Ніжні і соковиті вареники з сиром та полуницею
Ніжні і соковиті вареники дуже люблять дорослі і діти. Це нехитре блюдо багате вітамінами і кальцієм, завдяки начинку з сиру і полуниці. Подавати вареники можна зі сметаною або медом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 0,7 склянки
- Сіль – за смаком.
- Для начинки:
- Сир – 300-350 гр.
- Полуниця – 100 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску всипте просіяне борошно, трохи солі, розбийте одне яйце і влийте воду. З інгредієнтів замісіть еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.
2. Полуницю разом з цукром подрібніть в блендері.
3. Сир змішайте з полуничним пюре. Начинка готова.
4. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки вирізати круглі заготовки для вареників. На кожен гурток тесту покладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту.
5. Щоб приготувати вареники у каструлі закип’ятити воду. Вареники опустіть в окріп і варіть 7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Потім гарячі вареники можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!