Вафельні трубочки – дуже смачне і оригінальне частування для вашого домашнього чаювання або святкового столу. Таке ласощі оцінять і дорослі, і діти. Для приготування апетитного десерту використовуйте готову кулінарну збірку з покроковими рецептами. Справляться навіть новачки в кондитерській справі!
Класичний рецепт вафельних трубочок в электовафельнице
Це перевірений роками рецепт класичних тонких вафель электовафельнице. Після остигання вони виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані одразу після випікання вафлі пластичні і добре піддаються згортання в трубочки. Головне – робити все швидко і не втрачати ні секунди часу. Такі трубочки довго зберігають свої хрусткі властивості завдяки маслу і високому вмісту цукру в складі. Смачні вони як соло, так і з начинкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Масло вершкове 200 гр.
- Яйце куряче 5 шт.
- Борошно 220 гр.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін 2 гр.
- Масло рослинне для змащування
Процес приготування:
- Як приготувати вафельні трубочки за класичним рецептом? Для тіста потрібно максимально розм’якшене вершкове масло. Не рекомендується його розтоплювати до рідкого стану – це порушить консистенцію тіста, що позначиться на текстурі готових вафель. Завчасно варто дістати масло з холодильника і дати йому повністю прийняти кімнатну температуру. Поміщаємо м’яке масло в миску, де будемо готувати тісто.
- Поверх вершкового масла висипаємо цукровий пісок і ванілін у зазначеній кількості. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості до повної однорідності.
- Вийде олійна м’яка кремоподібна маса.
- У окрему посуд розбиваємо яйця.
- Збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану пишної піни світлого кольору.
- У масляно-цукрову масу додаємо сіль, перемішуємо.
- Потім висипаємо попередньо просіяне борошно і злегка перемішуємо вінчиком.
- Вливаємо в олійно-борошняну масу збиті яйця.
- Змішуємо всі разом в єдину масу за допомогою міксера на середній швидкості. Коли тісто стане однорідним, підвищуємо обороти і збиваємо його пару хвилин. Суміш виходить гладкою, однорідною і текучої.
- Электровафельницу розігріваємо до гарячого стану. З допомогою силіконової пензлика змащуємо обидві внутрішні робочі поверхні приладу тонким шаром рослинного масла без запаху. На нижню поверхню викладаємо столову ложку тесту. Закриваємо электровафельницу.
- За хвилину відкриваємо прилад і оцінюємо готовність вафлі. Якщо вона золотисто-рум’яна по всій площі, то знімаємо її і відразу ж звертаємо в трубочку руками. Робити це потрібно швидко і обережно, оскільки заготівля дуже гаряча, але після остигання їй вже неможливо буде надати жодну форму.
- Таким чином випікаємо вафлі з усього тесту і звертаємо трубочки. Подаємо випічку в остившем вигляді – в такому стані вафлі стають хрусткими, розсипчастими і тануть у роті.
- За бажання трубочки можна начинити кремом з низьким ступенем вологості. Наприклад, вареним згущеним молоком або збитими вершками. Але і без начинки вафлі дуже смачні.
Приємного апетиту!
Хрусткі вафельні трубочки в радянській вафельниці на газу
Якщо вам дісталася у спадок радянська вафельниця для приготування тонких вафель на газу, то це справжнє кондитерське щастя! Цей диво-прилад можна вважати неубиваемым раритетом, який, незважаючи на час і змінюються покоління, служить вірою і правдою на радість ласунів і ласунів. За даним рецептом пропонуємо приготувати тісто, з якого в такий вафельниці можна спекти хрусткі, кришаться, тануть у роті трубочки. Це ласощі радянських часів нікого не залишає байдужим.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – щіпка.
- Яйця – 5 шт.
- Ванілін – 1,5 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Яйця розбиваємо в миску, в якій будемо замішувати тісто. Міксером на високій швидкості збиваємо їх до отримання світлої густої піни.
2. Всипаємо в яєчну масу цукровий пісок, сіль і ванілін у зазначеній кількості. Знову збиваємо міксером, поки цукрові кристали не розчиняться.
3. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Якщо масло занадто сильно нагрілося, остуджуємо його, щоб при подальшому змішуванні яйця не згорнулися.
4. Вливаємо розтоплене масло поверх яєчної піни, змішуємо міксером до однорідності.
5. В отриману суміш додаємо борошно.
6. Вмішуємо борошно в тісто за допомогою міксера або вінчиком вручну. Збивання вже не потрібно, потрібно просто об’єднати всі інгредієнти в однорідну масу. Готове тісто має бути середньої густоти, плинним і тягучим, без грудочок.
7. Вафельницю ставимо на плиту і нагріваємо її з кожної сторони по півтори-дві хвилини, не забуваючи перевертати для рівномірного прогріву. Потім відкриваємо прилад і змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинного масла без запаху. Якщо помічено, що поверхні ще недостатньо розігрілися, продовжуємо нагрів ще пару хвилин. Викладаємо на розігріту поверхню столову ложку приготованого тесту і закриваємо прилад. Випікаємо вафлі на плиті по тридцять-сорок секунд з кожної сторони, перевертаючи вафельницю. Відкриваємо її і оцінюємо вафлю – якщо вона вже досить зарум’янилася, то знімаємо. Якщо виріб ще бліде, продовжуємо випікати.
8. Готову гарячу вафлю відразу після випікання звертаємо в трубочку. Якщо пропустити час, поки вафля податлива, тісто твердне, і виріб буде ламатися і кришитися при згортанні. Таким чином випікаємо з усього приготованого тесту вафлі, згортаючи з них трубочки. Подаємо випічку в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Вафельні трубочки зі згущеним молоком в домашніх умовах
Важко уявити, що комусь може не подобатися трубочки з хрустких домашніх вафель, начинені вареним згущеним молоком. Десерт виходить настільки смачним і апетитним, що втриматися просто неможливо. Класично тонкі вафлі можна спекти в сучасному електроприладі, так і в старій радянській вафельниці на плиті. Трубочки звертаємо відразу ж після випічки, не чекаючи, коли вафлі охолонуть. А ось начиняти їх кремом варто тоді, коли вони приймуть повністю кімнатну температуру, інакше на теплих вафлях крем просто розтечеться.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно – 1 склянка
- Масло вершкове для тіста – 90 гр.
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Сіль – щіпка.
- Яйця – 3 шт.
- Ванілін – щіпка.
- Масло рослинне – для змазування.
- Згущене молоко варене – 400 гр.
- Масло вершкове для крему – 60 гр.
Процес приготування:
1. Перед приготуванням вафель відразу готуємо крем, щоб до моменту начинки трубочок він вже добре охолов і злегка застиг. У миску викладаємо варену згущенку і зазначена кількість вершкового масла.
2. Заглибним блендером пробиваємо всі разом, щоб вийшов повністю однорідний гомогенний крем. Прибираємо його в холодильник і даємо добре охолонути.
3. Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, висипаємо до них цукровий пісок, щіпку солі і ванілін.
4. Заглибним блендером або міксером змішуємо всі разом до повної однорідності.
5. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану на плиті або в мікрохвильовій печі. До яєчно-цукрової суміші вливаємо розтоплене вершкове масло і висипаємо просіяне борошно.
6. Знову працюємо заглибним блендером або міксером. Готове тісто має бути середньої густоти, текучим, тягучим і повністю однорідним.
7. Форму для вафель добре розігріваємо. Якщо це прилад для використання на плиті, не забуваємо під час розігріву періодично перевертати його для рівномірного прогрівання. На внутрішню робочу поверхню вафельниці наливаємо кілька крапель рослинної олії без запаху.
8. З допомогою силіконової пензлика розподіляємо масло по всій площі поверхні – як нижньої, так і верхньої. Змазування маслом потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Оскільки тісто вже містить у собі досить велику кількість жиру, більше змазування не потрібно.
9. На розігріту змащену поверхню викладаємо столову ложку тесту і закриваємо прилад.
10. Випікаємо вафлю орієнтовно хвилину. Якщо випікання відбувається на плиті, не забуваємо перевертати форму.
