Простий і смачний рецепт варення з синьою сливи
Ароматне варення з синьою сливи без кісточок – прекрасний десерт і вдала заготівля про запас. Сливи, зазвичай, добре плодоносять і швидко псуються, тому їх потрібно обов’язково влаштовувати в банки в різних видах. Цей рецепт сливового варення – простий і дуже вдалий.
Час приготування: 12 годин
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 1 літр
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Цукровий пісок – 1 кг
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Всипте В каструлю весь цукор і додайте до нього пів склянки води. З цієї суміші потрібно зварити сироп, в якій будуть варитися сливи для варення.
Крок 2. Сливи розділіть на половинки, попередньо вимивши і видаліть кісточки. Залийте плоди цукровим сиропом і доведіть до кипіння. Залиште сливи в сиропі на ніч, після чого знову доведіть суміш до кипіння.
Крок 3. Сливи в сиропі охолодіть і ще двічі повторіть процес варіння. Це дозволить зберегти цілі половинки слив в варення, вони не разлезутся і не перетворяться на кашу.
Крок 4. Готове варення розкласти по банках, загорніть і зберігайте у темному прохолодному місці. Варення по цьому рецепту вийде густе і насичене, як желе з шматочками злив.