Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

Овочі з кабачками, тушковані на сковороді

Для того, щоб кабачки виходили більш ароматними, обов’язково додайте зелень і пряні трави в свіжому або сухому вигляді. Якщо ви захочете приготувати кабачки в духовці, стежте за тим, щоб вони не підгоріли.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 3-4 шт.
  • Кабачок – 4 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Кріп – 70 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі інгредієнти. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння і плівок. Знімаємо ножем морквяну шкірку. Промиваємо морква теплою водою за допомогою губки або щітки. Вимиваємо помідори, кріп і кабачки. Обсушуємо їх серветкою або паперовим рушником.

2. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Подрібнюємо моркву на крупній тертці. Викладаємо готові інгредієнти з різних тарілках. Нарізаємо кабачки скибочками середньої товщини і також викладаємо в окрему ємність.

3. Наливаємо холодну воду у електрочайник і доводимо до кипіння. Кладемо помідори в глибоку ємність і заливаємо окропом. Через пару хвилин виливаємо воду, даємо помідорів охолонути і знімаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть на кубики невеликого розміру. Кріп подрібнюємо.

4. Виливаємо в сковороду дві ложки оливкової олії. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту для розігріву. Через пару хвилин засипаємо цибулю і часник. Обсмажуємо до появи золотистого кольору. Постійно помішуємо лопаткою. Додаємо моркву. Обсмажуємо інгредієнти близько 5-7 хвилин і постійно помішуємо. Відправляємо в сковороду помідори. Обсмажуємо масу 10 хвилин. Посипаємо сіллю і перцем за смаком.

5. У велику каструлю вливаємо другу половину оливкової олії . Ставимо каструлю на конфорку і включаємо плиту. Розігріваємо пару хвилин ємність з маслом. Викладаємо шарами кабачки смажені овочі. Перший і наступні шари кабачків злегка солимо і посипаємо перцем. Доводимо страву до кипіння на невеликому вогні. Додаємо лавровий лист і накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо протягом 30 хвилин.

Приємного апетиту!