Густий абрикосовий джем з агар-агаром на зиму
Сучасні рецепти для приготування різних желейних десертів поряд з желатином і пектином, включають агар-агар, а густий абрикосовий джем з ним буде не винятком. Цей натуральний рослинний загусник має вагомі плюси: зменшує час варіння і кількість цукру, зберігає натуральні колір і аромат абрикос і желюючий властивості його вище желатину. У агар-агару є поняття «сила гелю» і вона для джему краще всього 900. Абрикоси вибираємо зрілі і солодкі.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 1,2 л.
Склад:
- Абрикоси без кісточки – 1,2 кг
- Цукор – 500 гр.
- Агар-агар – 6 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Вибрані для джему абрикоси добре промийте, розріжте на половинки і видалити кісточки. Очищені фрукти обов’язково зважте.
Крок 2. Потім абрикоси будь-яким способом, блендером, м’ясорубкою або комбайном, подрібніть в однорідне пюре.
Крок 3. Для більш ніжної текстури десерту, пюре протріть через дрібне сито, щоб видалити залишки шкірки фруктів.
Крок 4. Пюре перелийте в посуд для варіння варення, насипте до нього половину розрахованої кількості цукру, перемішайте і на невеликому вогні доведіть масу до кипіння.
Крок 5. Агар-агар (6 р. це 3 ч. л. без гірки) насипте в кухлик, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин для набухання.
Крок 6. Потім поставте його на невеликий вогонь, насипте інший цукор і при постійному помішуванні ложкою, розчин доведіть до кипіння.
Крок 7. У закипевшее абрикосове пюре тонким струменем при одночасному активному перемішуванні, перелийте розчин агар-агару з цукром. Джем поваріть протягом 5 хвилин від початку кипіння. Агар-агар при варінні своє желирующее властивість не втрачає.
Крок 8. Потім гарячий джем розлийте по заздалегідь простерилизованным банкам, герметично закупорьте і залиште для охолодження без укутування «шубою».
Крок 9. Остиглий абрикосовий джем з агар-агаром придбає густу текстуру і зберігати його бажано в прохолодному і темному місці. Смачних і вдалих заготовок!