Варення з абрикосів без кісточок – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Як заготовити варення з абрикосів без варіння на зиму?

Варення з абрикос – чудовий домашній десерт, який можна подати до чаю. Особливістю цього рецепту є те, що варення готується без варіння і кожна половинка фрукта зберігає свою первісну форму.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1,7 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Абрикоси добре помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки і складіть в каструлю або таз.

2. Окремо зваріть сироп. Насипте в каструлю цукор, додайте воду.

3. Поставте каструлю на вогонь і варіть 10 хвилин.

4. Гарячим сиропом залийте половинки абрикосів, накрийте ємність кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.

5. Після цього злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Повторно залийте абрикоси сиропом і залиште на півгодини. Повторіть цю процедуру ще два рази.

6. Востаннє злийте сироп в каструлю і закип’ятити його. Абрикоси розкладіть по стерилізованим банкам, залийте їх гарячим сиропом щільно закрийте їх. остудіть загортання в перевернутому вигляді.

Приємного апетиту!