Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Варення зі сливи тернівки (дикої сливи)

Зливу тернівка або, простіше кажучи, дика слива – дуже смачна ягода. Варення, виготовлене з дикої сливи, виходить дуже ароматним і смачним, з пікантною кислинкою та приємним післясмаком.

Час приготування: 1,5 години

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1,2 літра

Інгредієнти:

  • Тернівка – 2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Масло – ½ пакетика

Процес приготування:

Крок 1. Сливи вимити в проточній воді, після чого акуратно видаліть всі кісточки плодів вручну або за допомогою спеціального пристосування.

Крок 2. Сливи в каструлі з’єднайте з цукром, перемішайте і дайте їм постояти пару годин, щоб ягоди пустили сік. Після цього поставте каструлю на плиту і варіть варення протягом однієї години на повільному вогні. В кінці приготування додайте ванілін.

Крок 3. Сливове варення розкласти по стерильним невеликим банкам в гарячому вигляді. Загорніть банки з заготівлею стерильними гвинтовими кришками і дайте варенню повністю охолонути догори дном в «шубі» з рушників або старого пледа.