Вовнянки на зиму в банках – це цікава за смаком заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт можна подавати як окрему холодну закуску або разом з гарячими гарнірами. Для заготівлі вовнянок на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів з покроковими фотографіями.
Солоні вовнянки на зиму в банках
Солоні вовнянки на зиму в банках – це оригінальна заготовка, яка порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Готовий продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами, відвареною картоплею і запеченими овочами. Беріть на замітку перевірений рецепт!
Інгредієнти на
1 л.
- Вовнянки 1 кг
- Вода 1 л
- Сіль 1 ст. л.
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
- Ділимося рецептом приготування солоних вовнянок на зиму в банках.
- Вовнянки добре перебираємо, заливаємо водою на добу. Кожні пару годин оновлюємо воду.
- Промиваємо вимочені гриби під водою.
- Відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин після закипання води. Обов’язково знімаємо піну в процесі варіння.
- Злегка остуджуємо гриби, відкидаємо на друшляк.
- Щільно укладаємо вовнянки в стерильні банки. Заливаємо їх рослинною олією і закриваємо пластиковими кришками. На наступний день можна долити масло (якщо гриби помітно осядуть).
- Солоні вовнянки на зиму в банках готові. Зберігайте в холодному місці!
Хрусткі мариновані вовнянки на зиму
Хрусткі мариновані вовнянки на зиму порадують вас цікавим смаком і апетитним виглядом. Можна подавати з гарячими частуваннями або як самостійну холодну закуску. Для швидкої і нескладної заготовки в банках використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Есенція оцтова 70% – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо хрусткі мариновані вовнянки на зиму. В першу чергу перебираємо і промиваємо гриби.
Крок 2. Попередньо вимочуємо їх протягом 3-4 діб в холодній воді. Воду потрібно регулярно міняти. Така процедура прибере гіркоту грибів.
Крок 3. Через зазначений час гриби знову промиваємо і кладемо у велику каструлю.
Крок 4. Заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин, після відкидаємо на друшляк.
Крок 5. Підготуємо інші продукти. Варимо маринад з води, солі, цукру, спецій і зубчиків часнику. Доводимо до кипіння і доповнюємо оцтовою есенцією.
Крок 6. Занурюємо гриби в маринад, знову доводимо до кипіння і розливаємо по стерилізованим банкам. Ставимо банки в каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником і стерилізуємо заготовки 30 хвилин. Після закатуємо і даємо охолонути, загорнувши в ковдру.
Крок 7. Хрусткі мариновані вовнянки на зиму готові. Забирайте на зберігання.
Вовнянки холодним способом на зиму
Вовнянки холодним способом на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченим смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі не зможуть встояти.
Час готування – 3 дні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Лист смородини – 1 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Лист хрону – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Ось як готувати вовнянки холодним способом на зиму.
Крок 2. Першим ділом перебираємо і вимочуємо гриби в підсоленій воді близько 3 діб. Періодично змінюємо воду.
Крок 3. Відкидаємо на друшляк. Добре промиваємо інгредієнт у холодній воді.
Крок 4. Викладаємо вовнянки в стерильні банки, рясно посипаючи їх сіллю і чергуючи з листям і спеціями.
Крок 5. Розігріваємо рослинне масло і заливаємо їм заготовку.
Крок 6. Закриваємо частування капроновою кришкою і прибираємо в холодильник для подальшого соління (на це піде близько 2 місяців).
Крок 7. Вовнянки холодним способом на зиму готові!
Вовнянки гарячим способом у банках на зиму
Вовнянки гарячим способом у банках на зиму порадують вас цікавим смаком і апетитним виглядом. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячим гарніром. Заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 3 доби
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 1 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 150 гр.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Сіль – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо гриби для приготування вовнянок гарячим способом в банки на зиму.
Крок 2. Перед початком заготівлі вимочуємо гриби у воді близько 3 діб. Періодично змінюємо воду.
Крок 3. Гриби промиваємо і відварюємо в підсоленій воді 15 хвилин після закипання.
Крок 4. Відкидаємо на сито і промиваємо в холодній воді.
Крок 5. Далі кип’ятимо розсіл з води і солі. Додаємо спеції за смаком.
Крок 6. Гриби розкладаємо по банках, заливаємо гарячим розсолом. Закрити капроновими кришками і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Крок 7. Вовнянки гарячим способом у банках на зиму готові. Зберігайте в холодильнику.
Вовнянки з часником на зиму
Вовнянки з часником на зиму – це соковита, апетитна і ароматна закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 2 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Вода – 1,5 л
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо і гриби промиваємо для заготівлі вовнянок з часником на зиму.
