Цибульні кільця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ароматні, соковиті і хрусткі кільця з лука – одна з простих і смачних закусок, на приготування якої не піде багато часу, не потрібно спеціальних приправ і заморських інгредієнтів. Цей варіант за смаком не поступається магазинним чіпсам, але готується без консервантів і шкідливих добавок.

Цибульні кільця в клярі на сковороді в домашніх умовах

При невеликих затратах праці і мінімальних витратах ви можете приготувати чудову закуску або гарнір — цибульні кільця в клярі. Соковитий і з незвичайним смаком цибулю в хрусткому тесті доводиться до смаку багатьом. Варіанти замішування кляру різні, і по цьому рецепту робимо кляр на сметані, яйці, борошні і смажимо кільця на сковорідці, у великій кількості олії.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 2 шт. середніх
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 20% 3 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Цибульні кільця легко можна приготувати в домашніх умовах. Курячі яйця розділити на жовтки і білки і помістіть їх у дві окремі піали або глибокі миски.
  2. До білків насипте трохи солі і чорного перцю і з допомогою міксера збийте в стійку піну.
  3. У третю посуд покладіть три ложки з гіркою сметани і до неї вилийте жовтки.
  4. Потім їх міксером добре перемішайте. Збивати до піни не треба, та й не вийде.
  5. Далі до сметанною масою перекладіть збиті білки і віночком просто перемішайте.
  6. У цю суміш додайте три ложки просіяного борошна і замісити тісто до однорідного і без грудочок борошна, стану. Консистенція замішаного кляру повинна вийти як у 15%-ної сметани, навіть трохи меншою. Кляр спробуйте на сіль і додайте її ще трохи, якщо забажаєте.
  7. Поставте для розігріву глибоку сковорідку, наливши в неї рослинного масла до рівня 3-5 см вище дна. Очищені цибулини наріжте кружальцями товщиною не менше 5 мм, Потім цибулю розберіть на окремі кільця. Підстави цибулин видаліть.
  8. Цибульні кільця повністю занурити в кляр.
  9. Коли масло добре нагріється (це визначається за легкого димку), виделкою цибульні кільця перекладайте з кляру відразу в гаряче масло.
  10. Одночасно в сковорідці повинен бути тільки один ряд кілець.
  11. Обсмажуйте кільця до рум’яного кольору з обох сторін. Таким чином обсмажте весь нарізану цибулю.
  12. Цибульні кільця зі сковорідки перекладіть на паперову серветку для видалення зайвої олії. Потім складіть їх на блюдо і можете подавати до столу з будь-яким соусом. Вони смачні як гарячими, так і холодними.

Приємного апетиту!

Цибульні кільця в паніровці на сковороді

Обсмажування цибулевих кілець в паніровці як варіант цієї популярної закуски, дозволяє знизити в ній кількість жиру і калорій, адже вони готуються без кляру. Кільця завжди виходять хрусткими і готуються вони просто і швидко. Чоловіки оцінять ваше блюдо як відмінне доповнення до пива. На компанію з чотирьох осіб достатньо 8 великих цибулин. Смажимо на сковорідці в рослинному маслі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Цибуля великий – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний для цієї страви цибулю очистіть від лушпиння і гострим ножем наріжте круглими шматочками товщиною 5-7 мм

Крок 2. Потім цибульні шматочки руками розберіть на окремі кільця. Маленькі кільця відкладіть в сторону і для смаження залиште тільки великі і приблизно однакові.

Крок 3. Яйце в окремій чашці добре збийте вінчиком. В іншу чашку насипте панірувальні сухарі, додайте до них по своєму смаку сіль з червоним перцем і перемішайте. Поставте для розігріву сковороду з рослинним маслом, наливши його на 3 см вище дна. Коли масло добре розігріється, виделкою цибульні кільця по одному умочіть у збите яйце.

Крок 4. Потім швидко обваляйте в сухарях і помістіть їх в гаряче масло. На сковорідці одночасно повинен бути тільки один шар цибулі.

Крок 5. Обсмажте все цибульні кільця з обох сторін до красивого рум’яного кольору. Зі сковороди їх спочатку кладіть на паперову серветку, щоб видалити зайве масло. Цибульні кільця в паніровці готові. Можете подавати до столу на красивому блюді. Приємного апетиту!

Цибульні кільця як в Бургер Кінг

Цибульні кільця як в «Бургер Кінг» являють собою цибулю, обсмажений в хрусткій паніровці. Готують їх двома способами: обсмажують цілі кільця цибулі і роблять цибулеве тісто. За цим рецептом будемо готувати кільця на основі цибульного тіста і панірувати в клярі і сухарях. Важливо тільки швидко заморожені колечка панірувати, щоб тісто не встиг розтанути.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сухарі панірувальні – 120 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Борошно – 115 гр.
  • Вода – 130 мл
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати зазначене у рецепті кількість інгредієнтів для приготування цієї страви.

Крок 2. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати шматочками і у окремої посуді подрібнити, за допомогою заглибного блендера до стану пюре.

