо з каструлі з допомогою шумівки. Перекладаємо їх на деко і готуємо з відчиненими дверцятами 4 години. Оптимальна температура – 90-100 градусів.
5. Готові гарбузове цукати охолоджуємо і подаємо до столу!