Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування варення з вікторії в мультиварці

Мультиварка значно зменшує час приготування варення, прибирає необхідність постійно стояти над каструлею і стежити, щоб нічого не пригоріло і не википіло. Також з її допомогою зручно пастеризувати банки для варення.

Час готування: 90 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 80-100 мл

Процес приготування:

1. Для початку підготуйте банки для варення. Ретельно промийте їх з содою або миючим засобом, потім у чашу мультиварки залийте воду, викладіть туди ж кришки і помістіть зверху грати для приготування на пару. На цю решітку виставте банки шийкою вниз. Увімкніть режим роботи «Варка на пару» тривалістю 30 хвилин.

2. По закінченні часу акуратно вийміть гарячі банки й кришки і розкладіть їх на рушник до повного охолодження і висихання.

3. Полуницю переберіть, відокремте від листя і промийте. Можете залишити ягоди в друшляку на деякий час, щоб стекла вода, а можете розкласти на рушник і просушити.

4. Підсушені ягоди відправте в чашу мультиварки і засипте їх зверху цукром, можна це робити шарами. Перед приготуванням варення клапан, через який проходить повітря, краще по можливості витягти, щоб він не засмітився, або можна просто готувати з напіввідкритою кришкою. Виставте на панелі управління режим «Гасіння» на 60 хвилин.

5. У середині варіння перевірте варення і зніміть при необхідності утворилася на поверхні піну. Цього можна не робити, якщо вам не потрібно, щоб готове варення було максимально прозорим.

6. Готове варення розлийте по сухим банкам, щільно загорніть кришками і залиште до повного охолодження. Рекомендується виставити їх догори дном на складену в кілька разів рушник.

Приємного апетиту!