Варення з обліпихи на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування варення з обліпихи з яблуками

Яскраве і соковите варення на зиму можна приготувати з обліпихи і яблук. Ласощі порадує простим кулінарним процесом і насиченим смаком. Збережіть приємний літній аромат на довгий час!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 0,5 кг
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цукор – 3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху, промиваємо її під водою і залишаємо обсихати. Можна відкинути на друшляк.

Крок 2. З допомогою дерев’яної товкачика розминаємо продукт.

Крок 3. Далі розтираємо його через дрібне сито, тим самим видаляючи кісточки.

Крок 4. Промите яблуко натираємо на крупній тертці. Шкірку знімати не обов’язково.

Крок 5. З’єднуємо обидва інгредієнта в одній каструлі. Засипаємо їх цукром і гарненько вимішуємо.

Крок 6. Переставляємо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння.

Крок 7. Варимо ласощі на слабкому вогні 5-10 хвилин. Регулярно помішуємо.

Крок 8. Ароматне варення з яблук і обліпихи готово. Пробуйте частування і відразу переливайте в скляну банку. Для довгого зберігання відправляйте у прохолодне місце.