Вареники з чорницею – 7 рецептів з покроковими фото

Солодкі вареники з насиченою і ароматною начинкою можна приготувати з чорниці. Є кілька способів виконання ягідного частування. Пропонуємо вибрати підходящий з яскравої збірки кулінарних рецептів з докладним описом процесу. Порадуйте близьких живильним десертом.

Як приготувати вареники з чорницею в домашніх умовах?

Поживна домашнє ласощі для вашого столу – вареники з начинкою з ароматною чорниці. Страву можна подавати на сніданок. Воно обов’язково сподобається дорослим і дітям.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода-120 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Для начинки:
  • Чорниця-3 склянки
  • Цукрова пудра 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати вареники з чорницею в домашніх умовах? Просіваємо борошно і насипаємо її гіркою на відповідну поверхню. Робимо в продукті невелике поглиблення і занурюємо в нього куряче яйце.
  2. Починаємо вимішувати продукти, поступово додаючи сіль, рослинне масло і воду.
  3. Довго і старанно вимішуємо руками щільне і гладке тісто.
  4. Ягоди перебираємо і промиваємо. Після засипаємо їх цукровою пудрою і розмішуємо.
  5. Щільне тісто розгортаємо в тонкий шар.
  6. З заготівлі вирізаємо невеликі кола і начиняє їх ягодами з пудрою.
  7. Ліпимо акуратні вареники.
  8. Далі продукт опускаємо в киплячу воду і готуємо його 4 хвилини.
  9. Ароматні ягідні вареники можна подавати до столу.

Ніжні і смачні вареники з сиром і чорницею

Ніжні і смачні вареники можна приготувати з начинкою з сиру і чорниці. Страва порадує легким ягідним ароматом і простим кулінарних процесів. Підходить для сніданків і десертів.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 4 хвилини

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця – 1 склянка
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Виливаємо кефір у велику миску. Сюди ж додаємо просіяне борошно, сіль і соду.

3. Вимішуємо тісто до утворення щільного і м’якого кома.

4. Для начинки змішуємо сир, цукор і промиту чорницю. Розмішуємо масу.

5. Готове тісто тонко розкочуємо. Вирізаємо з отриманого шару рівні за розміром кружечки.

6. Кожен коло начиняємо масою із сиру і ягід. Закриваємо заготівлю і формуємо вареники.

7. Продукт можна варити 4 хвилини в киплячій воді або ж відправити в пароварку.

8. Соковиті домашні вареники готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.

Як приготувати вареники з чорницею на пару?

Домашні вареники з ніжним і м’яким тестом можна приготувати на пару. Чорнична начинка додасть страві особливий смак і аромат. Оцініть простий і швидкий рецепт поживного ласощі.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця – 1 склянка
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Замішуємо щільне і гладке тісто з кефіру, борошна, солі і соди. Для цього старанно розминаємо продукти руками.

2. Далі розгортаємо продукт в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кола. По центру кожного кладемо трохи промитих ягід і цукру.

3. З’єднуємо краї тіста і ліпимо акуратні вареники. Краї повинні щільно прилягати один до одного.

4. Викладаємо заготовки в пароварку і тримаємо їх там при киплячій воді близько 10 хвилин.

5. Гаряче частування з ягідною начинкою можна викладати на тарілку. Подавайте вареники до столу зі сметаною або джемом.

Простий і смачний рецепт вареників з замороженої чорниці

Приготувати апетитні вареники в домашніх умовах можна з додаванням замороженої чорниці. Яскраве блюдо різноманітить ваш стіл і порадує рідних. Оцініть приємний смак готового продукту.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 4 хвилини

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимішуємо щільне тісто руками або за допомогою хлібопічки. Для цього потрібно з’єднати борошно, молоко, сіль і соду в зазначених працях.

2. Далі готовий продукт ділимо на невеликі шматочки.

3. Заморожену чорницю посипаємо цукром. Розмішуємо продукти для начинки.

4. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коло. По центру кожного викладаємо ягідну начинку.

5. Ліпимо акуратні і міцні вареники. Відварюємо їх в киплячій воді 4 хвилини.

6. Ароматне частування з ягідною начинкою готово. Розкладайте продукт по тарілках і подавайте до столу.

Швидкий рецепт чорничних вареників з тестом на кефірі

Ніжне тісто для домашніх вареників можна приготувати на кефірі. Таку основу відмінно доповнить начинка з яскравою і ароматною чорниці. Ягідна кислинка додасть страві неповторний смак.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно і розмішуємо її з сіллю і содою. В цю ж масу вливаємо кефір.

2. Починаємо вимішувати продукти руками до утворення щільного і м’якого кома.

3. Далі утворився ком ділимо на невеликі шматочки. Кожен з них тонко розкочуємо. Форма повинна бути круглою.

4. Розміщуємо ягоди з цукром в кожну заготовку. Звертаємо продукти в щільні вареники. Варимо блюдо 5 хвилин в киплячій воді.

5. Гаряче частування з начинкою розкладаємо по тарілках. Його можна прикрасити свіжими ягодами і подавати до столу!

Вареники з чорницею на молоці в домашніх умовах

Ситна ідея для вашого столу – ніжні вареники на молочному тесті з чорничної начинкою. Яскраве солодке страву можна подавати як десерт або до домашнього сніданку. Підходить для дитячого меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо і з’єднуємо з содою і сіллю. В цю суху суміш розбиваємо куряче яйце.

2. Далі вливаємо молоко і починаємо замішувати продукти до утворення щільного і гладкого продукту.

3. Готове тісто розгортаємо в ковбаску. Її ділимо на невеликі рівні частини.

4. Кожен шматок тонко розкачуємо в форму кола. По центру розмішуєм ягоди з цукром. Кладемо трохи Начинки. Ліпимо вареники.

5. У великій каструлі кип’ятимо воду. Опускаємо в неї підготовлений продукт і варимо близько 5 хвилин.

6. Ароматні ягідні вареники можна подавати до столу зі сметаною. Готово!

Як зварити смачні вареники з чорницею на воді?

Простий і швидкий спосіб приготування домашніх вареників – на воді з яскравою чорничної начинкою. Порадуйте себе приємним ягідним смаком і ароматом. Частування стане оригінальним десертом для вашого столу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно з сіллю і содою в глибоку миску. В сухої суміші робимо невелике поглиблення.

2. Поступово в утворену ямку вливаємо охолоджену кип’ячену воду. Починаємо вимішувати руками до утворення м’якого і щільного кома.

3. Промиваємо чорницю. Даємо їй повністю обсохнути, а після розмішуємо з цукром за смаком.

Готове тісто ділимо на невеликі шматки. Їх розгортаємо в тонкі кола і начиняємо ягодами.

5. Ліпимо вареники, які відварюємо до готовності в киплячій воді. Для цього буде достатньо 5 хвилин.

6. Солодкі і поживні вареники з чорницею готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу.