Український борщ – 8 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Ароматний і наваристий борщ по-українськи з яловичиною

Бульйон з яловичини виходить не тільки прозорим, але і наваристим. А з додаванням ароматною запеченої буряка борщ буде з’являтися на вашому столі набагато частіше.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 6-8.

Склад:

  • Яловичина – 1000 гр.
  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів для запікання буряків. Яловичину ретельно промиваємо, видаляємо непотрібні прожилки і відправляємо в каструлю варитися. Доводимо до кипіння. У процесі варіння не забувайте знімати ложкою що утворюється на поверхні води піну.

2. Поки бульйон вариться, промиваємо буряк і щільно загортаємо у фольгу. До стану м’якості запікаємо в духовці протягом двох годин. Час коректуйте в залежності від особливостей духовки і розмірів буряків.

3. Нарізаємо цибулю на невеликі шматочки і кладемо на розігріту сковороду обсмажуватися до появи золотистого відтінку, до цибулі додаємо подрібнену на крупній тертці моркву і тушкуємо все разом до готовності.

4. Коли буряк запеклася, даємо повністю охолонути і очищаємо від шкірки. Буряк можна натерти на крупній тертці або нарізати соломкою середніх розмірів.

5. Буряк заправляємо томатною пастою і відправляємо тушкуватися на сковорідку протягом 5-10 хвилин. Сюди ж видавлюємо часник, додаємо лимонний сік, сіль, цукор, перець. Не бійтеся додавати якомога більше спецій, щоб досягти насиченого смаку. Піджарку заливаємо водою і додатково тушкуємо хвилин п’ять. По закінченню готовності залишаємо до наступного використання.

6. Через 2,5 години варіння бульйону, дістаємо м’ясо ріжемо на окремі шматочки.

7. У готовий бульйон додаємо картоплю, лавровий лист і продовжуємо варити протягом 10 хвилин. До бульйону додаємо дві заправки і продовжуємо варити ще хвилин 10.

8. У самому кінці приготування до супу додаємо шматочки м’яса і пробуємо на смак. Можете регулювати кількість солі, цукру, лимонного соку за своїм уподобанням. Борщ залишаємо настоюватися і лише через час подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!