Як зварити справжній український борщ з м’ясом?
Універсальність цього рецепта полягає в тому, що для приготування борщу ви можете використовувати будь-яке м’ясо і залишитеся задоволеними результатом. І не пропустіть можливість замість рослинного масла для засмажки, використовувати натуральний жир, витоплений з домашнього сала.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 180 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Буряк – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Картопля – 4 шт.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сало шпик – для смаження.
- Часник – 5 зубчиків.
- Кріп – 1 пучок.
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Перед варінням яловиче м’ясо потрібно промити, видалити зайві жилки і відправити варитися в холодній воді протягом 40-50 хвилин. По закінченню цього часу дістаємо м’ясо і нарізаємо порційними шматочками.
2. Переходимо до підготовки овочів для нашого борщу. Нарізаємо на невеликі бруси картоплю, цибулю, моркву і капусту.
3. Для різноманітності частина буряків нарізаємо тонкою соломкою, а частина натираємо на крупній тертці.
4. До киплячого бульйону додаємо нарізану картоплю і капусту. Солимо за смаком і варимо до повної готовності картоплі.
5. Для приготування заправки для борщу обсмажуємо шматочки шпику до появи легкого золотистого відтінку.
6. Шкварки перекладаємо в окрему ємність, а на вытопившемся жирі обсмажуємо цибулю і моркву до стану м’якості.
7. Тушковані овочі заправляємо необхідною кількістю томатної пасти і соком лимона. Продовжуємо тушкувати на маленькому вогні.
8. До заправці додаємо нарізану брусочками буряк і заливаємо черпаком бульйону. Доводимо на маленькому вогні до стану напівготовності бурякових брусочків.
9. До м’якої буряках додаємо натерту, лавровий лист, сіль, цукор і необхідні спеції. Продовжуємо тушкувати ще пару хвилин.
10. У киплячий бульйон додаємо готову заправку з буряка, дрібно посічену зелень на ваш смак.
11. Дрібно нарізаємо шкварки і розтираємо з часником.
12. Додаємо розтерту масу до борщу і накриваємо кришкою, даємо настоятися борщу мінімум 20 хвилин при кімнатній температурі. Доповнюємо сметаною, подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!