Тушковані кабачки – 10 рецептів на сковороді з фото покроково

ПП дієтичне кабачки з курячою грудкою

Блюдо вважається дієтичним, бо як кабачки в тушкованому вигляді містять мінімальну кількість калорій. Їх радять вживати в їжу при необхідності дотримувати певний режим харчування. Щоб їжа була більш ситної, можна додати курячу грудку.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Вода – ½ склянки

Процес приготування:

1. Моркву очищаємо від верхнього шару. Ретельно промиваємо ее від бруду, при цьому допомагаємо собі щіткою або губкою. Витираємо морква паперовим рушником, щоб вбралася зайва рідина. Нарізаємо півкільцями моркву.

2. Видаляємо лушпиння цибулі. Розрізаємо на дві частини і подрібнюємо на кожну півкільця.

3. Промиваємо кабачок і обтираем його кухонним або паперовим рушником. Нарізаємо овоч спочатку круглими скибочками, а потім невеликими кубиками. Якщо кабачок «старий», шкірку необхідно видалити, а також вирізати серцевину.

4. Курячу грудку обробляємо: позбавляє від плівок і жилок. Промиваємо її прохолодною водою і висушуємо паперовим рушником. Курку нарізаємо на невеликі шматочки.

5. Ставимо сковороду на конфорку. Наливаємо в неї рослинне масло. Включаємо плиту і даємо сковороді з маслом час на розігрів. Викладаємо цибулю і моркву в ємність і починаємо обсмажувати.

6. Через 3 хвилини викладаємо курячу грудку. Солимо і посипаємо спеціями інгредієнти перемішуємо до однорідності. Наливаємо в склянку воду до половини. Виливаємо її в сковороду, яку накриваємо кришкою. Тушкуємо 5 хвилин.

7. Викладаємо в суміш кабачки. Знову накриваємо кришкою сковороду і тушкуємо її вміст близько 7 хвилин. Вимиваємо пучок кропу, просушуємо його і дрібно нарізаємо. Посипаємо їм готову страву.

Приємного апетиту!