Коли ви скуштуєте справжній угорський гуляш, ви навряд чи зможете однозначно відповісти, це було перше або друге блюдо. М’ясо подається з великою кількістю наваристого соусу, це дуже смачно і ситно. Щоб ви змогли самостійно приготувати це чудове блюло, ми підібрали 5 докладних рецептів угорського гуляшу.
Класичний угорський гуляш з яловичиною
Яловичина – примхлива м’ясо і його потрібно вміти готувати. По класичному рецепту угорської кухні, ви зможете приготувати відмінний гуляш з яловичини. М’ясо вийде м’яким і смачним.
Інгредієнти на
4 порц.
- угорське Сало 60 гр.
- Яловичина 600 гр.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Паприка 5 ст. л.
- Помідор 1 шт.
- Картопля 300 гр.
- Борошно 50 гр.
- Вода ½ л.
- Яйце куряче ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник за смаком
Процес приготування:
- Класичний угорський гуляш приготувати дуже просто. Угорське сало відрізняється від будь-якого іншого тим, що воно натерто червоною паприкою. Гуляш готується не на рослинному маслі, а на витопленому жирі. Наріжте сало невеликими шматочками і викладіть його в розігріту суху каструлю з товстим дном або сковороду з високими бортами.
- Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. Видаліть залишки сала з каструлі, на смальці обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Яловичину наріжте кубиками по 1,5 см шириною. Викладіть м’ясо поверх цибулі і швидко обсмажте з усіх боків.
- Коли м’ясо рівномірно покриється рум’яною скоринкою, всипте паприку і додайте воду.
- Картопля наріжте кубиками, додайте до м’яса і долийте воду, щоб вона покривала вміст каструлі.
- Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.
- Тепер необхідно приготувати чипетки. Для цього змішайте борошно і яйце. Вийде круте тісто, отщипывайте від нього потроху і катайте кульки.
- Коли картопля буде майже готовий, додати в гуляш перець, нарізаний помідор і чипетки.
- Як тільки чипетки спливуть на поверхню, зніміть каструлю з гуляшем з вогню, додайте мелений перець і часник, дайте страві настоятися 10 хвилин.
- Подавайте гуляш в глибокій посуді з окрайцем хліба.
Як приготувати угорський гуляш зі свининою?
Угорський гуляш зі свининою виходить нітрохи не гірше класичного варіанту з яловичиною. Але зате готується швидше. Головною спецією цієї страви, є паприка, вона робить його смак унікальним, а колір підливи насиченим.
Час готування: 60
Час приготування: 30 хв
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Картопля – 1,5 кг
- Морква – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори у власному соку – 250 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промийте, зріжте плівки і жирові прошарки.
Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте його в каструлі з товстим дном.
Крок 3. Свинину наріжте невеликими кубиками. Викладіть її в каструлю до цибулі, перемішайте і смажте кілька хвилин.
Крок 4. Потім додати нарізану моркву і продовжуйте смажити ще кілька хвилин.
Крок 5. Болгарський перець наріжте кубиками і викладіть в каструлю, смажте всі разом ще кілька хвилин.
Крок 6. Викладіть в каструлю томати у власному соку, перемішайте. Додайте небагато вода і приправте гуляш за смаком. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
Крок 7. Через 15 хвилин додайте нарізаний кубиками картоплю. Влийте воду і тушкуйте гуляш 30-35 хвилин.
Крок 8. Гуляш виходить дуже смачними і наваристим. Подавайте його в гарячому вигляді.
Як зварити угорський суп-гуляш в мультиварці?
Угорці по праву пишаються своїм національним блюдом – гуляшем з яловичини. Це смачне і поживне м’ясо в підливі, яке замінить вам і перше і друге блюдо на обід. Гуляш виходить густим і однієї порції точно не вистачить, щоб насолодитися ним сповна. Для його приготування підходить не тільки традиційна каструля з товстим дном, але і мультиварка.
Час готування: 130
Час приготування: 30 хв
Порцій – 6
Склад:
- Яловичина – 500-600 гр.
- Картопля – 4-6 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода або бульйон – 0,8-1 л
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю і часник дрібно наріжте. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Смаження» на 18 хвилин, влийте в чашу рослинне масло і викладіть овочі.
