Варення з кабачків нерідко нагадує консервований ананас. Сам овоч нейтральний по смаку, тому будь-які доповнення у вигляді, наприклад, цитрусових або прянощів, збагачують його і роблять десерт ароматніше і яскравіше. Готувати таке варення просто і під силу навіть початківцям кулінарам.
Варення з кабачків з лимоном на зиму
Інгредієнти на
8 порц.
- Кабачок 1 кг
- Цукор-пісок 400 гр.
- Лимон 1 шт.
Процес приготування:
- Як заготовити варення з кабачків на зиму? Кабачок очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками.
- Лимонну шкірку, подрібнити на тертці, щоб вийшла цедра. Сам фрукт наріжте невеликими за розміром шматочками.
- Кабачок перекласти у вогнетривкий посуд, засипати цукровим піском і перемішати. Через 10 хвилин поставити на плиту і варити 45 хвилин на невеликому вогні.
- Додати до кабачкової маси лимонну цедру і подрібнений цитрус, перемішати і нагрівати ще 15 хвилин. Залишити варення настоятися на ніч, а потім процедуру з нагріванням повторити ще двічі, прокип’ятити 15 хвилин і остудити.
- Готовий десерт розлити по стерилізованим баночках і зберігати в холоді. Приємного апетиту!
Варення з кабачків з апельсином в домашніх умовах
– Бурштиновий колір і яскравий цитрусовий аромат такого варення припаде до смаку і дорослим, і дітям. Його добре подавати до чаю, в якості соусу до млинців або сирників, а також до морозива.
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 250 мл
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 3 шт.
Процес приготування:
1. Кабачки вимити, обсушити і зняти шкірку. Нарізати на невеликі кубики, попередньо видаливши насіння.
2. Апельсини і лимон, не очищаючи, нарізати спочатку півколом, а потім розділити ще на четвертинки.
3. У сотейнику приготувати цукровий сироп: цукор розвести 250 мл води і довести до кипіння і варити 10 хвилин.
4. В цукрову масу всипати кубики кабачка і варити 5 хвилин після того, як сироп закипить. Потім додати туди ж подрібнені цитрусові, перемішати і готувати на невеликому вогні, поки маса не почне густіти. Зазвичай на це потрібно не менше 45 хвилин.
5. Готове варення розкласти в попередньо стерилізовані баночки і щільно закрити. Зберігати в прохолоді і темряві.
Ароматне варення з кабачків з лимоном і апельсином на зиму
Для приготування варення краще вибирати кабачки з тонкою шкіркою і соковитою м’якоттю. Тоді десерт виходить особливо ніжним і добре просочується цитрусовими ароматами. В результаті абсолютно неможливо вгадати, з чого саме приготовлена солодка заготовка.
Час приготування: 3 години 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. З кабачків знімаємо шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо кубиком шириною не більше 1 см
2. Засипати овоч цукром і залишити виділяти сік на 2 години. Якщо взяти перезрілі кабачки, то їм на виділення достатньої кількості соку потрібно до 8 годин.
3. Цитрусові вимити, обсушити і дрібно нарізати разом зі шкіркою. Пересипати в ємність до кабачка з цукром.
4. Поставити масу на вогонь і довести до кипіння, а потім тримати ще близько 5 хвилин. Потім вимкнути плиту, а варенню дати охолонути. Процедуру приготування повторити ще аналогічним чином двічі. В кінці можна кип’ятити варення трохи довше, якщо хочеться отримати більш густу консистенцію.
5. Розкласти масу в стерилізовані банки, щільно закрити і залишити догори дном під укриттям до повного охолодження. Після продукт краще зберігати там, де буде темно і прохолодно.
Дуже смачне кабачкове варення з ананасовим соком
Кабачки, приготовані за таким рецептом, просочуючись соком ананаса, повністю вбирають його аромат і смак, і варення набуває особливу яскравість. Виходить тропічний десерт, який добре використовувати у випічці або в якості соусу до молочних продуктів.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кабачок – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимон – ½ шт.
