Варення з полуниць на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

ПП корисне варення з полуниці без цукру

Варення може бути не тільки смачним, але і корисним. Рецепт для тих, хто стежить за фігурою або не вживає цукор. Цукор можна замінити натуральним і безпечним підсолоджувачем – стевією.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Стевія в порошку – 4 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте ягоди: промийте і просушіть, відокремте їх від хвостиків. Розмір ягід не має значення, оскільки їх потрібно буде порізати. Відразу можна помістити полуницю в посуд, де вона буде варитися. Стевію для приготування варення зручно використовувати в порошку. Також можна використовувати і сироп стевії. Кількість стевії можна регулювати по своєму смаку. Але слід враховувати, що якщо використовувати занадто багато, то вона може гірчити.

2. Ягоди поріжте шматочками і засипте до них 4 чайні ложки порошку стевії. Потім додайте 100 мл води. Порізані ягоди швидше зваряться і просочаться сиропом з стевії і води.

3. Поставте посуд з полуницею на плиту і доведіть до кипіння. Не забудьте зібрати пінку.

4. Варення варіть 15-20 хвилин регулярно помішуючи.

5. Далі гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам. Банки зручно стерилізувати в мікрохвильовці, налив у них попередньо трохи води. Кришки краще прокип’ятити. Якщо збираєтеся зберігати варення, то наливайте його до країв, щоб у банку не залишилося повітряного простору. Гарячу банку переверніть і залиште остигати кришкою вниз. Після охолодження варення можна пробувати. Воно виходить м’якою, ніжною текстурою і в міру солодке.