Тушковані баклажани – 10 рецептів з овочами, помідорами, часником, перцем з покроковими фото

Як швидко і просто загасити баклажани з морквою і цибулею?

Смачно і швидко загасити баклажани можна з морквою і цибулею. Блюдо вийде соковитим, поживним і ароматним. Його можна використовувати як гарнір або як самостійну страву до вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій — 4

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Спеції — за смаком.
  • Паста томатна — 2 ст. л.
  • Масло рослинне — для смаження.
  • Вода — 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки. Далі овочі подрібнюють. Моркву можна натерти на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо кружечками.

2. Невеликими шматочками нарізаємо баклажани. Засипаємо його невеликою кількістю солі і ненадовго залишаємо, щоб прибрати можливу гіркоту.

3. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Тушкуємо їх кілька хвилин до м’якого стану.

4. Баклажани віджимаємо від вологи і додаємо в загальну піджарку. Вливаємо воду, додаємо томатну пасту, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і тушкуємо до готовності (близько 20-25 хвилин.

5. Тушковані баклажани з ароматним цибулею і морквою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з хлібом або з іншими гарячими стравами.