Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Смажене варення з вікторії з пектином

Пектин – натуральний загусник, якого в ягодах полуниці від природи не так багато. В залежності від кількості доданого можна зробити варення густим, а можна перетворити в желе.

Час приготування: 120 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 330 гр.
  • Пектин – 10 гр.
  • Чебрець – 6 гілок;
  • Сік лимона – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Полуницю уважно переберіть, промийте під проточною водою і обірвіть листочки. Якщо плоди досить великі, їх можна розрізати на дві або чотири частини.

2. Перекладіть полуницю в глибоку каструлю або сковороду з високим бортом, додайте до неї пектин і ретельно перемішайте.

3. Посуд заберіть на середній вогонь і тушкуйте ягоди протягом 10 хвилин, регулярно помішуючи, щоб активніше виділявся сік.

4. Додайте до полуниці чебрець, половину лимонного соку і цукор і варіть до повного його розчинення в рідині. Регулярно перемішуйте вміст каструлі.

5. Приблизно через десять хвилин на поверхні варення утворюється щільна піна, а сама рідина стане більш густий. Це означає, що воно готове.

6. Гаряче варення розлийте по попередньо стерилізованим банкам, загорніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!