Варення з мяти – 6 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з м’яти – це оригінальне ласощі, що відрізняється цікавим смаком і неповторним ароматом. Освіжаюча м’ята чудово поєднується з різними ягодами. Кращі кулінарні варіанти для приготування такого варення ми зібрали в перевіреної добірці з шести простих рецептів на зиму з покроковими фотографіями.

Варення з м’яти з лимоном

Варення з м’яти з лимоном виходить дуже насиченим і дивно ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • М’ята свіжа 150 гр.
  • Лимон 1 шт.
  • Вода 300 мл
  • Цукор-пісок 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з м’яти на зиму? Для приготування м’ятного варення з лимоном необхідно ретельно вимити м’яту і подрібнити листя і ніжні стебла.
  2. Лимон само нарізаємо кружечками. Акуратно видаляємо всі кісточки.
  3. Заповнюємо маленьку каструлю м’ятою і лимоном, додаємо воду, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин.
  4. За цей час склад настоїться, стане терпким і приємно-кислим. Після цього проціджуємо м’ятно-лимонний відвар через два шари марлі.
  5. Перелити рідину в каструлю, додаємо цукор, розмішуємо. Далі кип’ятимо складу 5 хвилин.
  6. Розливаємо варення по банках і закриваємо кришками, що загвинчуються. Зберігайте варення в холодильнику.
  7. Варення з м’яти з лимоном готово!

Полуничне варення з м’ятою і лимоном

Полуничне варення з м’ятою і лимоном – це дуже смачне і ароматне ласощі, перед якою важко встояти. Готове частування порадує приємною помірною кислинкою і яскравим освіжаючим ароматом. Для простого приготування варення використовуйте перевірений рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • М’ята – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування полуничного варення необхідно ретельно вимити ягоди, видалити зелені листочки і висушити очищений продукт на паперовому рушнику.

Крок 2. Потім перекладаємо їх у каструлю з товстим дном, посипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, щоб ягоди виділили сік.

Крок 3. В цей час підготуємо м’яту. Промиваємо її і відокремлюємо листя від стебел.

Крок 4. Також ретельно промиваємо лимон, знімаємо тонкий шар цедри.

Крок 5. Очищений лимон нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 6. Далі доводимо полуницю до кипіння, додаємо лимонні шматочки і варимо 15-20 хвилин.

Крок 7. Після цього додаємо в варення листя м’яти.

Крок 8. Слідом додаємо цедру, перемішуємо.

Крок 9. Продовжуємо варити на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.

Крок 10. У процесі варіння варення акуратно перемішуємо. Після вимикаємо вогонь.

Крок 11. Розливаємо гаряче ласощі по стерилізованим банкам і закриваємо кришками, що загвинчуються.

Крок 12. Полуничне варення з м’ятою і лимоном готово! Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Варення з м’яти та агрусу

Варення з м’яти та агрусу порадує вас своїм насиченим смаком і ароматом. Дивовижне ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Доповніть ваш стіл апетитним варенням.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 0,5 кг
  • М’ята – 3 гілки.
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для варення, добре промиваємо агрус і м’ятні гілочки.

Крок 2. Обрізаємо хвостики агрусу, промиваємо ягоди і відкидаємо на друшляк.

Крок 3. Складаємо ягоди в каструлю з гілочками м’яти.

Крок 4. Окремо варимо цукровий сироп.

Крок 5. Заливаємо їм ягоди, кип’ятимо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 6. Доводимо ягоди до кипіння і охолодити повністю. Через 5-6 годин знову доводимо до кипіння, після видаляємо м’ятні гілочки і розливаємо по стерильним баночках. Закручуємо кришками і закутуємо в ковдру до повного охолодження.

Крок 7. Варення з м’яти та агрусу готово! Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Малинове варення з м’ятою

Малинове варення з м’ятою – це насичене за смаком і неймовірно смачне частування для вашого домашнього столу. Готову страву можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до інших десертів. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Малина – 3 кг
  • М’ята – 1 пучок (великий)
  • Цукор – 3 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо малину. Промиваємо тільки при необхідності.

Крок 2. Засипаємо ягоди половиною цукру і прибираємо їх в холодильник на ніч.

Крок 3. За цей час малина пустить багато соку. Ставимо заготовку на вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 4. Додаємо сюди попередньо промиті і обсушені гілки м’яти. Подрібнювати їх не потрібно. Варимо заготівлю ще 5 хвилин, після даємо їй охолонути і прибираємо гілочки.

Крок 5. Подрібнюємо вміст в блендері до однорідності.

Крок 6. Переливаємо назад в каструлю.

Крок 7. Якщо ви хочете отримати ніжну консистенцію, то перетирайте масу через дрібне металеве сито.

Крок 8. Доповнюємо масу рештою цукром і знову все кип’ятимо.

Крок 9. Варимо на невеликому вогні близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 10. Розливаємо варення по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. Малинове варення з м’ятою готово! Зберігайте в прохолодному місці.

Вишневе варення з м’ятою

Вишневе варення з м’ятою нескладно приготувати в домашніх умовах. Ягідне частування виходить насиченим смаком, ароматним і апетитним. Можна подавати до чаю або використовувати як начинку для домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • М’ята – 3 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Вишню добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито.

Крок 3. Очищаємо ягоди від кісточок. Можна це робити за допомогою зубочистки, шпильки або невидимки.

Крок 4. Далі ягоди кладемо у велику миску, засипаємо цукром і залишаємо на 1-2 години до рясного виділення соку.

Крок 5. Ставимо заготовку на маленький вогонь, кип’ятимо і після варимо 10 хвилин. Даємо повністю охолонути, додаємо м’яту, знову кип’ятимо і варимо 10 хвилин. Знову остуджуємо і проварюємо 10 хвилин.

Крок 6. Гаряче ласощі розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Вишневе варення з м’ятою готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Варення з чорної смородини з м’ятою

Варення з чорної смородини з м’ятою – цікавий рецепт, який кожному треба взяти на замітку. Таке ласощі виходить дуже яскравим і насиченим смаком. Можна подавати до чаю або використовувати як доповнення до домашніх солодощів. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 4 кг
  • Цукор – 3,2 кг
  • М’ята – 4 гілки.
  • Базилік – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ягід.

Крок 2. Далі смородину заливаємо водою і чекаємо, поки спливуть всі смітинки.

Крок 3. Відкидаємо ягоди на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 4. Засипаємо ягоди цукром і ставимо заготовку на вогонь.

Крок 5. Промиваємо м’яту і базилік, після обсушуємо їх.

Крок 6. Пов’язуємо зелень ниткою в пучок і кладемо в ягідну заготовку.

Крок 7. Занурюємо зелень в ягоди. Кип’ятимо вміст і варимо близько 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності дістаємо м’яту з базиліком.

Крок 8. У процесі варіння обов’язково знімаємо пінку. Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками, перевертаємо і повністю охолодити.

Крок 9. Варення з чорної смородини з м’ятою готово! Зберігайте в прохолодному місці.