Малинове варення в мультиварці
Дивовижне, дуже швидке варення з ароматом свіжої м’яти, будь нудний зимовий день по праву зробить яскравим і барвистим. М’яту при бажанні можна замінити мелісою. Готується легко і просто, всі вітаміни зберігаються, адже варимо лише 5 хвилин.
Склад:
- Малина – 1 кг
- Гілочка свіжої м’яти.
- Цукровий пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Ягоди-малину ретельно перебираємо і промиваємо, даємо стекти воді. Поміщаємо малину в миску, зверху присипаємо цукром, прикривають серветкою і залишаємо на всю ніч для утворення соку.
2. Зціджуємо сік в чашу мультиварки, включаємо програму «Гасіння» або «Суп» (дивлячись яка модель агрегату) і варимо 10 хвилин до загустіння. Акуратно перекладаємо ягоди в чашу мультиварки і продовжуємо варити на тій же програмі 5 хвилин. Знімаємо піну, якщо утворилася, і ставимо на чашу ємність для пароварения. Тут будемо стерилізувати попередньо вимиті харчовою содою банки з кришками.
3. Розкладаємо варення по банках і закриваємо на зиму. Перевертаємо і залишаємо їх так остигати. Наше дуже смачне варення готове.
Приємного апетиту!