Простий і смачний рецепт овочевого рагу з кабачків з помідорами
При необхідності свіжі помідори можна замінити парою ложок томатної пасти. Від «молодості» кабачка залежить час, витрачений на приготування: зрілі кабачки готуються довше.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідор – 2-3 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачок теплою водою і обтираем кухонним рушником. Знімаємо шкірку за допомогою ножа. Якщо кабачок молодий, то шкірку знімати не варто, так як вона дуже тонка і соковита. Вичищаємо серцевину кабачка ложкою. Нарізаємо кубиками кабачок середнього розміру.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його дрібними кубиками. Вливаємо олію в сковороду і ставимо ємність на конфорку. Включаємо плиту. Розігріваємо сковороду з маслом близько хвилини. Обсмажуємо цибулю на великому вогні до рум’яності. Постійно помішуємо лопаткою.
3. Очищаємо моркву невеликим ножем. Промиваємо її теплою проточною водою. Нарізаємо овоч на дрібні кубики. Додаємо моркву до цибулі і обсмажуємо їх 2-3 хвилини. Помішуємо.
4. Промиваємо помідори. Викладаємо їх в глибоку миску. Наливаємо воду в чайник, доводимо до кипіння (якщо немає електрочайника, кип’ятимо воду на плиті). Заливаємо крутим окропом помідори і залишаємо на 2 хвилини. Через пару хвилин опускаємо їх у крижану воду, а потім легко знімаємо шкірку. Видаляємо місце кріплення плодоніжки. Нарізаємо помідори на кубики середньої величини.
5. Додаємо до цибулі і моркви нарізаний кабачок. Перемішуємо інгредієнти і накриваємо сковороду кришкою. Зменшуємо вогонь і залишаємо масу тушкуватися.
6. Через 15 хвилин, коли овочі стануть м’якше, ще раз перемішуємо їх і знову накриваємо сковороду кришкою. Якщо рідини мало, доливаємо трохи кип’яченої або фільтрованої води. Тушкуємо блюдо 10 хвилин.
7. Очищаємо часник від лушпиння і дрібно нарізаємо його. Додаємо подрібнені помідори і часник в сковороду. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо вміст ємності і залишаємо на 10 хвилин. Кришкою не накриваємо.
8. Вимиваємо і обсушуємо зелень. Подрібнюємо її і посипаємо готові овочі.
Приємного апетиту!