Варення зі сливи тернівки (дикої сливи)
Зливу тернівка або, простіше кажучи, дика слива – дуже смачна ягода. Варення, виготовлене з дикої сливи, виходить дуже ароматним і смачним, з пікантною кислинкою та приємним післясмаком.
Час приготування: 1,5 години
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 1,2 літра
Інгредієнти:
- Тернівка – 2 кг
- Цукор – 1 кг
- Масло – ½ пакетика
Процес приготування:
Крок 1. Сливи вимити в проточній воді, після чого акуратно видаліть всі кісточки плодів вручну або за допомогою спеціального пристосування.
Крок 2. Сливи в каструлі з’єднайте з цукром, перемішайте і дайте їм постояти пару годин, щоб ягоди пустили сік. Після цього поставте каструлю на плиту і варіть варення протягом однієї години на повільному вогні. В кінці приготування додайте ванілін.
Крок 3. Сливове варення розкласти по стерильним невеликим банкам в гарячому вигляді. Загорніть банки з заготівлею стерильними гвинтовими кришками і дайте варенню повністю охолонути догори дном в «шубі» з рушників або старого пледа.