Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Грушеве варення з корицею

Грушеве варення з корицею і ваніллю – це вишукане частування, яке можна запросто запропонувати гостям за святковим столом як десерт до чаю. Варення готується дуже швидко і не вимагає тривалої термічної обробки, тому якщо ви любите швидкі рецепти, то ви потрапили за адресою!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12-15.

Склад:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Коньяк – 100 мл
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Видаливши шкірочку з груш, нарізаємо м’якоть кубиками і додаємо сік лимона, а також цедру.

Крок 2. У сотейнику розтоплюємо цукор, вливаємо коньяк і приправляємо корицею і ваніллю. Як тільки склад закипів, знімаємо з плити.

Крок 3. Заливаємо Сиропом фрукти, кип’ятимо і варимо 5 хвилин.

Крок 4. Прикриваємо посуд кришкою і обережно струшуємо вміст, проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Розкладаємо частування по стерильним банкам, закатуємо і ставимо на кришки до повного охолодження. Приємного апетиту!