Грушеве варення з корицею
Грушеве варення з корицею і ваніллю – це вишукане частування, яке можна запросто запропонувати гостям за святковим столом як десерт до чаю. Варення готується дуже швидко і не вимагає тривалої термічної обробки, тому якщо ви любите швидкі рецепти, то ви потрапили за адресою!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 12-15.
Склад:
- Груші – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Кориця в паличках – 2 шт.
- Ванілін – 1 гр.
- Коньяк – 100 мл
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Видаливши шкірочку з груш, нарізаємо м’якоть кубиками і додаємо сік лимона, а також цедру.
Крок 2. У сотейнику розтоплюємо цукор, вливаємо коньяк і приправляємо корицею і ваніллю. Як тільки склад закипів, знімаємо з плити.
Крок 3. Заливаємо Сиропом фрукти, кип’ятимо і варимо 5 хвилин.
Крок 4. Прикриваємо посуд кришкою і обережно струшуємо вміст, проварюємо ще 5 хвилин.
Крок 5. Розкладаємо частування по стерильним банкам, закатуємо і ставимо на кришки до повного охолодження. Приємного апетиту!