11. Готову рум’яну вафлю знімаємо з поверхні і відразу закручуємо її трубочкою. Невелике спостереження: вафлі можна також згортати не тільки рівними трубочками, але і конусами. Згодом їх простіше наповнювати кремом, особливо якщо немає кондитерського шприца.
12. З всього приготованого тесту випікаємо вафлі, згортаючи кожну трубочку. Даємо їм повністю охолонути. Холодні трубочки начиняємо приготованим кремом. Зручно для цього використовувати кулінарний шприц. Якщо такого немає, робимо це чайною ложкою, закладаємо крем в обидві сторони трубочки.
13. Готовий десерт бажано вжити протягом доби. Якщо зберігати трубочки довше, то під дією згущеного молока тісто може розм’якшуватися і частково втрачати свої хрусткі властивості.
Приємного апетиту!
Як приготувати вафельні трубочки без вафельниці на сковороді
Традиційні вафельні трубочки люблять багато хто, але не у всіх є вафельниці для їх приготування. Існує й альтернативний спосіб випікання тонких вафель – це звичайна сковорода. Головне, щоб її поверхня була рівною, якісної і не викликала пригорання. Млинцями такі вироби назвати не можна, оскільки тісто включає в себе характерне для вафель кількість масла і цукру – це гарантує розсипчасту хрустку текстуру. Звичайно, на поверхні таких трубочок не буде типового для вафель текстурного малюнка, але на смак і загальний вигляд це ніяк не вплине.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – щіпка.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор ванільний – ½ ч. л.
- варена Згущене молоко – 1 банка.
Процес приготування:
1. Яйця розбиваємо в об’ємну миску, додаємо сіль, звичайний цукровий пісок і ванільний цукор. Починаємо збивати міксером на середній швидкості, поступово нарощуючи обороти. Домагаємося отримання пишної густої піни майже білого кольору. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.
2. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці до рідкого стану. Якщо воно занадто сильно нагрілося, даємо йому трохи охолонути, щоб при подальшому змішуванні яйця не згорнулися. Вливаємо в яєчну піну молоко і вершкове масло. Змішуємо всі разом. Поверх висипаємо просіяне борошно.
3. Вмішуємо борошно в тісто і збиваємо хвилину-дві. Готова маса повинна бути текучою, гладкою, досить густий, без грудочок. За консистенцією вона нагадує тісто для оладок.
4. Сковороду з антипригарним покриттям нагріваємо до гарячого стану. Не змащуємо. Викладаємо на суху поверхню одну-півтори столової ложки приготованого тесту і за допомогою силіконової лопатки розподіляємо його по площі всієї сковороди в тонкий шар.
5. По виду виріб має нагадувати млинець.
6. Обсмажуємо вафлю після викладання дві-три хвилини при середній температурі плити. Потім перевертаємо її і продовжуємо смажити ще одну-дві хвилини. Важливо добре підрум’янити виріб, але не пересушити. Якщо перетримати його на плиті, то потім буде складно виконати згортання без пошкоджень. Якщо вафля залишиться недосмажене і блідою – то хрустку текстуру не буде, і вийде фактично м’який млинець.
7. Після зняття зі сковороди вафлі відразу ж звертаємо в трубочки, не чекаючи охолодження. Після згортання укладаємо трубочки швом вниз, щоб вони зафіксувалися при охолодженні і не розгорталися.
8. Такі трубочки можна подавати і без начинки, а можна наповнити їх вареним згущеним молоком після охолодження. Для цієї мети зручно використовувати кондитерський шприц, або просто чайну ложку.
9. Подаємо хрусткі трубочки, як тільки вони охолонуть. Ідеальним доповненням буде чашка чаю або кави.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт вафельних трубочок з вареним згущеним молоком
Вафельні трубочки з вареним згущеним молоком навівають спогади про радісну дитинстві. Таку смачну і ароматну випічку зараз ніде не купиш: справа то в зміненою рецептурою приготування, то назавжди пішли враження. Пропонуємо відтворити цей чудовий смак і аромат на власній кухні. Для приготування знадобиться вафельниця – однаково відмінно працюють як сучасні електроприлади зі змінними панелями, так і старі радянські вафельниці на газу.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйця – 5 шт.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Борошно – 220 гр.
