Варення з кульбаб – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування варення з кульбаб з апельсином

Смачне і корисне варення з кульбаб з приємним цитрусовим ароматом. Не дивлячись на те, що кульбабки не вважаються благородними кольорами вони можуть принести багато користі організму. Спробуйте самостійно приготувати варення з кульбаб і апельсина.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 70 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнти:

  • Кульбаби – 400 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Зберіть необхідну кількість повністю розкритих кульбаб, помийте їх і замочіть в холодній воді на добу.

2. На наступний день злийте воду. Перекладіть квіти в каструлю, влийте свіжу воду і прокип’ятіть їх хвилин 10.

3. Зі 100 кольорів зріжте зелені частини і складіть пелюстки в миску.

4. Відвар кульбаб процідіть, знову влийте в каструлю і всипте пелюстки.

5. Апельсин і лимон помийте, наріжте четвертинками і видаліть кісточки.

6. Коли одуванчиковый сироп закипить, додайте в нього фрукти і варіть ще 10-15 хвилин.

7. Після цього видаліть з варення часточки фруктів, всипте цукор і продовжуйте варити 40 хвилин.

8. Потім варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і зберігайте в темному місці.

Приємного апетиту!