Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Дуже смачне сливове варення з корицею

Пряне сливове варення з корицею і ваніллю прикрасить будь чаювання і сподобається тим, хто любить незвичайні ароматні ласощі. Готувати таке варення зовсім не складно, головне – не переборщити з корицею і не перебити натуральний смак сливи.

Час приготування: 4 години

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 1 літр

Інгредієнти:

  • Зливу – 1,5 кг
  • Цукор – 1,2 кг
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сливу переберіть і промийте, після чого розділіть кожен плід навпіл і видаліть кісточки. Сливи складіть в каструлю шарами, пересипаючи цукровим піском. У такому положенні ягоди потрібно залишити на пару годин, до виділення соку.

Крок 2. Через пару годин нагрійте сливи з цукром, не доводячи суміш до кипіння. Остудіть варення повністю, а потім знову нагрійте його і, не перемішуючи, проваріть кілька хвилин.

Крок 3. Всипте в варення корицю і акуратно перемішайте. Додайте за бажанням трохи ваніліну або ванільного цукру, доведіть варення до кипіння і проваріть кілька хвилин.

Крок 4. Ще гаряче варення відразу ж розкладіть по стерильним банкам і закатайте, а після того як ваша заготівля охолоне, приберіть її на зберігання в темне прохолодне місце.