Варення з жовтої сливи на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Густе сливове варення з кісточками на зиму з цілими ягодами

Цілісні цукрові ягоди, завислі в джемі, не тільки не віднімають зайвого часу, але і приковують до себе погляди, мимоволі примушуючи спробувати ласощі. В основному, таке варення використовується як доповнення до чаю і не додається в інші десерти з-за наявності кісточок.

Час готування: 8-10 год.

Час приготування:120 хв

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 1000-1200 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Вода – 200-250 мл

Процес приготування:

1. Перед початком варіння варення підготуємо всі необхідні компоненти. Сливу ретельно перебираємо, промиваємо й обсушуємо, щоб не було зайвої вологи.

2. Паралельно з цим приступаємо до варіння сиропу. У невеликій кількості води розводимо цукровий пісок, добре розмішуємо і тримаємо на плиті до повного розчинення кристалів цукру.

3. Потім поступово опускаємо в нього сливи разом з кісточками і доводимо вміст до стану кипіння.

4. З моменту закипання сиропу, варимо варення хвилин 20. За цей час ягоди почнуть лопатися і трохи розм’якнуть. Потім варення вимикаємо і остуджуємо. Повторюємо ці ж дії 2-3 рази, залежно від того, яку консистенцію ви побажаєте.

5. По завершенні останньої варіння варення не охолоджуємо, а відразу ж розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками. Остигле варення переставляємо в прохолодне темне місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!