Простий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом в мультиварці
Класикою обіду в сучасній сім’ї став картоплю з м’ясом, тушкований в мультиварці. Цей варіант особливо виручає, коли кулінарне натхнення пропало або недостатньо часу, а сім’ю треба смачно і ситно нагодувати. М’ясо підійде будь-яке, а експериментуючи з добавками і приправами, страва буде зовсім не нудним. М’ясо і овочі обов’язково обсмажуються. Час готування буде залежати від потужності вашої кухонної помічниці.
Час готування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Паста томатна – 1.5 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте згідно з рецептом всі продукти для приготування цієї страви.
2. Овочі почистіть і промийте. Моркву подрібнити на крупній тертці. Цибулину наріжте невеликими кубиками. Картоплю наріжте середніми шматочками будь-якої форми, як вам подобається. М’ясо промийте холодною водою, витріть насухо серветкою і наріжте поперек волокон маленькими кубиками. Свіжу зелень, дрібно нашаткуйте.
3. В мультиварці увімкніть програму «Смаження» і перекладіть в чашу, не наливаючи масла, шматочки м’яса. Обсмажуйте їх при постійному помішуванні лопаткою до повного випарювання м’ясного соку.
4. Потім налийте в мультічашу до м’яса ложку будь-якого рослинного масла і перекладіть в неї подрібнені моркву і цибулю. Посмажте їх на тій же програмі протягом 2-3 хвилин при періодичному помішуванні.
5. Потім ці обсмажені інгредієнти на свій смак посипте сіллю, чорним перцем, додайте хмелі-сунелі, томатну пасту і лопаткою все перемішайте. Поверх м’яса укладіть картопляні шматочки і налийте склянку чистої води.
6. Поверх картоплі насипте подрібнену зелень і дрібно нарізаний часник. Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Тушкування» на час за замовчуванням. Після сигналу про завершення програми залиште страву під закритою кришкою на 10 хвилин в режимі «Тепло-Підігрів». Потім тушкована картопля з м’ясом перемішайте, зніміть пробу, і страва можете подавати до обіду, розклавши в порційні тарілки.
Приємного апетиту!