Відбивні з курячого філе – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Ніжні і м’які відбивні з курячого філе з майонезом

Курячі відбивні на сковороді в клярі з майонезом дуже просто в приготуванні блюдо. Його сміливо можна назвати експрес рецептом, так як досвідчений кулінар зможе впоратися з ним за якихось двадцять хвилин. При цьому всі інгредієнти, крім курячого філе, завжди є під рукою у кожної господині.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Куряче філе– 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

1. Куряче філе промиємо, обмокнем від зайвої вологи паперовими рушниками. Поріжемо його на пластини товщиною до 2 див. Якщо нарізати на тонкі пластини, то м’ясо при отбивании може розвалитися на частини. Відбиваємо м’ясо з двох сторін, використовуємо для цього спеціальний молоток. Щоб після процесу відбивання, кухня залишилася чистою, закрийте пластини м’яса харчовою плівкою або пергаментом.

2. Часник очищаємо від лушпиння, обмиваємо і ріжемо на дві частини поздовжньо. Відбите куряче філе натираємо часточками часнику (якщо не любите його, можна опустити дану маніпуляцію) і викладаємо шарами в миску. Кожен шар перчимо і солимо. Якщо у вас є час, то залиште філе промаринуватися на 30-40 хвилин. Якщо же час відсутня і ви готуєте за принципом експрес рецепту, то приступайте до подальшого приготування.

3. Приготуємо тісто. Для цього взобьем в глибокій мисці або піалі яйце, додамо трохи чорного меленого перцю і майонез. Змішаємо інгредієнти до однорідності. Якщо ж у вас утворилися грудочки, то скористайтеся заглибним блендером. За пару імпульсів він впорається із завданням об’єднання інгредієнтів воєдино.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо на неї відбивні, попередньо побувавши в клярі.

5. Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше кляр відійде від філе.

6. Готові курячі відбивні подаємо гарячими, однак, і в холодному вигляді вони дуже смачні.

Приємного апетиту!