Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Смачне варення з ожини з яблуками на зиму

Яскраве поєднання для домашнього варення – ожина і яблука. Густе ласощі порадує своїм смаком і літнім ароматом. Подавайте його до чаю або використовувати в приготуванні інших десертів.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Ожина – 0,5 кг
  • Яблуко – 0,5 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Лаванда мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Перебираємо ожину і видаляємо плодоніжки.

2. Далі ягоду відкидаємо на дрібне сито і промиваємо під проточною водою.

3. З яблук акуратно знімаємо шкірку.

4. Далі фрукти нарізаємо невеликими кубиками. Видаляємо серцевину.

5. З’єднуємо обидва інгредієнти в каструлі і засипаємо їх цукром.

6. Доводимо вміст до кипіння. Доповнюємо масу меленої лавандою, розмішуємо і варимо ще 5-10 хвилин на слабкому вогні.

7. Яскраве ласощі з ожини і яблук готово. Розливайте його по підготовленим банкам, закрийте кришками і відправляйте на зберігання.