Покроковий рецепт приготування варення з чорниці з суницею
Простий спосіб приготувати яскраве і ароматне варення на зиму – з чорниці та суниці. Частування порадує своїм смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його до чаю або використовуйте для доповнення домашніх пирогів і пиріжків.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Суниця – 0,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх під водою. Після цього даємо продуктів обсохнути.
2. Цукор з’єднайте з водою. Варимо суміш до утворення сиропу.
3. Занурюємо в гарячий сироп підготовлені ягоди. Доводимо вміст до кипіння.
4. Варимо ягідну масу близько 10 хвилин. У цей час важливо перемішувати продукт і знімати з нього піну.
5. Гаряче ласощі з чорниці та суниці можна розливати по стерилізованим банкам. Накриваємо тару з варенням кришкою і ставимо її на зберігання.