- Ванілін – щіпка.
- Масло рослинне – для змазування.
- варена Згущене молоко – 1 банка.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти для приготування тіста. Борошно просіваємо через дрібне сито, вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
2. В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок, ванілін і щіпку солі. Міксером збиваємо все до стану пишної піни. Стежимо, щоб цукрові кристали повністю розчинилися. Вливаємо розтоплене масло і всипаємо борошно. Міксером змішати все разом. Тісто має бути гладким, однорідним і без грудочок.
3. Вафельницю добре розігріваємо і змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинного масла без запаху. Викладаємо столову ложку тесту в центр і щільно закриваємо прилад. Випікаємо кожну вафлю до золотистого рум’янцю орієнтовно одну хвилину. В залежності від конкретної вафельниці час випічки може бути різним. Важливо, щоб готовий виріб не було блідим, ні темним підсмаженою.
4. З всього приготованого тесту випікаємо вафлі, згортаючи кожну відразу після зняття з вафельниці в трубочку. Укладаємо трубочки на тарілку швом вниз, щоб зафіксувати згорнуту форму. Також можна формувати з вафель конуси – так навіть простіше буде їх потім начиняти.
5. Для приготування крему варене згущене молоко змішати з розм’якшеним вершковим маслом. Можна зробити це з допомогою віночка, блендера, в окремій мисці або прямо в чаші приладу. Готового крему даємо постояти в холодильнику як мінімум півгодини.
6. Начиняти трубочки варто тільки після того, як вони охолонуть, інакше на теплих вафлях крем буде розтікатися. Можна перекласти крем у кондитерський шприц з вузькою насадкою – так працювати набагато зручніше. Через брак шприца начиняємо просто чайною ложкою, закладаючи крем в обидві сторони трубочок.
Приємного апетиту!
Хрусткі вафельні трубочки з заварним кремом
Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані воно дуже податливі і легко згортаються в трубочки або конуси. Остигаючи, тісто стабілізується, і вафлі набувають ту саму, крошащуюся, тане в роті текстуру. В якості начинки для трубочок приготуємо ніжний заварний крем. Завдяки високому вмісту жирів і цукру в вафлях, розмокання від крему не відбудеться. Начинені трубочки довго залишаються хрусткими.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Маргарин – 100 гр.
- Борошно для тіста – 1 склянка
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок для тіста – ½ склянки
- Яйця – 3 шт.
- Борошно для крему – 2 ст. л.
- Молоко – 150 гр.
- яєчні Жовтки – 1 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок для крему – 150 гр.
- Ванілін – щіпка.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста. Борошно просіваємо.
2. Маргарин нарізаємо на шматочки і розтоплюємо до рідкого стану в мікрохвильовій печі або на плиті.
3. Якщо рідкий маргарин занадто сильно нагрівся, то даємо йому охолонути до теплого температури перед змішуванням з яйцями, щоб вони не згорнулися.
4. В розтоплений маргарин висипаємо цукровий пісок, сіль і розбиваємо яйця.
5. Змішуємо всі разом вручну віночком або міксером на середній швидкості. Намагаємося розчинити цукрові кристали.
6. Поверх отриманої рідкої суміші висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Домагаємося отримання повністю однорідної маси.
7. Готове тісто не повинно мати грудочок. По консистенції воно нагадує сметану.
8. Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. З допомогою силіконової пензлика змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинного масла без запаху. Змазування потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Тісто містить в собі жир, тому не повинно прилипати в процесі приготування вафель. Виливаємо в центр столову ложку приготованого тіста, щільно закриваємо прилад і випікаємо вафлю протягом однієї хвилини орієнтовно. Якщо вафля ще бліда, до готуємо її довше. Якщо виріб вийшло занадто темний, скорочуємо час випікання.
9. Відразу після зняття вафлі скручуємо її в трубочку або конус. Не варто чекати, поки заготівля охолоне – вона застигне і буде ламатися.
