Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт варення з синьою сливи

Ароматне варення з синьою сливи без кісточок – прекрасний десерт і вдала заготівля про запас. Сливи, зазвичай, добре плодоносять і швидко псуються, тому їх потрібно обов’язково влаштовувати в банки в різних видах. Цей рецепт сливового варення – простий і дуже вдалий.

Час приготування: 12 годин

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 1 літр

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Всипте В каструлю весь цукор і додайте до нього пів склянки води. З цієї суміші потрібно зварити сироп, в якій будуть варитися сливи для варення.

Крок 2. Сливи розділіть на половинки, попередньо вимивши і видаліть кісточки. Залийте плоди цукровим сиропом і доведіть до кипіння. Залиште сливи в сиропі на ніч, після чого знову доведіть суміш до кипіння.

Крок 3. Сливи в сиропі охолодіть і ще двічі повторіть процес варіння. Це дозволить зберегти цілі половинки слив в варення, вони не разлезутся і не перетворяться на кашу.

Крок 4. Готове варення розкласти по банках, загорніть і зберігайте у темному прохолодному місці. Варення по цьому рецепту вийде густе і насичене, як желе з шматочками злив.