- Сік ананасовий – 1 склянка
Процес приготування:
1. Кабачки очистити від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо на дрібні кубики.
2. У підходящою за обсягом вогнетривкому посуді подрібнений кабачок засипаємо цукровим піском.
3. До маси додаємо ананасовий сік і перемішуємо.
4. Ставимо каструлю з кабачком, цукром і соком на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо на повільному вогні 15 хвилин. Даємо масі охолонути, а потім знову кип’ятимо 15 хвилин.
5. Половинку лимона подрібнюємо у блендері або за допомогою м’ясорубки разом з шкіркою, а потім поміщаємо цитрусову суміш в варення. Перемішуємо і готуємо ще близько 10 хвилин.
6. Готове варення розливаємо по банках, укупориваем і зберігати в холоді. Приємного апетиту!
Як заготовити варення з кабачків з яблуками на зиму?
В цьому рецепті використовуються такі інгредієнти як яблуко і корінь імбиру, що робить варення з кабачка особливо пряним і незвичайним, схожим за консистенцією на джем. Готується десерт швидко, а результат вразить навіть найвимогливіших гурманів.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Яблуко – 300 гр.
- Імбир (корінь) – за смаком.
- Сік лимона – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. З яблук зняти шкірку, очистити від насіння і внутрішніх плівок, натерти на дрібній тертці.
2. Корінь імбиру очистити від шкірки і подрібнити аналогічним способом.
3. М’якоть молодого кабачки подрібнити в блендері або за допомогою терки до стану пюре, змішати з яблуками і імбиром.
4. У масу додати лимонний сік і потрібну кількість цукру. Довести її до кипіння і готувати близько 20 хвилин, постійно перемішуючи, при середньому ступені нагріву.
5. Потім збільшити вогонь і варити джем ще 20 хвилин, не забуваючи заважати. Потім перелити гарячий десерт у відповідні банки і закупорити. Тримати варення в прохолодному місці, подавати з хлібом і маслом або з кашами.
Простий і смачний рецепт кабачкового варення з курагою
Курага в цьому рецепті додає десерту приємний бурштиновий відтінок, багатство смакових нюансів і користь сухофруктів. Такий джем можна їсти з чаєм, додавати до молочних десертів або в якості начинки для випічки.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Курага – 200 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – по необхідності.
Процес приготування:
1. Курагу перебрати і залити окропом. Через пару хвилин рідину злити і злегка обсушити сухофрукти, виклавши їх на паперовий рушник.
2. З кабачків зняти шкірку і видалити насіння.
3. Лимон можна не чистити, нарізати довільними шматочками і переконатися, що в них не залишилося насіння.
4. Всі підготовлені продукти подрібнити за допомогою м’ясорубки до однорідної маси, яку всипають вказану кількість цукру.
5. Нагріти джем і кип’ятити близько 40 хвилин, постійно помішуючи, при необхідності додавши трохи води, якщо кабачки не дали соку. Через зазначений час, варення має загуснути.
6. Масу розкласти в стерилізовані ємності, закупорити і залишити остигати в теплі, перевернувши догори дном.
Кабачкове варення через м’ясорубку на зиму в банках
Подрібнені на м’ясорубці інгредієнти в цьому рецепті перетворюють банальне варення в ароматний джем. Його консистенція виходить більш густий, він підходить в якості начинки для пирогів або як доповнення до морозива або млинчиків.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 190 гр.
Процес приготування:
1. Очищені кабачки нарізаємо на великі шматочки, дістаємо насіння і пропускаємо овочеву м’якоть через м’ясорубку.
2. Перетерту масу засипаємо зазначеною кількістю цукрового піску і залишаємо для того, щоб вони пустили сік. Краще брати молоді овочі: вони соковитіше і ніжніше.
3. Ставимо ємність з кабачково-цукровий пюре на вогонь і кип’ятимо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.
4. Лимон разом із шкіркою подрібнюємо на м’ясорубці і додаємо до джему.
