Виноград на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Желе з винограду на зиму

Желе з винограду на зиму користується підвищеним попитом серед любителів солодощів. Виноградне желе використовують як самостійне ласощі, так і для прошарку бісквітних коржів і приготування інших десертів. Запашне частування готується дуже просто і не забере навіть години.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл
  • Виноград – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, переходимо до дій.

Крок 2. Перебравши ягоди від зіпсованих плодів і відокремивши від гілочок, опускаємо їх у ємність з водою і гарненько промиваємо виконуємо процедуру кілька разів.

Крок 3. Проціджуємо через сито, даємо стекти. Після чого вивантажуємо ягоди в каструлю з товстим дном. Насипаємо цукровий пісок і лимонку.

Крок 4. Додавши воду, встановлюємо на плиті і чекаємо закипання. Зменшивши нагрів, варимо 20 хвилин.

Крок 5. Виноградну масу протираємо через сито. Таким чином, позбавимося від шкірки і кісточок.

Крок 6. Протерту масу повертаємо в каструлю. Кладемо агар-агар і ретельно розмішуємо. Нагріваємо не більше 4-х хвилин. Промиті банки прогріваємо над паром або стерилізуємо звичним способом. Кришки обдаємо окропом.

Крок 7. Стерилізовані баночки наповнюємо рідкої виноградної масою.

Крок 8. Міцно закорковуємо чистими сухими кришками. Охолоджуємо в звичайному положенні.

Крок 9. Виноградне желе зберігаємо в коморі.

Крок 10. Термін придатності желе не більше півроку. Пробуємо з задоволенням. Приємного апетиту!