Крок 3. Потім насипати до луковому пюре 50 грам просіяного борошна, додати трохи солі і віночком замісити тісто.

Крок 4. Цибулеве тісто перекласти в кондитерський мішок з круглою насадкою. Обробну дошку застелити шматочком паперу для випічки. Тісто осадити на дошку у формі акуратних однакових кілець і їх разом з дошкою помістити на 2 години в морозильну камеру.

Крок 5. Після закінчення цього часу, з борошна і холодної води з додаванням солі замісити тісто. В окрему чашку насипати панірувальні сухарі.

Крок 6. Для смаження добре розжарити в глибокій посуді достатню кількість рослинного масла, щоб при смаженні цибульні кільця в ньому плавали. Порційно діставати з морозилки цибульні кільця, швидко вмочати їх спочатку в кляр, потім у панірувальні сухарі і потім занурювати в гарячу олію.

Крок 7. Обсмажувати цибульні кільця по парі хвилин на кожній стороні і до рум’яного кольору. Потім перекласти їх на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Крок 8. Готові цибульні кільця як в «Бургер Кінг» розкласти в порційні тарілки і подати до столу з соусом по своєму смаку. Приємного апетиту!

Як приготувати цибульні кільця у фритюрі?

Оригінальні цибульні кільця, обсмажені у фритюрі, відрізняє цікавий зовнішній вигляд і особливі смакові якості. Вони будуть у вас відмінною хрусткою закускою, як для компанії друзів, так і прикрасою до святкового столу. Для цього способу смаження, крім фритюрниці підійде і сковорода з товстим дном і високими бортиками. Олія для фритюру береться з високою температурою кипіння (наприклад, арахісова та кукурудзяна), щоб не горіло і було без запаху.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Цибуля – 4 шт.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рафінована – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Окріп – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом приготуємо тісто для смаження цибулевих кілець. У посуд для замісу кляру розбиваємо яйце і насипаємо до нього трохи солі, потім віночком збиваємо.

Крок 2. Наливаємо до збитого яйця чисту воду звичайної температури, всипаємо просіяне борошно і віночком замішуємо тісто до однорідного стану. Потім його на 15 хвилин ставимо в холодильник для расстойки.

Крок 3. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Підстави цибулин відрізаємо, щоб було зручно при нарізці.

Крок 4. Потім цибулини нарізаємо кільцями товщиною не менше 5 мм, поділяємо на окремі кільця і максимально видаляємо тонку плівку, тоді кляр на луці буде добре триматися і не стікати.

Крок 5. Нарізану цибулю перекладаємо в окремий посуд і на 5 хвилин заливаємо окропом, змішаним зі столовим укусом, що видалить цибульну гіркоту.

Крок 6. В обрану посуд для фритюру наливаємо масло і його добре накаливаем. Готовність олії до смаження при відсутності термометра перевіряємо дерев’яною ложкою. Якщо при опусканні в масло кінчика ложки навколо її з’являються бульбашки – масло ще не розігрілися. В окрему миску насипаємо борошно і в ній обвалюємо всі цибульні кільця.

Крок 7. Потім їх по черзі виделкою опускаємо в кляр і відразу перекладаємо у фритюр. Смажимо кільця кілька хвилин до золотистого кольору з обох сторін. З обсмажених кілець серветкою прибираємо зайве масло. Потім цибульні кільця перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачні цибульні кільця з сиром

Цибульні кільця з сиром – страва красиве і оригінальне, гарнір до м’яса і відмінна закуска. Приготування їх більш складне, ніж інші рецепти цибулевих кілець, але буде вашою гордістю. Для страви береться будь-який твердий сир. Панируются кільця з сиром в потрійний паніровці і смажать у фритюрі.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Цибуля велика – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухарі панірувальні – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Великі цибулини очистіть від лушпиння і промийте. Потім гострим ножем наріжте їх кільцями товщиною в 1-1,5 см. Підстави цибулин і маленькі кільця відкладіть в сторону.

Крок 2. Потім цибульні кільця розділіть на окремі кільця.

Крок 3. Розсортуйте їх по 2 штуки таким чином, щоб одне кільце містилося в інше на відстані в 1-2 мм, тобто приберіть одне кільце між двома іншими.

Крок 4. Твердий сир наріжте тонкими шматочками відповідно товщині кілець і відстані між ними.

Крок 5. Скибочки нарізаного сиру акуратно покладіть між двома кільцями.

Крок 6. У три окремі чашки насипте борошно для панірування, панірувальні сухарі і в третій курячі яйця збийте, додавши до них сіль за смаком. Кожне цибулеве кільце з сиром обвалюйте в паніровці в такій послідовності: борошно – яйце – сухарі – знову яйце – сухарі знову.

Крок 7. У посуді для фритюру добре розігрійте 200 мл рослинного масла. У гаряче масло по черзі опускайте кільця в паніровці і обсмажуйте їх по парі хвилин з обох сторін і до красивого рум’яного кольору.

Крок 8. Цибульні кільця з сиром готові. Серветками видаліть надлишок масла, і можете подавати страву до столу, доповнивши його соусом по своєму смаку. Приємного апетиту!

