Тушкована картопля з грибами – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати тушковану картоплю з грибами в мультиварці?

Загасити картоплю в мультиварці – що може бути простіше. Додамо також трохи грибів, сметани, цибулі і моркви, і страва заграє зовсім новими відтінками смаку. Подаємо до столу в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Гриби – 300-400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. У чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі «Смаження». Гриби промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматочками і обсмажуємо в чаші 7-10 хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріли і рівномірно обжарились.

Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву подрібнюємо і висипаємо в чашу до грибів. Перемішуємо і обсмажуємо ще п’ять хвилин при помішуванні.

Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо нарізану картоплю в чашу з грибами і овочами.

Крок 4. Вливаємо воду, кладемо сметану, сіль і перець. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Гречка» на тридцять п’ять хвилин.

Крок 5. Після того, як прозвучить сигнал готовності мультиварки, страва перемішуємо, додаємо рубану зелень і залишаємо настоятися ще п’ять хвилин під кришкою для більш насиченого смаку. Подаємо в гарячому вигляді.