Домашнє вишневе варення користується особливою популярністю серед зимових заготовок. Ласощі виходить густим, в міру солодким і неймовірно ароматним. Його можна додавати в чай або ж використовувати для приготування різних випічок. Оцініть 10 різних кулінарних ідей з докладним описом процесу.
Смачне варення з вишні без кісточок на зиму
Вишневе варення можна приготувати без кісточок на зиму. Солодке частування порадує густотою і яскравим смаком. Використовуйте його для приготування домашніх десертів або просто подавайте до чаю.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Вишня 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити просте варення з вишні на зиму? Промиваємо ягоди і акуратно виймаємо кісточки. Робити це можна руками або за допомогою шпильки.
- Викладаємо підготовлений продукт в глибоку миску. Засипаємо його цукром і залишаємо на ніч, поки маса не пустить сік.
- Через час ретельно перемішуємо вміст.
- Ставимо посуд з ягодами на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння. Далі збільшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин. Помішуємо продукти, щоб цукор повністю розчинився.
- Остуджуємо масу і за допомогою шумівки викладаємо ягоди. Залишився варимо до загустіння.
- Готовність сиропу легко перевірити. Нанесіть його на тарілку. Продукт не повинен розтікатися при способі посуду.
- Після цього відправляємо ягоди в сироп назад. Доводимо варення до кипіння і виливаємо його в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою.
- Зимовий вишневе варення готове. Надсилайте його на зберігання в прохолодне місце.
Як приготувати варення з вишні з кісточками на зиму?
Ароматне вишневе варення можна приготувати на зиму з кісточками. Готовий продукт вийде яскравим, в міру солодким та густим. Його можна додавати в чай або використовувати для приготування домашніх десертів.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Вишні ретельно промиваємо під водою. Кісточки залишаємо.
2. Кип’ятимо склянку води і додаємо в нього цукор. Кип’ятимо масу і ретельно розмішуємо, поки сухий інгредієнт повністю не розчиниться.
3. У готовий сироп занурюємо вишні з кісточками. Кип’ятимо вміст до утворення пишної рожевої піни.
4. Акуратно знімаємо піну і викладаємо її в глибоку тарілку.
5. Варення без піни варимо на слабкому вогні близько години. Періодично помішуємо, щоб не допустити пригорання продукту.
6. Промиваємо і стерилізуємо банки з кришками.
7. Виливаємо гаряче варення в скляну тару і закриваємо кришкою. Остуджуємо продукт і ставимо його на зберігання. Готово!
Густе варення з вишні з желатином
Щоб домашнє вишневе варення вийшло ще більш густим, готуйте його з додаванням желатину. Яскраве частування стане відмінним десертом для вашого домашнього меню. Його можна подавати до чаю або як доповнення до інших ласощів.
Час готування: 12 годин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Желатин – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо ягоди і витягаємо з них кісточки.
2. Цукор з’єднуємо з желатином. Розмішуємо сухі інгредієнти.
3. Засипаємо сухою масою підготовлені ягоди. Розмішуємо масу і залишаємо на кілька годин до виділення соку.
4. Через деякий час вишня дасть велику кількість соку. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння.
5. Після кипіння, зменшуємо вогонь і варимо масу ще 15-20 хвилин. Розмішуємо продукти, щоб уникнути пригорання. Періодично знімаємо пінку.
6. Переливаємо вишневе варення в стерилізовані банки.
7. Можна закрити заготовки кришками, залишити остуджуватися і після відправляти на зберігання.
Як зварити варення-п’ятихвилинку з вишні на зиму?
Швидке і просте варення «п’ятихвилинка» можна приготувати з ароматною і соковитою вишні. Таке частування порадує вас своїм в міру солодким і приємним смаком. Рецепт підходить для зимових заготовок.
Час готування: 5 годин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо потрібну кількість вишні під водою.
2. Акуратно витягуємо з ягід кісточки. Намагаємося не м’яти продукт, щоб він зберіг свій первозданний вигляд в готовому варення.
3. Засипаємо вишневий продукт цукром і залишаємо до рясного виділення соку.
4. Ставимо суміш, що настоялась на вогонь. Доводимо продукт до кипіння.
5. Кипляче варення готуємо 5 хвилин на слабкому і відразу вимикаємо. В цей час масу потрібно помішувати і прибирати з неї піну.
6. Швидке варення готове. Його можна пробувати чи розкладати по стерилізованим банкам.
Густе варення з вишні з цілими ягодами
Яскраве за смаком і привабливе вишневе варення можна приготувати за простим рецептом зі свіжих ягід. Частування можна заготовлювати на зиму і подавати в якості домашнього десерту.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 2 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню під холодною водою. Кісточки отримувати не потрібно, щоб зберегти цілісність ягід.
2. Кип’ятимо воду в каструлі і опускаємо в неї цукор.
3. Зменшуємо вогонь і варимо цукровий сироп. Помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився. Важливо не допустити пригорання.
4. Опускаємо промиті ягоди в гарячий сироп.
5. Знову ставимо каструлю з вмістом на плиту.
6. Доводимо до кипіння ягідну масу. Коли утвориться пишна піна, акуратно прибираємо її ложкою.
