Варення з абрикосів – 10 простих рецептів на зиму з фото покроково

Дуже смачне варення з абрикосів з мигдалем

Поєднання солодких м’ясистих абрикосів і ароматного мигдалю не рідко використовують у приготуванні варення на зиму. Можна зварити варення з змішаних абрикосів і мигдалю або замінити мигдалем кісточки абрикосів, імітуючи цілі ягоди у варенні. Ми розповімо, як приготувати більш простий варіант варення.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор – 2 кг
  • Вода – 400 мл
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Мигдаль – 400 гр.

Процес приготування:

1. Абрикоси помийте, обсушіть і видаліть кісточки.

2. У каструлю всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння.

3. Абрикоси, мигдаль перекладіть в ємність, у якій буде варитися варення, всипте ванільний цукор.

4. Додайте до фруктів і мигдалю гарячий сироп, перемішайте, повністю остудіть. Потім поставте на вогонь, доведіть варення до кипіння, відразу вимкніть вогонь і повністю остудіть. Повторіть цю процедуру 5-6 разів.

5. Після шостого кипіння, варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Зберігайте закачування з абрикосовим варенням в прохолодному місці.

Приємного апетиту!