Як заготовити варення з абрикосів без варіння на зиму?
Варення з абрикос – чудовий домашній десерт, який можна подати до чаю. Особливістю цього рецепту є те, що варення готується без варіння і кожна половинка фрукта зберігає свою первісну форму.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1,7 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Абрикоси добре помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і складіть в каструлю або таз.
2. Окремо зваріть сироп. Насипте в каструлю цукор, додайте воду.
3. Поставте каструлю на вогонь і варіть 10 хвилин.
4. Гарячим сиропом залийте половинки абрикосів, накрийте ємність кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.
5. Після цього злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Повторно залийте абрикоси сиропом і залиште на півгодини. Повторіть цю процедуру ще два рази.
6. Востаннє злийте сироп в каструлю і закип’ятити його. Абрикоси розкладіть по стерилізованим банкам, залийте їх гарячим сиропом щільно закрийте їх. остудіть загортання в перевернутому вигляді.
Приємного апетиту!