7. Без піни варимо масу 20 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
8. Виливаємо гаряче варення з вишні в стерилізовану банку. Закручуємо тару кришкою і відправляємо на зберігання. Готово!
Неймовірно смачне варення «Вишня в шоколаді»
Дивовижне за смаком варення «Вишня в шоколаді» легко приготувати в домашніх умовах. Фруктово-шоколадне частування стане оригінальним десертом на вашому столі. Подавайте продукт до чаю або намазуйте його на батон.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
- Коньяк – 100 мл
- Шоколад чорний – 100 гр.
- Какао – 1,5 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо вишню, звільняємо її від кісточок і заливаємо коньяком. Залишаємо заготовку на 1 годину і періодично помішуємо.
2. У каструлі готуємо сироп з цукру і води. У нього занурюємо настоявшиеся в коньяку ягоди. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.
3. Далі знову кип’ятимо ягідну масу. Акуратно знімаємо піну.
4. У киплячий продукт опускаємо шматочки чорного шоколаду. Продовжуємо тримати каструлю на повільному вогні.
5. Відразу ж додаємо сюди какао-порошок.
6. Продовжуємо варити ласощі ще 20 хвилин, регулярно помішуючи. Шоколад і какао повинні повністю розчинитися.
7. Гарячу шоколадну вишню розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Покроковий рецепт приготування варення з вишні з пектином
Щоб вишневе варення вийшло найбільш густим, додайте до нього пектин. Простий рецепт виконання оцінять багато господині. Готове ласощі виходить неймовірно смачним і ароматним.
Час готування: 12 годин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Пектин – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. Промиваємо ягоди і акуратно витягуємо з них кісточки будь-яким зручним способом.
2. Засипаємо кілограм вишні цукром і залишаємо на кілька годин до утворення великої кількості соку.
3. Через час розмішуємо продукт і ставимо його на плиту.
4. Доводимо масу до кипіння, після варимо ще 20 хвилин. Важливо регулярно помішувати масу, щоб весь цукор розчинився. Залишаємо продукт остигати.
5. Пектин з’єднуємо з невеликою кількістю цукру. Заливаємо інгредієнти холодним сиропом, розмішуємо і виливаємо суміш у загальну масу.
6. Знову нагріваємо варення. Доводимо його до кипіння і проварюємо 3 хвилини. Можна розливати по стерилізованим банкам.
7. Густе вишневе варення готове. Охолоджені банки можна відправляти на зберігання.
Ароматне і незвичайне вишневе варення з м’ятою
Домашнє вишневе варення з яскравим ароматом можна приготувати з додаванням м’яти. Ласощі порадує своїм оригінальним смаком. Подавайте його частування до чаю або доповнюйте їм випічку.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1,2 кг
- Цукор – 3 склянки
- М’ята – 2 гілки.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо вишню під водою і відкидаємо на друшляк. Даємо повністю стекти воді. Кісточки витягуємо за бажанням.
2. Занурюємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Розмішуємо вміст і залишаємо на деякий час до появи першого соку.
3. Через деякий час переставляємо посуд на плиту і доводимо до кипіння.
4. Після кипіння прибираємо з маси піну, сюди ж опускаємо помиті листочки м’яти. Варимо 15 хвилин і прибираємо варення з плити. Тримаємо його під кришкою 5 годин.
5. Далі продукт знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
6. Варимо масу 15 хвилин на слабкому вогні, регулярно помішуючи.
7. Розливаємо ароматне варення по стерилізованим банкам і закрити їх кришками.
8. Остуджуємо заготовки і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Як зварити вишневе варення на зиму в мультиварці?
Оригінальний спосіб приготування домашнього варення – в мультиварці. Готовий продукт вийде густим і ароматним. Оцініть цікавий кулінарний рецепт для ваших зимових заготовок.
Час готування: 5 годин
Час приготування: 4 години
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 4,5 ст.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Вишню очищаємо від гілок і бруду, промиваємо під водою.
2. Далі в кожній ягоді робимо невеликі проколи зубочисткою у кількох місцях.
3. У чашу мультиварки готуємо цукровий сироп. У киплячу рідини розмішуємо цукор до повного розчинення, а після опускаємо сюди підготовлені ягоди.
4. Далі встановлюємо температуру мультиварки 160 градусів і готуємо ласощі 4 години.
5. Через 4 години варіння варення буде повністю готове. Його можна пробувати або розливати по стерилізованої скляній тарі.
Густе вишневе варення з агар-агаром
Насичене за смаком і густе вишневе варення можна приготувати з додаванням агар-агару. Домашню заготовку обов’язково оцінять любителі ласощів. Подавайте частування до чаю або до інших десертів.
Час готування: 12 годин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню під водою і витягаємо з неї кісточки.
2. Викладаємо підготовлені ягоди в каструлю. Повністю засипаємо їх цукром. Залишаємо продукт до виділення соку.
3. Масу з ягідним соком розмішуємо і ставимо на плиту.
4. Доводимо ягідну суміш до кипіння і утворення піни, яку потрібно буде прибрати.
5. Невеликою кількістю окропу заливаємо агар-агар. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
6. Вливаємо до гарячого варення суміш з агар-агару. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
7. Далі гарячу масу вливаємо в стерилізовану банку.
8. Густе вишневе варення готове!