Суниця без варіння протерта з цукром
В цьому рецепті ягоди не проходять термічну обробку, і тому вся користь і смак свіжої суниці зберігається при консервації. Але при такому способі заготівлі потрібно брати цукру в два рази більше, ніж ягід, щоб десерт добре зберігався.
Час приготування: 3 години 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 12.
Склад:
- Суниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
1. Суницю перебираємо, щоб не трапилося зелених або зіпсованих ягід, а також будь-якого сміття.
2. Перетворюємо ягоди в пюре, причому для цього можна використовувати толкушку, блендер або перекрутити їх на м’ясорубку.
3. Перетираючи ягоди, засипати в масу невеликими порціями зазначений обсяг цукру.
4. Банки простерилізувати, кришки обдати окропом.
5. Скласти отриману масу з баночки і зберігати в прохолодному місці. Приємного апетиту!