Покроковий рецепт приготування варення з кульбаб з апельсином
Смачне і корисне варення з кульбаб з приємним цитрусовим ароматом. Не дивлячись на те, що кульбабки не вважаються благородними кольорами вони можуть принести багато користі організму. Спробуйте самостійно приготувати варення з кульбаб і апельсина.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 70 хв.
Порцій: 20.
Інгредієнти:
- Кульбаби – 400 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Зберіть необхідну кількість повністю розкритих кульбаб, помийте їх і замочіть в холодній воді на добу.
2. На наступний день злийте воду. Перекладіть квіти в каструлю, влийте свіжу воду і прокип’ятіть їх хвилин 10.
3. Зі 100 кольорів зріжте зелені частини і складіть пелюстки в миску.
4. Відвар кульбаб процідіть, знову влийте в каструлю і всипте пелюстки.
5. Апельсин і лимон помийте, наріжте четвертинками і видаліть кісточки.
6. Коли одуванчиковый сироп закипить, додайте в нього фрукти і варіть ще 10-15 хвилин.
7. Після цього видаліть з варення часточки фруктів, всипте цукор і продовжуйте варити 40 хвилин.
8. Потім варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і зберігайте в темному місці.
Приємного апетиту!