Густе варення з морошки на зиму з цілими ягодами
Наваристое густе варення з морошки можна приготувати з яскравими цілими ягодами. Апетитне частування стане оригінальним і незабутнім десертом на вашому столі. Порадуйте своїх близьких або гостей.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Морошка – 5 ст.
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість морошки. Перебираємо її і звільняємо від плодоніжок.
2. Далі продукт старанно промиваємо під водою. Всі ягоди залишаємо цільними.
3. Засипаємо підготовлений інгредієнт цукром. Розмішуємо масу і залишаємо на 5 годин. Можна і на ніч.
4. Через деякий час масу переливаємо в каструлю. Доводимо продукт до кипіння і після варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб домогтися густоти.
5. Гаряче ласощі відразу розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришками і ставимо на зберігання. Готово!