Варення з морошки на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Густе варення з морошки на зиму з цілими ягодами

Наваристое густе варення з морошки можна приготувати з яскравими цілими ягодами. Апетитне частування стане оригінальним і незабутнім десертом на вашому столі. Порадуйте своїх близьких або гостей.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Морошка – 5 ст.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість морошки. Перебираємо її і звільняємо від плодоніжок.

2. Далі продукт старанно промиваємо під водою. Всі ягоди залишаємо цільними.

3. Засипаємо підготовлений інгредієнт цукром. Розмішуємо масу і залишаємо на 5 годин. Можна і на ніч.

4. Через деякий час масу переливаємо в каструлю. Доводимо продукт до кипіння і після варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб домогтися густоти.

5. Гаряче ласощі відразу розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо заготовки кришками і ставимо на зберігання. Готово!