Для приготування ароматного, соковитого і смачної страви потрібно зовсім небагато, і головним складовим є наявність вільного часу. Компоненти для тушкованого страви використовуються найпростіші – це курка, картопля й різноманітні добавки, наприклад, сезонні овочі, спеції і прянощі. Таке блюдо готується дуже просто, а значить, впорається навіть недосвідчена господиня і приємно здивує свою сім’ю!
Тушкована картопля з куркою в каструлі
Тушкована картопля з куркою на плиті – це страва, знайома кожному з дитинства, напевно, практично кожному, щось подібне готувала бабуся в селі, тільки тушкувалося все тоді в печі. І немає нічого смачніше і простіше, ніж об’єднати м’ясо і картоплю.
Інгредієнти на
5 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Бульйон 500 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Спеції для курки 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати тушковану картоплю з куркою? Дві цибулини очищаємо і нарізаємо кубиком.
- Одну велику моркву натираємо на тертці.
- М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.
- В каструлю з товстим дном наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості, після засипаємо морквину, перемішуємо і готуємо до м’якості.
- Коли овочі майже готові – відправляємо в каструлю курку, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
- За закінчення часу додаємо до інших компонентів картоплю, нарізану хаотичними великими шматками, і заливаємо все бульйоном. Приправляємо страву сіллю і улюбленими спеціями.
- Тушкуємо ще приблизно 20 хвилин (до м’якості картопляних кубиків) і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!
Тушкована картопля з куркою і овочами в казані на плиті
чи Знаєте ви, що казан можна використовувати не тільки в похідних умовах? Готуємо в цій небанальною посуді соковите і ароматне блюдо з картоплі, курки, цибулі і моркви. Готову страву виходить настільки смачним, що ви ще не раз будете повертатися до цього рецепту!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Курка – 1 кг
- Картопля – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зіра – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Аджика – за смаком.
- Часник – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки.
2. Цибулю дрібно кришимо, а моркву натираємо на крупній тертці.
3. Курку розбираємо на порційні шматки і знімаємо шкіру. Замість цілої тушки можна використовувати абсолютно будь-які частини птиці.
4. У казан наливаємо олію і засмажуємо подрібнену цибулю разом з морквою.
5. Коли овочі підрум’яняться і стануть м’якими, додаємо до них м’ясо, приправляємо спеціями і сіллю за смаком, тушкуємо близько півгодини під закритою кришкою на мінімальному вогні.
6. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо великими шматочками.
7. Через 30 хвилин від початку готування м’яса – овочі практично розчиняться.
8. Засипаємо картопляні шматочки в казан.
9. Заливаємо чисту воду в тару таким чином, щоб вона не покривала верхній шар картоплі.
10. Закриваємо казан кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин до м’якості картоплі.
11. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо зі свіжими або консервованими овочами. Приємного апетиту!
Як приготувати тушковану картоплю з куркою в мультиварці?
Швидке комплексне блюдо, яке чудово підходить, як для ситного обіду, так і для сімейної вечері – тушкована картопля з курячим філе і овочі під часниковим маслом. Готуємо ми в мультиварці, завдяки чому, всі компоненти повністю просочуються соком і ароматом один одного.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Філе куряче – 1 кг
- Морква (молода) – 500 гр.
- Картопля (молодий) – 900 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Часник (подрібнений) – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Чебрець (сушений) – 1 ч. л.
- Петрушка (сушена) – 1 ч. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо компоненти страви: овочі ретельно промиваємо та нарізаємо великими шматочками, філе ріжемо смужками. Для вершкової заправки, розтоплюємо масло в мікрохвильовій печі і додаємо до нього сік лимона, подрібнений часник, чебрець, петрушку, сіль і чорний мелений перець.
2. На дно чаші мультиварки викладаємо м’ясо, зверху картоплю і з іншого боку морквину.
3. Поливаємо інгредієнти часниково-масляною сумішшю.
4. Закриваємо чашу кришкою, включаємо програму «Гасіння», а на таймері встановлюємо 80 хвилин.
5. Після завершення режиму, акуратно перемішуємо м’ясо з овочами.