10. Таким чином з усієї кількості тесту випікаємо вафлі, згортаючи їх в трубочки. До речі, трубочки після формування рекомендується укладати швом вниз на тарілку, щоб вони добре зафіксували свою форму під час охолодження.
11. Для приготування заварного крему в сотейнику або вогнетривкої мисці розтираємо жовтки з цукровим піском і ваніліном. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності і повного розчинення цукрових кристаликів. Висипаємо борошно і віночком інтенсивно заважаємо, щоб додавати її в рідку суміш і розбити всі грудочки. Ставимо посуд з приготованою масою на плиту і нагріваємо вміст при постійному помішуванні. Коли крем стане гарячим і загусне, знімаємо його з плити і кладемо вершкове масло. Розмішуємо до повного розчинення. Даємо крему охолонути, накриваємо його харчовою плівкою в контакт, щоб поверхня не покрилася підсохлій скоринкою. Прибираємо крем в холодильник як мінімум на півгодини. За цей час маса повинна помітно загуснути.
12. Приготовлений крем перекладаємо в кондитерський шприц або просто поліетиленовий мішок, в якому потім зрізаємо куточок. Начиняємо повністю остиглі трубочки, заповнюючи їх кремом з обох сторін з шприца або мішка.
13. Соковитий, ніжний крем вдало підкреслює хрустку розсипчасту текстуру вафель. Ідеальним доповненням до цього десерту стане чашечка кави або чаю.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт вафельних трубочок в мультипекаре Рэдмонд
Щасливі володарі мультипекаря можуть створювати безліч цікавих страв, встановлюючи потрібні панелі для готування. У даному рецепті мова піде про вафельні трубочки. За допомогою панелі для тонких вафель випікаємо хрусткі круглі заготовки, які відразу ж звертаємо в трубочки. Після остигання вони стають неймовірно хрусткими і розсипчастими. Можна начинити їх кремом, а можна і так є. Десерт особливо подобається дітям – любителям похрумтіти солодкою випічкою.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти для приготування тіста. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску, просіваємо борошно через дрібне сито.
2. Вершкове масло ріжемо шматками і кладемо в миску. Розтоплюємо його в мікрохвильовці до рідкого стану. Якщо масло занадто сильно нагрілося, даємо йому охолонути до теплої температури. Це потрібно для того, щоб при змішуванні масла з яйцями останні не згорнулися.
3. У миску розбиваємо яйця і висипаємо цукровий пісок у зазначеній кількості. Міксером збиваємо все разом до отримання пишної світлої піни. Далі вливаємо розтоплене масло і перемішуємо до однорідності. Всипаємо просіяне борошно і вмішуємо її в тісто. Готова маса повинні бути середньої густоти, гладка і повністю однорідна. Тісто ллється з ложки важкої струменем.
4. У мультипекарь встановлюємо панелі для випічки тонких вафель. Включаємо прилад в мережу і нагріваємо робочу внутрішню поверхню до гарячого стану. Перед випіканням першої порції вафель змащуємо панелі тонким шаром рослинного масла без запаху за допомогою силіконової пензлика. Далі змазування не знадобиться. Викладаємо на панель невелику порцію тіста, не більше столової ложки, і закриваємо кришку мультипекаря.
5. Орієнтовно через півтори хвилини відкриваємо прилад і перевіряємо вафлі. Якщо вони достатньо зарум’янилися, то знімаємо їх. Якщо вироби бледноваты, то продовжуємо випікання. Знімати вафлі з панелі рекомендується силіконової або тонкою дерев’яною лопаткою, щоб не подряпати ніжну покриття панелі. Відразу після зняття вафлі згортаємо у формі трубочок або конусів. Укладаємо їх на рівну поверхню для охолодження і фіксації.
6. Таким чином з всього приготованого тесту випікаємо вафлі і звертаємо їх трубочками. Вафлі готові до подачі відразу після приготування. Якщо плануєте начиняти їх кремом, то робити це потрібно тільки тоді, коли трубочки повністю охолонуть. Інакше крем може танути і розтікатися.
Приємного апетиту!
