Цвітна капуста на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з цвітної капусти з помідорами в банках

Яскраве частування для вашого домашнього столу – салат з цвітної капусти і помідорів. Соковитий і корисний продукт можна заготовити в банках на зиму і подавати до обіду в будь-який час року. Спробуйте!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Помідор – 200 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо цвітну капусту, після чого акуратно розбираємо її на невеликі суцвіття. Зробити це можна руками.

2. Промиваємо помідори під водою і вкладаємо їх у підготовлену банку разом із суцвіттями капусти. Чергуємо продукти.

3. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо близько години.

4. Обережно зливаємо рідину в каструлю. Кип’ятимо її з цукром, сіллю, спеціями і оцтовою есенцією.

5. Переливаємо маринад назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй охолонути і відправляємо на зберігання.