Густе варення з вишні з цілими ягодами
Яскраве за смаком і привабливе вишневе варення можна приготувати за простим рецептом зі свіжих ягід. Частування можна заготовлювати на зиму і подавати в якості домашнього десерту.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 2 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо вишню під холодною водою. Кісточки отримувати не потрібно, щоб зберегти цілісність ягід.
2. Кип’ятимо воду в каструлі і опускаємо в неї цукор.
3. Зменшуємо вогонь і варимо цукровий сироп. Помішуємо масу, щоб сухий продукт повністю розчинився. Важливо не допустити пригорання.
4. Опускаємо промиті ягоди в гарячий сироп.
5. Знову ставимо каструлю з вмістом на плиту.
6. Доводимо до кипіння ягідну масу. Коли утвориться пишна піна, акуратно прибираємо її ложкою.
7. Без піни варимо масу 20 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
8. Виливаємо гаряче варення з вишні в стерилізовану банку. Закручуємо тару кришкою і відправляємо на зберігання. Готово!