Вареники з полуницею готують у кожній родині. Це смачне блюдо найчастіше присутня в літньому раціоні, в розпал ягідного сезону. Ми підібрали 7 чудових рецептів вареників з полуницею.
Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах?
Приготувати вареники самостійно – не така вже складна задача, якщо у вас є докладний рецепт. Для начинки візьмемо стиглу полуницю і трохи цукру,
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти на
2 порц.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Вода-3 ст. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Для начинки:
- Полуниця 400 гр.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Крохмаль картопляний ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати вареники з полуницею в домашніх умовах за класичним рецептом? У миску всипте борошно і розбийте яйце.
- У склянці змішайте молоко і воду, влийте отриману суміш в миску.
- Замісіть тісто, воно має бути еластичним і не липким.
- У тесті зробіть невелике заглиблення, влити олію і ще раз добре вимісити тісто руками. Потім залиште тісто на 40 хвилин, прикривши рушником.
- Полуницю наріжте невеликими шматочками, присипте її крохмалем і залиште, щоб стекла зайва рідина.
- Тісто скачайте в джгут, наріжте її невеликими шайбочками. Кожну розкачайте в тонкий коло. На середину тесту викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
- Акуратно скріпіть краю тесту, формуючи напівкруглі вареники. Робіть так з усім тестом і начинкою.
- Коли вареники будуть готові, опустіть їх в киплячу воду і варіть 5-7 хвилин, поки вони не спливуть. Подавайте вареники на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.

Приємного апетиту!