Смачне варення з ожини з яблуками на зиму
Яскраве поєднання для домашнього варення – ожина і яблука. Густе ласощі порадує своїм смаком і літнім ароматом. Подавайте його до чаю або використовувати в приготуванні інших десертів.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Ожина – 0,5 кг
- Яблуко – 0,5 кг
- Цукор – 1 склянка
- Лаванда мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Перебираємо ожину і видаляємо плодоніжки.
2. Далі ягоду відкидаємо на дрібне сито і промиваємо під проточною водою.
3. З яблук акуратно знімаємо шкірку.
4. Далі фрукти нарізаємо невеликими кубиками. Видаляємо серцевину.
5. З’єднуємо обидва інгредієнти в каструлі і засипаємо їх цукром.
6. Доводимо вміст до кипіння. Доповнюємо масу меленої лавандою, розмішуємо і варимо ще 5-10 хвилин на слабкому вогні.
7. Яскраве ласощі з ожини і яблук готово. Розливайте його по підготовленим банкам, закрийте кришками і відправляйте на зберігання.