Желе з винограду на зиму
Желе з винограду на зиму користується підвищеним попитом серед любителів солодощів. Виноградне желе використовують як самостійне ласощі, так і для прошарку бісквітних коржів і приготування інших десертів. Запашне частування готується дуже просто і не забере навіть години.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Вода – 100 мл
- Виноград – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до дій.
Крок 2. Перебравши ягоди від зіпсованих плодів і відокремивши від гілочок, опускаємо їх у ємність з водою і гарненько промиваємо виконуємо процедуру кілька разів.
Крок 3. Проціджуємо через сито, даємо стекти. Після чого вивантажуємо ягоди в каструлю з товстим дном. Насипаємо цукровий пісок і лимонку.
Крок 4. Додавши воду, встановлюємо на плиті і чекаємо закипання. Зменшивши нагрів, варимо 20 хвилин.
Крок 5. Виноградну масу протираємо через сито. Таким чином, позбавимося від шкірки і кісточок.
Крок 6. Протерту масу повертаємо в каструлю. Кладемо агар-агар і ретельно розмішуємо. Нагріваємо не більше 4-х хвилин. Промиті банки прогріваємо над паром або стерилізуємо звичним способом. Кришки обдаємо окропом.
Крок 7. Стерилізовані баночки наповнюємо рідкої виноградної масою.
Крок 8. Міцно закорковуємо чистими сухими кришками. Охолоджуємо в звичайному положенні.
Крок 9. Виноградне желе зберігаємо в коморі.
Крок 10. Термін придатності желе не більше півроку. Пробуємо з задоволенням. Приємного апетиту!