Дуже смачне варення з абрикосів з мигдалем
Поєднання солодких м’ясистих абрикосів і ароматного мигдалю не рідко використовують у приготуванні варення на зиму. Можна зварити варення з змішаних абрикосів і мигдалю або замінити мигдалем кісточки абрикосів, імітуючи цілі ягоди у варенні. Ми розповімо, як приготувати більш простий варіант варення.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Абрикоси – 3 кг
- Цукор – 2 кг
- Вода – 400 мл
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Мигдаль – 400 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси помийте, обсушіть і видаліть кісточки.
2. У каструлю всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння.
3. Абрикоси, мигдаль перекладіть в ємність, у якій буде варитися варення, всипте ванільний цукор.
4. Додайте до фруктів і мигдалю гарячий сироп, перемішайте, повністю остудіть. Потім поставте на вогонь, доведіть варення до кипіння, відразу вимкніть вогонь і повністю остудіть. Повторіть цю процедуру 5-6 разів.
5. Після шостого кипіння, варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Зберігайте закачування з абрикосовим варенням в прохолодному місці.
Приємного апетиту!