Варення з груш з лимоном
Варення з груш з лимоном – це унікальне і гармонійне поєднання солодощі і кислинки, які приведуть ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! Незважаючи на простоту приготування і простий склад, ласощі сподобається кожному!
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Груші – 500 гр.
- Лимон – 60 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість цукрового піску, промиваємо й обсушуємо фрукти.
Крок 2. Очистити груші від шкірки і насінної коробочки, довільно подрібнюємо.
Крок 3. Викладаємо фрукт в піалу і засипаємо цукром, залишаємо в такому вигляді, поки шматочки не пустять сік.
Крок 4. Груші в цукрі переміщаємо в каструлю і варимо 5-6 хвилин після закипання.
Крок 5. Знімаємо ємність з вогню і даємо вмісту повністю охолонути.
Крок 6. Не гаючи часу, обдаємо цитрус окропом і нарізаємо дрібними шматочками разом з шкіркою, позбавляємося від кісточок.
Крок 7. Висипаємо лимон до грушам, перемішуємо і проварюємо 15 хвилин з моменту закипання.
Крок 8. Розкладаємо ласощі по стерильним баночках і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!