Крок 2. М’ясо наріжте кубиками, викладіть його в чашу, коли цибуля стане золотистою.
Крок 3. Смажте м’ясо, поки воно не змінить колір. Потім додайте томатну пасту, сіль і спеції, готуйте 2-3 хвилини і вимикайте режим «Смаження».
Крок 4. Влийте в чашу півлітра води, закрийте кришку мультиварки, виберіть у меню режим «Гасіння», встановіть таймер на годину.
Крок 5. Поки гаситься м’ясо, підготуйте овочі. Картопля, помідори і болгарський перець наріжте кубиками. Моркву наріжте полукружками. Після звукового сигналу додайте в чашу овочі, і влийте трохи води, щоб вона доходила до верхнього шару, але не перекривала інгредієнти. Увімкніть режим «Гасіння» на 40 хвилин.
Крок 6. За 7-10 хвилин до закінчення програми додайте подрібнений часник. Гуляш виходить густим і смачним, подавайте до столу в гарячому вигляді.
Простий і смачний угорський гуляш з чипетками
Ароматний, густий з насиченим смаком угорський гуляш – що може бути краще для ситної вечері в колі родини в холодну пору року. Страва добре зігріває і надовго позбавляє від відчуття голоду.
Час приготування: 40
Час приготування: 40 хв
Порцій – 2
Склад:
- Яловичина – 250 гр.
- Шпик свинячий – 50 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яловичину наріжте кубиками. Помідор, цибулю, моркву і шпик наріжте дуже дрібно.
Крок 2. Для чипеток необхідно замісити тісто. Просійте борошно, додайте сіль і яйце, змішайте інгредієнти. Тісто розкотіть, виріжте з нього невеликі кружечки або просто отщипывайте тісто і катайте з нього кульки.
Крок 3. Викладіть В каструлю шпик, поставте на вогонь і вытопите жир. Потім, на отриманому жирі обсмажте цибулю і моркву.
Крок 4. Далі разом з овочами обсмажте яловичину з усіх сторін. Потім викладіть помідори і тушкуйте протягом декількох хвилин.
Крок 5. Після цього додайте в каструлю картоплю, солодкий перець і перець чилі. Влийте гарячу воду, щоб вона покрила всі інгредієнти, тушкуйте на помірному вогні. Коли картопля стане м’яким, додайте чипетки.
Крок 6. Коли чипетки спливуть, можна знімати угорський гуляш з вогню. Розлийте страву по тарілках, при бажанні можна додати рубану зелень. З гуляшем ситний обід або вечерю вам забезпечений.
Угорський гуляш з квасолею в домашніх умовах
Угорський гуляш, попри його значний вид, готується досить просто і дуже зручно в одній каструлі. М’ясо гаситься з великою кількістю овочів, паприки і квасолі. Соус виходить насиченим і смачною.
Час готування: 130
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 1 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Свинина – 500 гр.
- Квасоля – 1 склянка
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка мелена – 5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Тмин – 2 ч. л.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Можна використовувати для приготування гуляшу сушену або консервовану квасолю. Якщо ви використовуєте сушену, то залийте її водою і залиште на ніч. Потім варіть квасолю протягом години до готовності.
Крок 2. Свинину наріжте кубиками і обсмажте до золотистої скоринки на олії. Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю з товстим дном.
Крок 3. Залийте м’ясо 2 склянками води і варіть його протягом півгодини від закипання.
Крок 4. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості, потім додати терту на тертці моркву і готуйте ще кілька хвилин до м’якості моркви. Потім додайте на сковороду нарізану кубиками болгарський перець, смажте ще 3 хвилини. Далі викладіть томатну пасту, влийте 2 склянки води, додайте подрібнений часник і перець чилі, продовжуйте тушкувати 3 хвилини.
Крок 5. Потім всипте паприку, кмин, сіль мелений перець і додайте лавровий лист, перемішайте.
Крок 6. У каструлю до м’яса додайте готову квасолю і засмажку з овочів, перемішайте і тушкуйте гуляш 20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 7. Подають гуляш як правило в якості самостійного першого або другого страви з шматочком свіжого хліба.