Домашні цибульні кільця до пива

У європейських країнах до пива подають цибульні кільця і ця традиція перейшла до нас. Закуска ця натуральна, краще сухарів, картоплі фрі та чіпсів і підходить до різних сортах як темного, так і світлого пива. Готують колечка для пива в клярі, в паніровці, з сиром, додаючи до них гострі спеції на свій розсуд. Приготувати вдома цибульні кільця просто і швидко. Смажимо кільця у фритюрі.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

Цибуля велика – 1 шт.

Борошно – 2 ст. л.

Яйце – 1 шт.

Сіль – 2 щіпки.

Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для цієї страви підготуйте з розрахунком потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. В окремий посуд для кляру розбийте одне куряче яйце.

Крок 3. Насипте до нього дві щіпки солі.

Крок 4. Потім насипте дві пучечки чорного меленого перцю.

Крок 5. Далі насипте дві ложки без гірки просіяного пшеничного борошна. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану.

Крок 6. Очистіть від лушпиння цибулі. Наріжте його кільцями товщиною менше 1 см і потім розберіть їх на окремі кільця.

Крок 7. У глибокій сковороді добре розігрійте олію, його налийте в сковорідку не менше 1 см вище дна посуду. По черзі цибульні кільця вмочайте в кляр і обсмажте в розігрітому маслі до рум’яного кольору з обох сторін. Потім з кілець серветкою приберіть зайве олію, щоб вони залишалися хрусткими. Приготовлені цибульні кільця можете подавати до пива як гарячими, так і холодними. Приємного апетиту!

Простий спосіб приготування цибулевих кілець в духовці

Цибульні кільця, запечені в духовці, виходять більш хрусткими в порівнянні з обсмаженими у фритюрі, так і калорійність їх невисока. Хрустка і більш суха паніровка з соковитим і ароматним цибулею всередині, припаде до смаку навіть дітям, яких не змусиш є цибуля. Для дітей гострі приправи не додаються. Готуємо кільця в потрійний паніровці і з замочуванням в вершках.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Цибуля великий – 2 шт.
  • Вершки нежирні – 480 мл
  • Борошно – 240 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець червоний пластівцями – 1 ч. л.
  • Гірчиця суха – 1 ч. л.
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Великі цибулини очистити від лушпиння, нарізати кружками товщиною не більше 1 см і потім їх акуратно розібрати на окремі кільця.Крок 2. Цибульну нарізку перекласти в глибоку посуд, залити нежирними вершками, добре перемішати, не пошкоджуючи цілісність кілець, і залишити на деякий час, щоб цибуля ввібрав вершки.

Крок 3. В окремі чашки насипати просіяне борошно, панірувальні сухарі і розбити три курячих яйця, перемішавши їх віночком. У чашку з панірувальними сухарями насипати вказане в рецепті кількість солі, перцю, сухого часнику, сухої гірчиці і добре перемішати. Цибульні кільця спочатку обваляти в борошні.

Крок 4. Потім за допомогою вилки добре вмочити у збите яйце.

Крок 5. Потім в останню чергу – добре обваляти в пряної паніровці. Кільця в паніровці укласти на змащений маслом деко, тільки не дуже щільно. Кільця трохи збризнути оливковою олією.Крок 6. Випікати їх в духовці, розігрітій до 200°С протягом 18-20 хвилин і до потрібної вам ступеня хрускоту. Запечені цибульні кільця охолодити і подати до столу на красивому блюді. Приємного апетиту!

Смачні цибульні кільця в пивному клярі

Варіантом цибулевих кілець, обсмажені у фритюрі, буде приготування їх в пивному клярі. Такий кляр за рахунок великого вмісту пухирців газу, відрізняється особливою легкістю і вираженим хрустким смаком, після обсмажування. Для кляру всі інгредієнти беріть холодними, а пиво світле, так як темне буде гірчити. Смак пива в готових кільцях не відчувається.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Цибуля великий – 2 шт.
  • Борошно – ¾ чашки (чашка 250 мл).
  • Пиво – ½ чашки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цієї страви.

Крок 2. У посуд для кляру насипте сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль і чорний перець за смаком. Потім у цю суміш розбийте куряче яйце і налийте холодне пиво.

Крок 3. Віночком все добре збийте до однорідного і без грудочок борошна, стану.

Крок 4. Цибулини очистити від лушпиння і наріжте кружальцями товщиною менше 1 див. Потім їх руками акуратно розділіть на окремі кільця.

Крок 5. У глибоку сковорідку налийте олію на 1 см вище її дна і добре розігрійте. Цибульні кільця порційно умочіть в пивний кляр, щоб він покрив їх повністю.

Крок 6. Потім вилкою кільця в клярі перекладайте в розігріте масло і обсмажуйте по парі хвилин з обох сторін і до красивого золотистого кольору.

Крок 7. З обсмажених цибулевих кілець серветками видаліть зайве масло.Крок 8. Потім перекладіть ці хрусткі і ароматні кільця на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!