Ніжні і м’які відбивні з курячого філе з майонезом
Курячі відбивні на сковороді в клярі з майонезом дуже просто в приготуванні блюдо. Його сміливо можна назвати експрес рецептом, так як досвідчений кулінар зможе впоратися з ним за якихось двадцять хвилин. При цьому всі інгредієнти, крім курячого філе, завжди є під рукою у кожної господині.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Куряче філе– 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
1. Куряче філе промиємо, обмокнем від зайвої вологи паперовими рушниками. Поріжемо його на пластини товщиною до 2 див. Якщо нарізати на тонкі пластини, то м’ясо при отбивании може розвалитися на частини. Відбиваємо м’ясо з двох сторін, використовуємо для цього спеціальний молоток. Щоб після процесу відбивання, кухня залишилася чистою, закрийте пластини м’яса харчовою плівкою або пергаментом.
2. Часник очищаємо від лушпиння, обмиваємо і ріжемо на дві частини поздовжньо. Відбите куряче філе натираємо часточками часнику (якщо не любите його, можна опустити дану маніпуляцію) і викладаємо шарами в миску. Кожен шар перчимо і солимо. Якщо у вас є час, то залиште філе промаринуватися на 30-40 хвилин. Якщо же час відсутня і ви готуєте за принципом експрес рецепту, то приступайте до подальшого приготування.
3. Приготуємо тісто. Для цього взобьем в глибокій мисці або піалі яйце, додамо трохи чорного меленого перцю і майонез. Змішаємо інгредієнти до однорідності. Якщо ж у вас утворилися грудочки, то скористайтеся заглибним блендером. За пару імпульсів він впорається із завданням об’єднання інгредієнтів воєдино.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо на неї відбивні, попередньо побувавши в клярі.
5. Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше кляр відійде від філе.
6. Готові курячі відбивні подаємо гарячими, однак, і в холодному вигляді вони дуже смачні.
Приємного апетиту!