Крок 2. Займемося маринадом. Кип’ятимо воду зі столовою ложкою солі, цукром, часником і спеціями. В кінці вливаємо оцет. Залишаємо маринад до моменту заготівлі грибів.
Крок 3. Вовнянки потрібно вимочити добу в холодній воді. Робимо це в декілька заходів, періодично міняючи воду. Далі відварюємо їх з двома столовими ложками солі до готовності.
Крок 4. У процесі варіння обов’язково знімаємо піну. Її буде виділятися багато.
Крок 5. Відкидаємо вовнянки на друшляк і занурюємо в маринад, який попередньо кип’ятимо.
Крок 6. Проварюємо 15 хвилин, розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Вовнянки з часником на зиму готові. Прибирайте на зберігання!
Заготівля вовнянок з листям хрону
Заготівля вовнянок з листям хрону – це захоплюючий кулінарний процес, який обов’язково варто повторити. Готове частування вийде неймовірно гарним і яскравим смаком. Можна подавати з хлібом як окрему холодну закуску або разом з гарячими гарнірами.
Час готування – 4 дні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 1 кг
- Сіль – 75 гр.
- Лист хрону – 1 шт.
- Лист смородини – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Вода – 0,5 л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо вовнянки з листям хрону. Спочатку вимочуємо гриби три дні, періодично міняючи воду.
Крок 2. Промиваємо вовнянки і варимо 30 хвилин після закипання, в чистій підсоленій воді. Знімаємо пінку і після продукт відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Промиваємо листя смородини, хрону. Частина листя кладемо на дно каструлі. Посипаємо сіллю.
Крок 4. Далі йде шар грибів. Кладемо їх щільно, капелюшками вниз. Повторюємо шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. На гриби обов’язково кладемо горошини перцю і шматочки часнику.
Крок 5. Закриваємо заготівлю шматочками листків хрону. Заливаємо кип’яченою водою і придавлюємо вантажем. Прибираємо в холодне темне місце на 12 годин. Можна залишити на ніч.
Крок 6. Потім продукт розкладаємо по стерилізованим банкам. Заливаємо виділився розсолом.
Крок 7. Закриваємо листям хрону.
Крок 8. Герметично закрити капроновими кришками, які попередньо ошпарюємо. Прибираємо заготовку в холодне місце на 2 тижні для повної засолювання.
Крок 9. Заготівля вовнянок з листям хрону завершена. Обов’язково повторіть.
Вовнянки в маринаді з оцтом на зиму
Вовнянки в маринаді з оцтом на зиму приємно здивують цікавим смаком і апетитним виглядом. Можна подавати з гарячими частуваннями або як самостійну холодну закуску. Для швидкої і нескладної заготовки на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 4 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 40 гр.
- Цукор – 40 гр.
- оцтова Есенція 70% – 10 мл
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
- лавровий Лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби підготуємо й відваримо до моменту їх осідання на дно.
Крок 2. Відкидаємо вовнянки на друшляк, щоб стекла вода.
Крок 3. Банки і кришки стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Крок 4. Готуємо маринад: додаємо у воду цукор, сіль, спеції. Кип’ятимо.
Крок 5. Вовнянки опускаємо в гарячий маринад і варимо близько 10-15 хвилин після закипання.
Крок 6. Розкладаємо гриби по стерилізованим банкам. У кожну банку вливаємо оцтову есенцію. Закатуємо і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.
Крок 7. Вовнянки в маринаді з оцтом на зиму готові. Прибирайте на зберігання.
Вовнянки з цибулею на зиму в банках
Вовнянки з цибулею на зиму в банках виходять неймовірно соковитими і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячим гарніром або чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше меню.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Гриби волнушки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Моркву – 0,7 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Сіль – 100 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 6% – 60 мл
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Вода – 1,5 л
- лавровий Лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимося оригінальним рецептом вовнянок з цибулею на зиму в банках. Заздалегідь вимочуємо гриби протягом трьох днів, періодично міняючи воду.
Крок 2. Після вовнянки промиваємо і відварюємо 20 хвилин після закипання. Відкидаємо на друшляк. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
Крок 3. Очищаємо овочі. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – кружечками, перець болгарський – брусочками.
Крок 4. Займемося приготуванням маринаду. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо спеції.
Крок 5. Проварюємо в маринаді овочі 10 хвилин. Доповнюємо грибами, оцтом і варимо ще 15 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо частування по банкам і ставимо у велику каструлю з киплячою водою, на дно якої устеляємо рушником. Стерилізуємо від 15 до 30 хвилин (залежить від обсягу банки). Закатуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Вовнянки з цибулею на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання.