Вологий паска – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Мокрий паска з родзинками в духовці

Мокрий паска з родзинками в духовці виходить неймовірно ніжним, апетитним і цікавим за смаком. Відмінне рішення для світлого свята Великодня. Готуйте яскраву випічку з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 175 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Жовток яєчний – 4 шт.
  • Коньяк – 20 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Сік лимонний – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. В половині теплого молока розвести дріжджі, столову ложку цукру і борошна. Накриваємо опару плівкою і залишаємо в теплому місці. Можна на 15 хвилин поставити в розігріту до 30 градусів духовку.

Крок 3. Промиваємо, обсушуємо родзинки і заливаємо його коньяком. Через 30 хвилин зливаємо його і даємо родзинок знову обсохнути.

Крок 4. Повертаємося до опарі. Вона помітно збільшилася в розмірі.

Крок 5. Далі перекладаємо опару у велику миску. Додаємо сюди 100 грам борошна і виливаємо решту молока. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 45 хвилин.

Крок 6. За цей час заготівля збільшиться ще більше.

Крок 7. В окремому посуді змішуємо жовтки з цукром.

Крок 8. Збиваємо до однорідності.

Крок 9. З’єднуємо яєчну суміш з опарою.

Крок 10. Просіваємо сюди борошно.

Крок 11. Замішуємо тісто до однорідності близько 7 хвилин.

Крок 12. Додаємо в тісто розм’якшене вершкове маслом. Вимішуємо руками ще 20 хвилин.

Крок 13. Прикриваємо тісто рушником.

Крок 14. Прибираємо в тепле місце на одну годину.

Крок 15. Вмішуємо в готове тісто родзинки.

Крок 16. Перекладаємо тісто в формочки для пасок. Залишаємо на 40 хвилин на расстойку, після випікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 17. Для глазурі збиваємо білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Обмазуємо сумішшю готову паску.

Крок 18. Мокрий паска з родзинками в духовці готовий. Пригощайтеся!