Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити справжній український борщ з м’ясом?

Універсальність цього рецепта полягає в тому, що для приготування борщу ви можете використовувати будь-яке м’ясо і залишитеся задоволеними результатом. І не пропустіть можливість замість рослинного масла для засмажки, використовувати натуральний жир, витоплений з домашнього сала.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 180 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Буряк – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Картопля – 4 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сало шпик – для смаження.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Перед варінням яловиче м’ясо потрібно промити, видалити зайві жилки і відправити варитися в холодній воді протягом 40-50 хвилин. По закінченню цього часу дістаємо м’ясо і нарізаємо порційними шматочками.

2. Переходимо до підготовки овочів для нашого борщу. Нарізаємо на невеликі бруси картоплю, цибулю, моркву і капусту.

3. Для різноманітності частина буряків нарізаємо тонкою соломкою, а частина натираємо на крупній тертці.

4. До киплячого бульйону додаємо нарізану картоплю і капусту. Солимо за смаком і варимо до повної готовності картоплі.

5. Для приготування заправки для борщу обсмажуємо шматочки шпику до появи легкого золотистого відтінку.

6. Шкварки перекладаємо в окрему ємність, а на вытопившемся жирі обсмажуємо цибулю і моркву до стану м’якості.

7. Тушковані овочі заправляємо необхідною кількістю томатної пасти і соком лимона. Продовжуємо тушкувати на маленькому вогні.

8. До заправці додаємо нарізану брусочками буряк і заливаємо черпаком бульйону. Доводимо на маленькому вогні до стану напівготовності бурякових брусочків.

9. До м’якої буряках додаємо натерту, лавровий лист, сіль, цукор і необхідні спеції. Продовжуємо тушкувати ще пару хвилин.

10. У киплячий бульйон додаємо готову заправку з буряка, дрібно посічену зелень на ваш смак.

11. Дрібно нарізаємо шкварки і розтираємо з часником.

12. Додаємо розтерту масу до борщу і накриваємо кришкою, даємо настоятися борщу мінімум 20 хвилин при кімнатній температурі. Доповнюємо сметаною, подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!