5. Варимо масу ще 15 хвилин, щоб злегка загусла, перекладаємо в банки, щільно закривши кришкою, і зберігати в холоді.
Дуже смачне варення з кабачків і гарбуза в домашніх умовах
Якщо у м’якоть кабачка володіє нейтральним смаком і вбирає сторонні аромати, то гарбуз має характерний смаковий відтінок. Виходить ніжний по консистенції і неймовірно смачний десерт, інгредієнти якого не зможуть одразу визначити учасники чаювання. А використовувані прянощі приємно здивують будь-якого, хто спробує таке варення.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Гарбуз – 2 кг
- Лимон – 2 шт.
- Апельсин – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2,5 кг
- Вода – 2 склянки
- Кориця мелена – на смак.
- Мускатний горіх тертий – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. З гарбуза і кабачка зняти шкірку, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками.
2. З лимонів зняти цедру, а м’якоть подрібнити пропорційно гарбуза і кабачка.
3. Апельсини очистити, філе нарізати невеликими шматочками.
4. З води і цукру в підходящою за обсягом вогнетривкому посуді приготувати сироп. Він повинен стікати з ложки тонкою ниткою.
5. У сироп покласти підготовлені овочі і фрукти, додати спеції і готувати, поки маса не стане яскравого бурштинового кольору.
6. Розкласти варення з кабачка і гарбуза з прянощами по банках, закупорити і зберігати в прохолодному місці.
Як приготувати варення з кабачків на зиму в мультиварці?
Варення з кабачків виходить смачним і ніжним, навіть якщо готувати його в мультиварці. Процес займає не занадто багато часу, а результат порадує і досвідченого кулінара, і молоду господиню.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кабачок – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Кабачки очистити від шкірки і вийняти насіння, нарізати м’якоть невеликими кубиками розміром не більше 1 см
2. З лимонів і апельсинів не знімати шкірку, подрібнити на шматочки, співмірні кабачка.
3. Скласти у вогнетривкий посуд, засипати цукром і перемішати. Залишити настоюватися у теплому приміщенні на годину.
4. Через зазначений час викласти кабачково-лимонну масу в чашу мультиварки, додати лимонну кислоту, перемішати і включити режим «гасіння» на 40 хвилин. Готувати варення потрібно з відкритою кришкою і періодично помішуючи. Після дати охолонути, а потім повторити процедуру з гасінням на 40 хвилин.
5. Готове варення розлити по стерилізованим баночках і щільно закрити. Подавати десерт до чаю або додавати в кашу або сир.
Джем з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
Для приготування такого джему знадобиться ряд додаткових інгредієнтів, які роблять десерт неймовірним і фантастичним. Прянощі додають яскравості смаку, а ревінь надає додаткову приємну нотку смаку. Просто пальчики оближеш!
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Кабачок – 250 гр.
- Ревінь – 2 стебла.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Кориця мелена – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Чебрець свіжий – за смаком.
- Імбир (корінь) – 5 слайсів.
- Куркума мелена – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування такого джему важливо використовувати тільки молоді, свіжозібрані кабачки і стебла ревеню. Промити і нарізати невеликими кубиками.
2. У підходящою за обсягом ємності засипати кабачок і ревінь цукром, дати їм постояти близько півгодини, щоб вони пустили сік.
3. З лимона і апельсина зняти цедру, а м’якоть віджати, щоб вийшов сік, який додається в джем. Слідом туди ж висипаємо прянощі, крім куркуми, і гілочки чебрецю.
4. Поставити на плиту і варити на середньому вогні близько 10 хвилин, потім вийняти чебрець і продовжити готування ще 15 хвилин. В кінці додати куркуму, яка додає джему яскравості кольору.
5. Загуслу масу розкласти в стерилізовані банки і закупорити. У кожну для додаткового аромату можна покласти по шматочку палички кориці. Зберігати такий джем можна і при кімнатній температурі. Насолоджуйтесь!