6. Розкладаємо страву по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Тушкована картопля з курячим філе на сковороді
Картопля й курка – це безпрограшне поєднання, яке ідеально підходить для страви «на кожен день», а так само для подачі до святкового столу. Така страва готується з мінімальної кількості інгредієнтів, і займає зовсім небагато часу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – 1/3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо овочі: картоплю очищаємо і ріжемо на 2 або 4 частини, моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю натираємо на дрібній тертці або кришимо за допомогою ножа.
2. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від білих плівок і ріжемо великими шматочками.
3. У сковороді з високими бортиками розігріваємо масло і викладаємо всі підготовлені компоненти: овочі, курку і лаврушку.
4. Періодично помішуючи, смажимо інгредієнти на помірному вогні близько 10-12 хвилин.
5. Як тільки м’ясо почне набувати золотистий колір – вливаємо воду і солимо.
6. Тушкуємо під закритою кришкою півгодини і в самому кінці приправляємо блюдо чорним меленим перцем.
7. Перед подачею прикрашаємо гілочками свіжої зелені і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Тушкована картопля з куркою і грибами в горщиках в духовці
Дуже простий, але в той же час вишуканий спосіб приготувати найпростіші продукти, а саме картопля і курку – це загасити їх разом в горщиках в духовій шафі. При такій готуванні, робота «кухаря» зводиться лише до подрібнення компонентів, все інше за вас зробить духовка!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1 горщик 500-700 мл
Склад:
- Картопля (середня) – 2 шт.
- Філе куряче – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Морква (середня) – 1/3 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло вершкове/рослинне – 1 ст. л.
- Бульйон/вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очищаємо і ріжемо досить великими кубиками – укладаємо на дно горщика.
2. М’ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на сковороді до рум’яності (до готовності доводити не потрібно).
3. Подрібнюємо цибулю і морквину, засипаємо до курки і обсмажуємо.
4. Викладаємо філе із засмажкою на картоплю.
5. Посипаємо інгредієнти спеціями і дрібно нашаткованої зеленню. Заливаємо вміст посуду водою або бульйоном.
6. Так само додаємо нарізаний часник.
7. І в останню чергу посипаємо все натертим сиром.
8. Відправляємо горщики в холодну духовку і починаємо розігріти до 180 градусів, готуємо протягом 60 хвилин.
9. Через годину обережно виймаємо посуд, відкриваємо кришки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як смачно загасити картоплю з куркою і грибами?
Шампіньйони і інші гриби – це прекрасне доповнення до різних гарнірів і м’яса, а картоплю з куркою не є винятком. Готуємо тушковану курку з овочами і всього лише за 50 хвилин отримуємо нереально смачне, ароматне і ситне блюдо.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Грудка куряча – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томати – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Зелень (будь-яка) – 4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо ріжемо кубиками середнього розміру і викладаємо на дно каструлі з додаванням рослинної олії – відправляємо на плиту.
2. Моркву натираємо на тертці, а цибулю кришимо за допомогою ножа. Подрібнені овочі засипаємо до філе, перемішуємо і продовжуємо підготовку.
3. Печериці нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в каструлю.
4. Слідом відправляємо томат порізану кубиком. Ретельно розмішуємо компоненти і тушкуємо на середньому полум’я.
5. Картоплю очищаємо і ріжемо на четвертинки – засипаємо поверх м’яса з овочами.
6. Заливаємо все вміст каструлі водою або бульйоном так, щоб рідина покривала всі інгредієнти. Солимо за смаком.
7. Тушкуємо до м’якості картопляних скибочок, посипаємо дрібно посіченою зеленню і розкладаємо по піалах. Приємного апетиту!
Картопля, тушкована з куркою і помідорами
Тушковані овочі з м’ясом під шапочкою з твердого сиру – це завжди смачно, швидко і дуже ароматно. Таке блюдо готується менше, ніж за годину і з самих доступних компонентів, тому, з готуванням впорається навіть недосвідчений кулінар.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Філе куряче – 1 кг
- Картопля – 1-1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томати – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками, ріпчасту цибулю – півкільцями.
2. Очищену картоплю ріжемо соломкою.
3. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо курку 3-4 хвилини.