Як приготувати хрусткі вафельні трубочки на маргарині
Щоб отримати хрустку і розсипчасту структуру тонких вафель, необхідний жировий компонент у складі. У даному випадку використовуємо маргарин. Під час випікання потрібно змащувати вафельницю олією тільки перед першою вафлею, далі виливаємо тісто вже на суху поверхню. Щоб згорнути вироби в тонкі трубочки, можна використовувати невелику хитрість: взяти будь-яку паличку потрібного діаметру і «намотувати» на неї вафлі – це гарантує рівну форму і полегшує сам процес.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Маргарин – 150 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти для тіста: борошно просіваємо, маргарин дістаємо з холодильника, щоб злегка розм’якшити його.
2. Яйця розбиваємо в об’ємну миску, в якій будемо замішувати тісто.
3. Всипаємо до них цукровий пісок і збиваємо вінчиком або міксером на високій швидкості. Досягаємо повного розчинення цукрових крупинок і отримання пишної густої піни світлого кольору.
4. Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Якщо рідкий маргарин сильно нагрівся, то даємо йому охолонути до теплої температури. Потім вливаємо його до яєць і ретельно перемішуємо.
5. В отриману рідку суміш частинами висипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо тісто.
6. Працюємо віночком або міксером на низькій швидкості. Важливо розбити всі грудочки і отримати повністю гладке, однорідне тісто. Його консистенція – рідка, тягуча, схожа на згущене молоко.
7. Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. Перед випіканням першої вафлі змащуємо внутрішній робочі поверхні тонким шаром рослинного масла. Зручно при цьому використовувати силіконову пензлик. Виливаємо на поверхню столову ложку тіста і щільно закриваємо вафельницю.
8. Час випікання вафлі залежить від типу і потужності приладу. Загалом, через хвилину-півтори можна відкрити вафельницю і оцінити ступінь готовності. Якщо виріб ще бліде, то продовжуємо процес. Якщо вафля добре зарум’янилася, що знімаємо її з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки, щоб не пошкодити покриття вафельниці. По мірі випікання більшої кількості вафель прилад нагріється і процес буде йти швидше.
9. Відразу після вилучення вафлі з приладу звертаємо з неї трубочку або конус. Якщо забаритися або чекати охолодження, то вже не вийде надати їй будь-яку форму – тісто швидко застигає, ламається і кришиться.
10. Щоб згортати гарячу вафлю було швидше і комфортніше, можна використовувати для цього будь-яку форму у вигляді палички. Як варіант, це може бути рукоятка ножа або іншого столового приладу.
11. Готові вафлі подаємо в остившем вигляді – так вони застигають і максимально проявляють всі свої хрусткі властивості. Такі вафлі гарні самі по собі, і з будь-якою начинкою.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт вафельних трубочок на вершковому маслі
Це ті самі вафельні трубочки, які так радували в дитинстві і назавжди залишили після себе приємні спогади. Хрусткі і розсипчасті, тануть у роті і залишають після себе ніжне солодко-вершкове післясмак. Випічка добре сама по собі і не вимагає ніяких доповнень. І діти, і дорослі люблять похрумтіти тонкими вафельками з чашкою кави або склянкою молока. А ті, хоче додаткової солодощі та соковитості, звичайно, можуть трубочки наповнити будь-яким кремом – десерт відразу заграє новим звучанням.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Яйця – 5 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванілін – щіпка.
- Сіль – щіпка.
- Масло рослинне -для змазування.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти для тіста. Борошно просіваємо, щоб розпушити її і збагатити повітрям. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску.
2. Вершкове масло кладемо в сотейник і топимо до рідкого стану на плиті. Помішуємо, щоб не пригоріло і рівномірно розтоплювало.
3. Якщо масло сильно нагрілося, даємо йому охолонути до теплої температури, щоб яйця не згорнулися, коли будемо змішувати інгредієнти.
4. У розтоплене масло розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок. Додаємо ванілін і сіль у зазначених кількостях.
5. Збиваємо все разом миксеро
6. Стежимо, щоб всі цукрові кристали розчинилися. Всипаємо просіяне борошно і продовжуємо працювати міксером, поки не розіб’ються всі грудочки, а маса не стане повністю гладкою і однорідною.
