Варення з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування варення з чорниці з суницею

Простий спосіб приготувати яскраве і ароматне варення на зиму – з чорниці та суниці. Частування порадує своїм смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його до чаю або використовуйте для доповнення домашніх пирогів і пиріжків.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Суниця – 0,5 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди і старанно промиваємо їх під водою. Після цього даємо продуктів обсохнути.

2. Цукор з’єднайте з водою. Варимо суміш до утворення сиропу.

3. Занурюємо в гарячий сироп підготовлені ягоди. Доводимо вміст до кипіння.

4. Варимо ягідну масу близько 10 хвилин. У цей час важливо перемішувати продукт і знімати з нього піну.

5. Гаряче ласощі з чорниці та суниці можна розливати по стерилізованим банкам. Накриваємо тару з варенням кришкою і ставимо її на зберігання.