Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з груш з лимоном

Варення з груш з лимоном – це унікальне і гармонійне поєднання солодощі і кислинки, які приведуть ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! Незважаючи на простоту приготування і простий склад, ласощі сподобається кожному!

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Груші – 500 гр.
  • Лимон – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість цукрового піску, промиваємо й обсушуємо фрукти.

Крок 2. Очистити груші від шкірки і насінної коробочки, довільно подрібнюємо.

Крок 3. Викладаємо фрукт в піалу і засипаємо цукром, залишаємо в такому вигляді, поки шматочки не пустять сік.

Крок 4. Груші в цукрі переміщаємо в каструлю і варимо 5-6 хвилин після закипання.

Крок 5. Знімаємо ємність з вогню і даємо вмісту повністю охолонути.

Крок 6. Не гаючи часу, обдаємо цитрус окропом і нарізаємо дрібними шматочками разом з шкіркою, позбавляємося від кісточок.

Крок 7. Висипаємо лимон до грушам, перемішуємо і проварюємо 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 8. Розкладаємо ласощі по стерильним баночках і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!