Салат з цвітної капусти з помідорами в банках
Яскраве частування для вашого домашнього столу – салат з цвітної капусти і помідорів. Соковитий і корисний продукт можна заготовити в банках на зиму і подавати до обіду в будь-який час року. Спробуйте!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 шт.
- Помідор – 200 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо цвітну капусту, після чого акуратно розбираємо її на невеликі суцвіття. Зробити це можна руками.
2. Промиваємо помідори під водою і вкладаємо їх у підготовлену банку разом із суцвіттями капусти. Чергуємо продукти.
3. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо близько години.
4. Обережно зливаємо рідину в каструлю. Кип’ятимо її з цукром, сіллю, спеціями і оцтовою есенцією.
5. Переливаємо маринад назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй охолонути і відправляємо на зберігання.