Як швидко і просто загасити баклажани з морквою і цибулею?
Смачно і швидко загасити баклажани можна з морквою і цибулею. Блюдо вийде соковитим, поживним і ароматним. Його можна використовувати як гарнір або як самостійну страву до вечері.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій — 4
Інгредієнти:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
- Паста томатна — 2 ст. л.
- Масло рослинне — для смаження.
- Вода — 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки. Далі овочі подрібнюють. Моркву можна натерти на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо кружечками.
2. Невеликими шматочками нарізаємо баклажани. Засипаємо його невеликою кількістю солі і ненадовго залишаємо, щоб прибрати можливу гіркоту.
3. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Тушкуємо їх кілька хвилин до м’якого стану.
4. Баклажани віджимаємо від вологи і додаємо в загальну піджарку. Вливаємо воду, додаємо томатну пасту, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і тушкуємо до готовності (близько 20-25 хвилин.
5. Тушковані баклажани з ароматним цибулею і морквою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу з хлібом або з іншими гарячими стравами.