Ароматний і наваристий борщ по-українськи з яловичиною
Бульйон з яловичини виходить не тільки прозорим, але і наваристим. А з додаванням ароматною запеченої буряка борщ буде з’являтися на вашому столі набагато частіше.
Час готування: 60 хв
Час приготування:40-50 хв
Порцій – 6-8.
Склад:
- Яловичина – 1000 гр.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 200 гр.
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів для запікання буряків. Яловичину ретельно промиваємо, видаляємо непотрібні прожилки і відправляємо в каструлю варитися. Доводимо до кипіння. У процесі варіння не забувайте знімати ложкою що утворюється на поверхні води піну.
2. Поки бульйон вариться, промиваємо буряк і щільно загортаємо у фольгу. До стану м’якості запікаємо в духовці протягом двох годин. Час коректуйте в залежності від особливостей духовки і розмірів буряків.
3. Нарізаємо цибулю на невеликі шматочки і кладемо на розігріту сковороду обсмажуватися до появи золотистого відтінку, до цибулі додаємо подрібнену на крупній тертці моркву і тушкуємо все разом до готовності.
4. Коли буряк запеклася, даємо повністю охолонути і очищаємо від шкірки. Буряк можна натерти на крупній тертці або нарізати соломкою середніх розмірів.
5. Буряк заправляємо томатною пастою і відправляємо тушкуватися на сковорідку протягом 5-10 хвилин. Сюди ж видавлюємо часник, додаємо лимонний сік, сіль, цукор, перець. Не бійтеся додавати якомога більше спецій, щоб досягти насиченого смаку. Піджарку заливаємо водою і додатково тушкуємо хвилин п’ять. По закінченню готовності залишаємо до наступного використання.
6. Через 2,5 години варіння бульйону, дістаємо м’ясо ріжемо на окремі шматочки.
7. У готовий бульйон додаємо картоплю, лавровий лист і продовжуємо варити протягом 10 хвилин. До бульйону додаємо дві заправки і продовжуємо варити ще хвилин 10.
8. У самому кінці приготування до супу додаємо шматочки м’яса і пробуємо на смак. Можете регулювати кількість солі, цукру, лимонного соку за своїм уподобанням. Борщ залишаємо настоюватися і лише через час подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!