Варення з суниці – 8 рецептів на зиму з покроковими фото

Суниця без варіння протерта з цукром

В цьому рецепті ягоди не проходять термічну обробку, і тому вся користь і смак свіжої суниці зберігається при консервації. Але при такому способі заготівлі потрібно брати цукру в два рази більше, ніж ягід, щоб десерт добре зберігався.

Час приготування: 3 години 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 12.

Склад:

  • Суниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

1. Суницю перебираємо, щоб не трапилося зелених або зіпсованих ягід, а також будь-якого сміття.

2. Перетворюємо ягоди в пюре, причому для цього можна використовувати толкушку, блендер або перекрутити їх на м’ясорубку.

3. Перетираючи ягоди, засипати в масу невеликими порціями зазначений обсяг цукру.

4. Банки простерилізувати, кришки обдати окропом.

5. Скласти отриману масу з баночки і зберігати в прохолодному місці. Приємного апетиту!