4. Далі, додаємо до філе цибульні півкільця, спеції й сіль по своєму смаку – перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
5. Після закінчення часу засипаємо в сковороду картоплю, ще раз розмішуємо і при необхідності додаємо сіль. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на вогні менше середнього, до готовності.
6. Коли картопляна соломка практично готова – нарізаємо помідори тонкими кільцями і викладаємо поверх всіх компонентів, але не перемішуємо.
7. Після, страву посипаємо натертим сиром і тушкуємо ще 5 хвилин під закритою кришкою.
8. Розкладаємо тушковану картоплю з м’ясом і помідорами по тарілках, прикрашаємо гілочками зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт картоплі з куркою в сметані
Ніжне куряче м’ясо, тонкі слайсы картоплі, тягнеться сир і все це в ніжному соусі зі сметани з нотками часнику і прянощів. А для приготування цієї страви нам знадобиться лише трохи вільного часу, бажання і духовка.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Курка – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу тушку розбираємо на шматки, приблизно одного розміру.
2. Складаємо птицю в глибоку тару і приправляємо її подрібненим часником, 100 мл сметани, сіллю і спеціями для курки.
3. Гарненько обвалюємо м’ясо в маринаді і прибираємо в бік для просочення.
4. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо решту сметану, солимо і перемішуємо.
5. На дно форми для запікання в рівний шар висипаємо картоплю.
6. Зверху викладаємо промаринованную курочку і відправляємо в духовку на 60 хвилин (рекомендується підлити в форму трохи окропу) при температурі 200 градусів.
7. Ніжне вершкове страву перекладаємо в тарілки і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Тушкована картопля з куркою, цибулею і морквою
Готуємо соковите, ситне і неймовірно ароматне блюдо з того, що завжди є під рукою – курка, картопля, цибуля та морква. Такий набір, напевно, є у кожної на кухні, але з цього короткого списку інгредієнтів, виходить дуже смачна страва, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тушка куряча – ½ шт.
- Картопля – 5-6 шт.
- Морква (середня) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 4 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Цибуля зелена – 5-6 пір’я.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: м’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників. Цибулю, моркву і картоплю очищаємо від шкірки.
2. Тушку розрізаємо на порційні шматки і викладаємо в каструлю, де попередньо потрібно розігріти невелику кількість рослинного масла.
3. Обсмажуємо курку протягом 5-7 хвилин і після додаємо картоплю, порізану великими кубиками або часточками.
4. Далі, засипаємо в каструлю моркву, натерту на тертці і ріпчасту цибулю, дрібно покришений ножем.
5. Інгредієнти посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
6. Весь вміст посуду заливаємо окропом таким чином, щоб рідина покривала практично весь картоплю.
7. Тушкуємо картоплю з овочами і куркою на повільному вогні до готовності. Як правило, це займає близько 20 хвилин.
8. Перед тим, як знімати страва з плити – щедро посипаємо подрібненою зеленню і приступаємо до сервіровці.
9. Розкладаємо ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачна тушкована картопля з куркою в вершковому соусі
Дуже простий і швидкий варіант приготування вершкового страви з картоплі, курки і овочів. Така страва чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного раціону вашої сім’ї.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Філе куряче – ½ шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки – 2 ст. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очищаємо і нарізаємо великими шматками – перекладаємо в каструлю і варимо в підсоленій воді до готовності.
2. М’ясо зачищаємо від білих плівок і сухожиль, ріжемо кубиком.
3. У сковороді розжарюємо масло і обпалюємо курку 1-2 хвилини, після, засипаємо до неї подрібнену моркву (рекомендується натерти на тертці). Гарненько перемішуємо і тушкуємо на мінімальному полум’я весь той час, що вариться картопля.
4. З відварного картоплі зливаємо відвар, а овоч перекладаємо з каструлі в сковороду з філе.
5. Заливаємо все інгредієнти вершками, солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень.
6. Тушкуємо ще 5-7 хвилин під закритою кришкою і перед тим, як зняти посуд з вогню – посипаємо ложкою гранульованого часнику для посилення аромату.
7. У гарячому вигляді перекладаємо в тарілку і подаємо зі свіжими овочами або соліннями. Приємного апетиту!