Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Ніжні і соковиті вареники з сиром та полуницею

Ніжні і соковиті вареники дуже люблять дорослі і діти. Це нехитре блюдо багате вітамінами і кальцієм, завдяки начинку з сиру і полуниці. Подавати вареники можна зі сметаною або медом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 0,7 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Сир – 300-350 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску всипте просіяне борошно, трохи солі, розбийте одне яйце і влийте воду. З інгредієнтів замісіть еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.

2. Полуницю разом з цукром подрібніть в блендері.

3. Сир змішайте з полуничним пюре. Начинка готова.

4. Тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою склянки вирізати круглі заготовки для вареників. На кожен гурток тесту покладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту.

5. Щоб приготувати вареники у каструлі закип’ятити воду. Вареники опустіть в окріп і варіть 7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Потім гарячі вареники можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!