7. Готове тісто повинно бути текучим і по консистенції нагадувати згущене молоко.
8. Випікати вафлі можна як в електроприладі, так і в спеціальній формі на газу. Розігріваємо пристосування до дуже гарячого стану.
9. Змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинного масла. Зручно робити це за допомогою м’якої силіконової пензлика. Змазування потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Тісто вже містить у собі досить велику кількість вершкового масла, тому не буде прилипати до поверхні в процесі випікання.
10. На підготовлену поверхню виливаємо столову ложку тесту.
11. Щільно закриваємо вафельницю.
12. Час випікання вафлі залежить від типу і потужності приладу. Але, в цілому, через хвилину вже можна відкрити прилад і перевірити ступінь готовності виробу. Якщо рум’янець ще бледноват, то продовжуємо процес. Якщо колір вафлі вже золотистий, то знімаємо її.
13. Поки вафля гаряча, відразу звертаємо її в трубочку або конус. Коли виріб охолоне, жодну форму їй вже не надати, оскільки тісто застигає і стає дуже ламким.
14. Таким чином з усього тесту випікаємо вафлі і формуємо з них трубочки. Подавати таку випічку краще в повністю охолодженому вигляді. Так десерт проявляє всі свої цінні особливості – хрускіт, розсипчастість, тане в роті текстуру.
Приємного апетиту!
Дуже смачні вафельні трубочки з шоколадним кремом
Вафельні трубочки міцно асоціюються з безтурботним дитинством і хвилинками насолоди. Хрусткі і солодкі, наповнені соковитим кремом або згущеним молоком, вони є справжніми ласощами для дорослих і дітей. У даному рецепті пропонуємо трохи розширити діапазон стандартних начинок і використовувати шоколадний наповнювач. Для цієї мети ідеально підходить Нутэлла або будь-яка інша шоколадна паста. Щоб вона не витікала з трубочок і добре тримала форму, будемо використовувати невелику хитрість. Все докладно вказано нижче.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Сіль – щіпка.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Молоко – 100 мл
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Шоколадна паста – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Замішуємо тісто для вафель. Для цього розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на плиті до рідкого стану. Якщо воно занадто сильно нагрілося, остуджуємо його до теплої температури. Розбиваємо в масло яйця, додаємо цукровий пісок і сіль. Збиваємо міксером до однорідності і розчинення цукрових кристаликів. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. В останню чергу додаємо борошно і розпушувач. Змішуємо міксером на середній швидкості до повної однорідності. Готове тісто має середньо-рідку консистенцію, текуче і чимось нагадує згущене молоко.
2. Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. Змащуємо робочі поверхні тонким шаром рослинного масла. Зручно це робити за допомогою силіконової пензлика. Виливаємо на поверхню столову ложку приготованого тесту і випікаємо вафлю приблизно протягом однієї-півтори хвилини. Час випікання залежить від потужності приладу. Головне – щоб готова вафля була в міру золотистої, не блідою і не пережареної. Відразу після вилучення вироби з вафельниці звертаємо його в трубочку. Не чекаємо охолодження, інакше вафля застигне і буде кришитися. До речі, згортати також можна і у вигляді конуса – так навіть зручніше потім начиняти вафлі.
3. Підходимо до підготовки начинки. Щоб вона добре тримала форму і не розтікалася з трубочок, додамо в неї крихту з вафель. «Жертвуємо» для цього непривабливі примірники – дві-три штуки. Розламуємо їх на частини, а потім проходимся качалкою, щоб подрібнити ще дрібніше.
4. Шоколадну пасту покласти в ємність і ставимо на водяну баню. Нагріваємо пасту протягом декількох хвилин. Важливо домогтися її невеликого розм’якшення, щоб зручніше було потім змішувати з крихтою.
5. Змішуємо нагріту м’яку шоколадну пасту з вафельною крихтою.
6. Підготовленою начинкою наповнюємо вафельні трубочки з обох сторін. Вафлі перед наповненням повинні повністю охолонути, щоб начинка не розігрівалася і не витікала.
Приємного апетиту!