Смажене варення з вікторії з пектином
Пектин – натуральний загусник, якого в ягодах полуниці від природи не так багато. В залежності від кількості доданого можна зробити варення густим, а можна перетворити в желе.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Полуниця – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 330 гр.
- Пектин – 10 гр.
- Чебрець – 6 гілок;
- Сік лимона – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Полуницю уважно переберіть, промийте під проточною водою і обірвіть листочки. Якщо плоди досить великі, їх можна розрізати на дві або чотири частини.
2. Перекладіть полуницю в глибоку каструлю або сковороду з високим бортом, додайте до неї пектин і ретельно перемішайте.
3. Посуд заберіть на середній вогонь і тушкуйте ягоди протягом 10 хвилин, регулярно помішуючи, щоб активніше виділявся сік.
4. Додайте до полуниці чебрець, половину лимонного соку і цукор і варіть до повного його розчинення в рідині. Регулярно перемішуйте вміст каструлі.
5. Приблизно через десять хвилин на поверхні варення утворюється щільна піна, а сама рідина стане більш густий. Це означає, що воно готове.
6. Гаряче варення розлийте по попередньо стерилізованим банкам, загорніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!