Вареники з картоплею – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Заварні вареники на окропі з картоплею

Вареники – блюдо, яке вимагає трохи практики і старанності, проте воно того варто. Тісто для вареників може бути приготовані за різними рецептами, однак начинка залишається незмінною – пишне картопляне пюре.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Вода – 130 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Пір’я цибулі – 30 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Збийте в мисці яйце з дрібкою солі, далі всипайте невеликими порціями просіяне борошно і кожен раз перемішуйте інгредієнти. Воду доведіть до кипіння і потім тонкою цівкою введіть її в миску і продовжуйте замішувати тісто. Коли воно стане досить щільним, продовжуйте вимішувати його руками.

2. Картоплю відваріть до готовності, злити з неї воду і перемніть в пюре.

3. Цибулини очистити від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте. Додайте ці інгредієнти і майонез до картопляного пюре, посоліть за смаком і перемішайте. Начинка для вареників готова.

4. Тісто розділіть на кілька частин, щоб було зручніше працювати. З кожного шматка скачайте ковбаску, розріжте її на кілька рівних частин. Потім розкачайте невеликі круглі коржі.

5. На кожен коржик покладіть трохи начинки і загорніть краї тіста до центру, добре захисту їх.

6. Щоб приготувати вареники, влийте в каструлю воду, посоліть її і, після того, як вона закипить, відправте туди вареники. Варіть 5-7 хвилин до готовності. Подавайте вареники зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!