Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Як приготувати варення-п’ятихвилинку з вікторії?

Варення, приготоване таким способом, не тільки робиться набагато швидше класичного варіанту, але й виходить менш нудною і густим, а також більш корисним.

Час готування: 180 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

1. Банки для варення потрібно попередньо підготувати. Промийте їх спочатку з миючим засобом або содою, а потім пастеризують найбільш зручним для вас способом. Дайте охолонути і висохнути.

2. Полуницю переберіть, обірвіть чашолистки, промийте під проточною водою і розкладіть на паперовому рушнику, щоб вбралася основна волога. Промокніть ягоди другим рушником і перекладіть їх в глибоку миску або каструлю.

3. Присипте полуницю рівним шаром цукру і приберіть в холодильник на 4-5 годин.

4. Настоявшиеся ягоди разом з соком, що виділився, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин, знімаючи образовывавшуюся на поверхні піну.

5. Готове варення розлийте по банках, щільно закрийте кришкою, переверніть догори дном і поставте на складену в кілька шарів рушник. Дочекайтеся остигання варення.

Приємного апетиту!