Як смачно приготувати кабачки з фаршем на сковороді?
Для приготування страви рекомендується вибирати кабачки, так як вони більш корисні і соковиті. Також овоч сприяє виведенню зайвої рідини з організму, що перешкоджає появі набряків.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 1 ч. 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Кабачок – 2 шт.
- М’ясо свиняче – 200 гр.
- М’ясо яловиче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Рис – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Сметана 15% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Свиняче і яловиче м’ясо промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо на шматки середнього розміру. Подрібнюємо м’ясо у фарш за допомогою м’ясорубки.
2. Промиваємо рис кілька разів, зливаємо воду в раковину. Перекладаємо рис в каструлю і наливаємо воду. Ставимо ємність на конфорку. Включаємо плиту. Проварюємо рис до м’якості.
3. У миску з фаршем вбиваємо одне яйце, викладаємо рис. Солимо і перчимо масу за смаком.
4. Позбавляємо цибуля від лушпиння. Дрібно нарізаємо його і висипаємо в миску з іншими інгредієнтами. Перемішуємо до однорідності.
5. Вимиваємо кабачки. Обтираем їх рушником і нарізаємо на круглі шматочки. Вичищаємо ножем серцевину.
6. Заповнюємо кабачкові «формочки» фаршем. Поміщаємо кабачки з масою у велику глибоку каструлю. Наливаємо трохи води, солимо. Ставимо ємність на плиту і вмикаємо техніку. Доводимо страву до кипіння.
7. Беремо другу цибулину і очищаємо її від лушпиння. Нарізаємо на дрібні шматочки. Моркву очищаємо від верхнього шару і промиваємо теплою водою. Натираємо на крупній тертці.
8. Вливаємо в сковороду олію. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту. Розігріваємо. Висипаємо цибулю і обсмажуємо пару хвилин. Слідом додаємо моркву. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Постійно помішуємо. Додаємо томатну пасту. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
9. Через пару хвилин вливаємо сметану. Солимо соус і перемішуємо до однорідності. Заливаємо соусом кабачки. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо протягом 40 хвилин.
Приємного апетиту!