Варення з ожини на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Дуже смачне варення з ожини і малини

Яскраве і соковите домашнє варення можна отримати з ожини і малини. Ласощі порадує вас приємним літнім ароматом і солодкуватим смаком. Подавайте частування з чашкою гарячого чаю.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Ожина – 200 гр.
  • Малина – 300 гр.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Перебираємо ожину з малиною, видаляємо з ягід плодоніжки.

2. Далі інгредієнти занурюємо в тарілку з водою. Вимочуємо їх і промиваємо.

3. Відправляємо продукти в каструлю.

4. Засипаємо їх двома склянками цукру.

5. Залишаємо заготовку на 1 годину. Цього буде достатньо, щоб ягоди пустили сік.

6. Переставляємо посуд з вмістом на плиту і доводимо її до кипіння.

7. Варимо масу 5 хвилин, знімаємо з вогню і залишаємо на 1 годину.

8. Через час знову ставимо заготовку на плиту і уварюємо близько 20 хвилин.

9. Готове варення з ожини і малини виливаємо в чисту скляну банку.

10. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй охолонути і відправляємо на тривале зберігання в прохолодне місце.