Заварні вареники на окропі з картоплею
Вареники – блюдо, яке вимагає трохи практики і старанності, проте воно того варто. Тісто для вареників може бути приготовані за різними рецептами, однак начинка залишається незмінною – пишне картопляне пюре.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Вода – 130 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 20 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Пір’я цибулі – 30 гр.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Майонез – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Збийте в мисці яйце з дрібкою солі, далі всипайте невеликими порціями просіяне борошно і кожен раз перемішуйте інгредієнти. Воду доведіть до кипіння і потім тонкою цівкою введіть її в миску і продовжуйте замішувати тісто. Коли воно стане досить щільним, продовжуйте вимішувати його руками.
2. Картоплю відваріть до готовності, злити з неї воду і перемніть в пюре.
3. Цибулини очистити від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте. Додайте ці інгредієнти і майонез до картопляного пюре, посоліть за смаком і перемішайте. Начинка для вареників готова.
4. Тісто розділіть на кілька частин, щоб було зручніше працювати. З кожного шматка скачайте ковбаску, розріжте її на кілька рівних частин. Потім розкачайте невеликі круглі коржі.
5. На кожен коржик покладіть трохи начинки і загорніть краї тіста до центру, добре захисту їх.
6. Щоб приготувати вареники, влийте в каструлю воду, посоліть її і, після того, як вона закипить, відправте туди вареники. Варіть 5-7 хвилин до готовності. Подавайте вареники зі сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!